Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Τα παιχνίδια (επιτραπέζια και έξω στη φύση) ήταν σημαντικό κομμάτι της ψυχαγωγίας μας προτού η τεχνολογία μπει ανάμεσά μας, και για κάποιους είναι ακόμη.

Έξω στη φύση και, αργά το βράδυ, μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο παιχνίδια περάσαμε τα καλοκαίρια μας, εμείς οι πιο «παλιοί». Φωνές, πειράγματα, γέλια, παράπονα και οι ρόλοι να εναλλάσσονται συνεχώς, ανάλογα με το παιχνίδι. Από την επιτραπέζια και όχι μόνο διασκέδαση δεν έλειπαν κατά καιρούς οι μπίρες, τα πατατάκια, τα τσιγάρα –κάποτε, κάποτε– και ίσως και μερικά ερωτικά ειδύλλια της παρέας.

Yπήρχαν αυτοί που μιλούσαν πολύ, υπήρχαν και οι σιωπηλοί· αυτοί που έπαιζαν ένα παιχνίδι ενώ ήθελαν κάποιο άλλο, αυτοί που κρατούσαν μούτρα και αυτοί που έβγαιναν συχνά νικητές. O καθένας έπαιζε για να νικήσει κι αυτός ο ανταγωνισμός ανέβαζε την αδρεναλίνη στα ύψη. Kάποιοι χαμένοι έπαιζαν για να χαλάσουν το παιχνίδι όσων συνέχιζαν και κάποιοι άλλοι έκλεβαν για να κερδίσουν. Όλα καλά!

Tα παιχνίδια αυτά έδιναν τις καλύτερες αφορμές ώστε η παρέα να έλθει πιο κοντά, να μάθει ο ένας τον άλλο, να διασκεδάσει και να ξεκουραστεί ταυτόχρονα. Έδιναν μία καλή ευκαιρία για ακόνισμα του μυαλού, για εμπλουτισμό των γνώσεων, για χαλάρωση και για χτίσιμο χαρακτήρα.

Kαι θέλω να πιστεύω πως όλη αυτή η χαρά, που κατέκλυζε το δωμάτιο του παπαδικού από την ατέλειωτη διασκέδαση, να συνεχίζει να βρίσκεται κάπου στο χωριό και να μην έχει εξαφανιστεί ακόμη... ειδικά αφού εμπλουτίζεται κάθε καλοκαίρι από το «πνεύμα» των νέων παιδιών.

Γι αυτό και το παιχνίδι του online θησαυρού θα έχει πολλά στοιχεία από την ιστορία του χωριού μας, κυρίως σαν φόρος τιμής στα παιδικά και νεανικά μας καλοκαίρια.

Μοιραστείτε το