Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!
Χριστούγεννα 2013

Φωτογραφίζοντας την φάτνη του χωριού μας, σας μεταφέρουμε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του σεβασμιότατου Nικολάου (Aρχιεπισκόπου Nάξου-Tήνου-Άνδρου-Mυκόνου, Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου).  Aπό την ιστοσελίδα μας καλή χρονιά σε όλους με υγεία και αγάπη!

«Αδελφοί μου και Αδελφές μου,

Με την ευκαιρία των επερχομένων αγίων ημερών των Χριστουγέννων, επιθυμώ να φθάσουν οι ευχές, η αγάπη και η ευλογία μου στην καθεμιά και στον καθένα σας που αποτελείτε την τοπική μας Εκκλησία, αλλά και σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης. Ο Λόγος και Υιός του Θεού λαβαίνει και ανθρώπινη σάρκα στο πρόσωπο του Ιησού από τη Ναζαρέτ, για να συμμεριστεί την ανθρώπινη κατάστασή μας. Χάρη σ’ αυτό το Μυστήριο τώρα ο κάθε Χριστιανός και η κάθε Εκκλησιαστική κοινότητα γράφει, με τον τρόπο που ζει και πιστεύει, ένα μικρό αλλά αληθινό ευαγγέλιο. Με τα αισθήματα και τα έργα αγάπης φέρνουμε στον κόσμο τη δική μας "καλή αγγελία".

»Κάποιες φορές γράφουμε αυτό το Ευαγγέλιο με έντονα γράμματα, διότι πιστεύουμε και στηρίζουμε τη ζωή μας στις ευαγγελικές και χριστιανικές αξίες, που γίνονται για μας σημεία της αγάπης του Θεού. Άλλες όμως φορές το γράφουμε με πιο αμυδρά γράμματα, διότι κουραζόμαστε, απογοητευόμαστε και απομακρυνόμαστε από τις αξίες αυτές. Όμως ακόμη και μέσα στις αμφιβολίες, τους προβληματισμούς και τις αρνήσεις, παραμένει σε όλους η δίψα της αληθινής και ολοκληρωμένης ευτυχίας. Αυτή η δίψα γίνεται τότε ένα μονοπάτι που ο Θεός χρησιμοποιεί για να μας επισκεφθεί, ώστε όλοι συνειδητά ή ασυνείδητα να βαδίζουμε προς Εκείνον που είναι Αγάπη. (Α΄Ιωαν. 4,8).

»Δεν υπάρχει σελίδα του Ευαγγελίου που να μη μας φανερώνει τη Θεϊκή και ανθρώπινη αγάπη του Ιησού προς κάθε πρόσωπο και κάθε οικογένεια. Ο Ιησούς αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους. Κάθεται στο τραπέζι ακόμη και με τελώνες και αμαρτωλούς. Αδιαφορώντας για τις κοινωνικές αντιλήψεις και τις θρησκευτικές προκαταλήψεις, δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά, στις γυναίκες, στους φτωχούς, στους περιθωριακούς, στους αρρώστους… Αδελφοί και αδελφές μου, αυτή η αγάπη του Θεού πρέπει να γίνει και δική μας.



»Η Χώρα μας βιώνει στιγμές που ο καθένας έχει ανάγκη από τον πλησίον του περισσότερο από ποτέ. Ως Χριστιανοί γνωρίζουμε ότι ο πλησίον μας είναι ο κάθε άνθρωπος. Δεν κάνουμε διακρίσεις, δεν επιλέγουμε με ποιον να συναναστρεφόμαστε και ποιον να αποστρεφόμαστε. Ποιον να δεχόμαστε και από ποιον να απομακρυνόμαστε. Δεν διώχνουμε κανένα από την καρδιά μας. Είμαστε Χριστιανοί και όλους πρέπει να τους αγαπάμε με την αγάπη του Χριστού.

»Σ’ αυτά τα Χριστούγεννα «του έτους της πίστεως», σας συνοδεύω με την προσευχή μου. Καλώ τον Ιησού, ο οποίος είναι η ενσαρκωμένη αγάπη του Θεού, στην Εκκλησία μας, στην κοινωνία μας, στις ενορίες μας, στις οικογένειές μας και στη ζωή μας. Θέλω η χαρά σας να είναι πλήρης και θα είναι μόνο, αν ο Κύριος μένει μαζί σας.

»Μ’ αυτή την προσευχή, με πολλή αγάπη και με τις πιο θερμές ευχές μου για καλά Χριστούγεννα και το νέο έτος 2013 να είναι καλύτερο από αυτό που φεύγει, σας ευλογώ όλες και όλους.

+Νικόλαος
Αρχιεπίσκοπος

 

Για την μεταφορά: Nίκος 22/2/2016

Μοιραστείτε το