Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Πέμπτη του Πάσχα, η ημέρα ξεκίνησε με έντονη βροχή.
Το πανηγύρι της Καλαμάν θα γινόταν μέσα στο χωριό.

Οι ετοιμασίες κορυφώθηκαν το προηγούμενο βράδυ με το παραδοσιακό δείπνο. Νωρίς το πρωί, η φωτιά άναψε και όλοι ήταν επί ποδός ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα στην ώρα τους.

Η ενορία του χωριού ντυμένη στα γιορτινά της, δέχτηκε τον κόσμο που ήρθε να αναστήσει, στο πανηγύρι της Παναγίας της Καλαμάν.

Το χαρμόσυνο μύνημα από τον πατέρα Νίκο:

Όσοι αψήφησαν την βροχή και τόλμησαν να έρθουν στο πανηγύρι, απόλαυσαν το κέφι, το καλοψημένο κρέας και τις χαρούμενες παρέες που μοιράστηκαν στις ταβέρνες του χωριού.

Τα τραγούδια δεν έλειψαν. Εδώ ο Γιακουμής και ο Λουδοβίκος μας τραγουδάνε το "Βάλε να πιούμε ένα κρασί".

Μέχρι και ο ήλιος κατάφερε να βγει από το μεσημέρι και μετά, λούζοντας με φως το χωριό. Κατά το έθιμο οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα...

Μόνο η ανακοίνωση της απεργίας των πλοίων τάραξε για λίγο την όμορφη γιορτή, η οποία όμως συνεχίστηκε με μεγάλο κέφι μέχρι αργά το απόγευμα.

Χρόνια Πολλά και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να ξανανταμώσουμε στο πανηγύρι,
...ο καιρός δεν μας τρομάζει
με ήλιο, με βροχή
η Παναγιά μας θα γιορτάζει
μας προσμένει όλους εκεί…

Μοιραστείτε το