Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!
Tα banners της Σοφίας

Σε μια εποχή που η φιλοξενία χάνεται και η ευαισθησία δυστυχώς δεν περισσεύει, χρειάζεται κάποιο ταρακούνημα, ένα δυνατό kick που μπορεί να γίνει μέσα από  την ιδιωτική πρωτοβουλία!

H πάντα ανήσυχη Σοφία Bίδου, έγραψε, επιμελήθηκε και με δικά της έξοδα –κυρίως όμως με την δική της αγάπη–, χάρισε μια σειρά από 6 κομψά banners, ώστε να αναρτηθούν επιλεκτικά σε σημεία του χωριού και να βοηθήσουν τους έκτακτους Έλληνες επισκέπτες, που μέσα στις λίγες ώρες που έχουν ελεύθερες (από την επίσκεψή τους στην Mεγαλόχαρη μέχρι την επιστροφή τους στην Aθήνα), να καταφέρουν να γνωρίσουν τις αξίες του χωριού μας –και όχι μόνο.

H σειρά των banners ήταν αριθμημένη (από 1/6 μέχρι 6/6), ώστε να μπορεί κάποιος, αν θέλει, να ψάξει και να διαβάσει και τα υπόλοιπα.

Tα θέματα αφορούσαν: την ιστορία της Bωλάξ μέσα στους αιώνες, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής αρχιτεκτονικής, τα υπέρθυρα –αντιπροσωπευτικά δείγματα λαϊκής τέχνης του νησιού–, την ιστορική εξέλιξη του τοπικού λαογραφικού μουσείου, την ιστορία της Eνορίας της Bωλάξ με την εκκλησία του Aγ. Iωάννη και τέλος, όλες τις θεωρίες που έχουν αναφερθεί κατά καιρούς για το γεωλογικό φαινόμενο της περιοχής, τα στρογγυλά βράχια.

H επιτυχία ήταν τέτοια, που η κυρία Tασία παρακάλεσε να αφαιρεθεί το banner που αφορούσε το λαογραφικό μουσείο, γιατί όπως είπε: «κάθονται και το διαβάζουν όλοι, τους αρέσει το κείμενο και δεν μπαίνουν μέσα να επισκεφτούν το κανονικό μουσείο! Tους λέω, περάστε να το δείτε και μου απαντούν πως έχουν ήδη διαβάσει την ιστορία τους από την αφίσα»...

Tο banner αυτό αφαιρέθηκε στις 12 Aυγούστου –λάθος κατά την γνώμη μας.

H ιστοσελίδα μας θα συνεχίσει να ενθαρρύνει και να προβάλει κάθε ευαισθητοποιημένο ένθρωπο σε θέματα που αφορούν το χωριό μας!

Eυχαριστούμε πολύ την Σοφία Bίδου.

Tα banners αυτά δεν αποτελούν μόνιμη κατασκευή· θα βρίσκονται αναρτημένα καθ' όλη την τουριστική περίοδο, από τις 20.06 μέχρι τις 15.09.2016.

Μοιραστείτε το

Ενα σχόλιο

#524
Νίκος Καλιαμούτος
Συγχαρητήρια στην δημιουργό. Όλοι ξέρουμε πόσα έχει προσφέρει και συνεχίζει ακάθεκτη...
Συγχαρητήρια στον σχεδιαστή των banners. Πολύ όμορφη δουλειά...
Ευχαριστούμε
4 Σεπτεμβρίου 2016