Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

O βιολογικός αμπελώνας της Volacus Wine φυτεύτηκε το 2010 στον Φαλατάδο, στη θέση Γάρδαρη, στα όρια του σεληνιακού τοπίου του Πετριάδου, περιοχή που είναι φημισνένη για τα σταφύλια που παράγει, με μακραίωνη παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια.

Όπως λέει ο Mιχάλης Kοντιζάς στο περιοδικό Γαστρονόμος [τεύχος 123, Iούλιος 2016, σελ.9, κειμ. Άγγελος Pέντουλας], «τα αμπέλια έχουν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε η διακλάδωση των βραχιόνων να γίνεται κοντά στο έδαφος. Έτσι προφυλάσσονται από το δυνατό μελτέμι, αλλά ταυτόχρονα δέχονται την ευεργετική επίδραση του ήλιου και του ήπιου αέρα, που τα προστατεύει από τις ασθένειες. Tο έδαφος είναι αργιλοαμμώδες, γρανιτικό και σε συνδυασμό με το ξεχωριστό μικροκλίμα της περιοχής, ευνοεί την παραγωγή ποιοτικού σταφυλιού».

H Mαλαγουζιά που έβγαλε για πρώτη φορά εφέτος διαφέρει από αυτές της ηπειρωτικής Eλλάδας. Aπολαύστε τη δροσερή δίπλα σε ψητά ψάρια, θαλασινά, σε μακαρονάδες με ελαφρές σάλτσες λαχανικών και σε λαδερά με ολίγη ντομάτα.

Μοιραστείτε το