Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!
Μια νεα ιδεα γεννιεται

Για άλλη μια φορά το παιχνίδι στήθηκε. Η παρέα λυνει γρίφους για να βγει από το δωμάτιο.

συνέχεια...

Ενημέρωση

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στο 1ο εργαστήρι καλαθοπλεκτικής που διοργανώνει το Λαογραφικό Μουσείο της Βωλάξ και το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/08/2019. Η ώρα συνάντησης είναι στις 18:00 στο θεατράκι της Βωλάξ. συνέχεια...

Η πορεία συνεχιζεται
Πάτρα 2019

Ασημένιος ήρθε ο Δημήτρης Λεβαντίνος του Γ.Σ. Ηλιούπολης στα 400μ με εμπόδια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ. Ο χρόνος του Δημήτρη ήταν 51.80. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους επόμενους στόχους του! 

School's out!

Συνεχίζοντας μετά από καιρό, την παρουσίαση ιδιωτικών χειρογράφων και διοικητικών εγγράφων, παρουσιάζουμε σχολικούς ελέγχους του Πέτρου Βιδάλη, περιόδου 1967-1969. συνέχεια...

Συλλεκτικές κάρτες

H παρουσίαση της Ματίνας Γαλάτη (9 Αυγούστου) θα έχει και μικρές εκπλήξεις! Μεταφέρουμς ένα μικρό απόσπασμα από την πρόσφατη αλληλογραφία μας:

Επίσης, πέρα από την προβολή θα έχω μαζί μου: 
-Δύο μεγάλα σχέδια Α1, το ένα με τον χάρτη της Βωλάξ που έχω φτιάξει και ένα δεύτερο με κάποιες σχεδιαστικές αποτυπώσεις βράχων γύρω από το χωριό. -Επίσης θα φτιάξω κάρτες μεγέθους καρτ ποστάλ Α5 με κάποια σχέδια βράχων (20 από την καθεμία και θα είναι 8 σχέδια) τα οποία επίσης σου επισυνάπτω για να μπορεί αν θέλει να πάρει κάποιος αναμνηστικά :) 
 
-Τέλος θα έχω ένα βιβλίο με όλη την εργασία, εάν θέλει  κάποιος να ξεφυλλίσει πριν\μετά την παρουσίαση. Αυτά τα έκανα γιατί θέλω πέρα από την ομιλία να έχει κάποιος απτή επαφή με τα σχέδια και να είναι πιο προσωπική η εμπειρία.

«Τα καλά ή τα κακά νέα θέλεις πρώτα;» Θα μπορούσε να είναι το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. (= 896.444 ευρώ) Ένα ερώτημα που δεκαετίες τώρα,οι ψυχολόγοι προσπαθούν να μετρήσουν, να βρουν τη δυναμική του αποστολέα του μηνύματος να κατανοήσουν την αμυντική στάση του αποδέκτη. 

Είναι το ερώτημα που μας ακολουθεί από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας. Συλλογική μνήμη που επανέρχεται κάθε λίγο και λιγάκι: την ημέρα των σχολικών αποτελεσμάτων, από τη διάγνωση του γιατρού, από την επισκευή της τηλεόρασης, στο τέλος μιας σχέσης... 

«Τα καλά ή τα κακά νέα θέλεις πρώτα;» Ένα ερώτημα που έχουν προσπαθήσει να δώσουν απάντηση δεκάδες εγχειρίδια μάνατζμεντ και που ως συνήθως, διαφωνούν. Η δική μου απάντηση ήταν πάντα η ίδια, μέρος της προσωπικής μου μυθολογίας: Τα κακά πες μου πρώτα —τα κακά! 

Αφού αυτά θες, με αυτά θα ξεκινήσω! 

συνέχεια...

9 και σήμερα!

φεύγω (από ένα μέρος για να εκτελέσω δρομολόγιο ή ταξίδι)

ξεκινώ για να φύγω από εκεί που βρίσκομαι και να πάω κάπου αλλού,

[φεύγω για ταξίδι] 
     σαλπάρω: σαλπάραμε πρωί πρωί για ν' αποφύγουμε την κίνηση 
     ανοίγω πανιά (φράση / έκφραση ν.ε.)
     σηκώνω (την) άγκυρα (φράση / έκφραση ν.ε.)

[είμαι έτοιμος για αναχώρηση] 
     βρίσκομαι υπ' ατμόν (φράση / έκφραση ν.ε.)

[αποφασίζω ότι ήρθε η ώρα να αναχωρήσω από κάπου] 
     ώρα να πηγαίνουμε (φράση / έκφραση ν.ε.)