Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε μετά τη σφοδρή κακοκαιρία το νησί της Τήνου με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Το θετικό είναι ότι η βλάβη στον υποσταθμό της ΔΕΗ αποκαταστάθηκε και η ηλεκτροδότηση αναμένεται να έχει αποκατασταθεί μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

«Πριν από τα μεσάνυχτα αναμένεται εξάλλου να έχει φτάσει στο νησί τα αρματαγωγά «Σάμος» και «Χίος», προκειμένου να φιλοξενήσουν κατοίκους που χρήζουν βοήθειας.

»Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε στο νησί λόγω βλάβης σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην Άνδρο, από όπου ξεκινά το υποβρύχιο καλώδιο που τροφοδοτεί την Τήνο. Η βλάβη τελικά αποκαταστάθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από συνεργείο τεχνικών του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), που έφτασε στο νησί με ελικόπτερο της Πολιτικής Προστασίας.

»Η Τήνος έχει υποστεί ισχυρότατο πλήγμα από την κακοκαιρία, καθώς για τρίτο 24ωρο παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Οι δραστηριότητες στο νησί έχουν νεκρώσει. Τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτουργούν, ενώ κλειστά παραμένουν τα καταστήματα. Τα Κέντρα Υγείας πάντως λειτουργούν κανονικά.
»
Ερπυστριοφόρα μηχανήματα έχουν μεταφερθεί από την Αθήνα για να βοηθήσουν στον αποχιονισμό των ορεινών περιοχών στις οποίες έχουν αποκλειστεί οκτώ χωριά».

 

Από το in.gr

Μοιραστείτε το

Ενα σχόλιο

#98
Δημήτρης
Πρέπει να είναι μεγάλη δοκιμασία τρεις μέρες χωρίς ρεύμα!
11 Ιανουαρίου 2015