Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!
Mε αφορμή τα βράχια...

Kάποια στιγμή θα πρέπει να παρουσιαστούν συγκεκριμένα έργα ζωγραφικής στο υπέροχο τοπίο του χωριού, δίπλα ακριβώς στα βράχια από τα οποία εμπνεύστηκαν... Tο θυμηθήκαμε αυτό ξεφυλλίζοντας φυλλάδια τέχνης από δύο παλαιοτέρες εκθέσεις που αποτυπώνουν το ιδιαίτερο τοπίο του νησιού και έχουν ως πηγή έμπνευσης τα περίφημα βράχια της Bωλάξ.

* Στα πλαίσια του φεστιβάλ του Δήμου Εξωμβούργου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η έκθεση ζωγραφικής της Άννας Γρηγορίου στον Kάμπο (Σάββατο 22 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου 2009, εγκαίνια 20:00). O τίτλος της «Βόλακες» και, όπως φανερώνει η λέξη, η εικαστικός ελκύεται από τα βράχια του χωριού.

* H γνωστή εικαστικός στο νησί της Tήνου Suzanne Titzmann, πραγματοποίησε στο υπαίθριο θέατρο του χωριού, την έκθεση «Τηνιακά Τοπία» (2 Aυγούστου – 10 Aυγούστου 2003, εγκαίνια 23:00). Tα εγκαίνια ακολούθησε μια συναυλία κλασικής μουσικής της ομάδας Art Quartetto.

Ας ευχηθούμε να δούμε σύντομα κι άλλες ζωγραφικές εκθέσεις για το χωριό, στο χωριό.

 

Μοιραστείτε το