Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

περιοδικό: Côté Maison
τεύχος: #154 (Iούνιος/Iούλιος 2015)


θεματολογία: ταξίδι - προορισμοί
τίτλος άρθρου: Echappée belle en Grèce (= Αποδράστε όμορφα στην Ελλάδα)
υπέρτιτλος: Conseils déco - Côté Maison aime
στοιχεία ανάρτησης στην ιστοσελίδα του περιοδικού: 08.04.2015, 13:00, ενημερώθηκε: 08.05.2015, 16:34
κείμενο: Françoise Lefébure
φωτογραφίες: συλλογικό (φωτό της Bωλάξ: Henri Del Olmo)

«Tο περιοδικό Côté Sud ξεκίνησε την ανακάλυψη της Ελλάδας μέσα από τα χωριά, τις παραλίες, τις γκουρμέ διευθύνσεις και την εσωτερική διακόσμηση των σπιτιών της. Mε την ευκαιρία θα σας δώσει μια γενική εικόνα αυτής της χώρας, με άφθονα και αξέχαστα τοπία από το νησί της Τήνου, στις Κυκλάδες. Ελάτε να περιδιαβείτε την Ελλάδα σε 16 εικόνες.

»Η έκπληξη ενός κυκλαδίτικου νησιού... όπου το βλέμμα πετάει σε ένα ταξίδι από φυσικά τοπία, κεντήματα πέτρας, ονειρικό αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο, ασβέστης και μάρμαρο, αυθεντικότητα και χώρους γεύσης. Ακολουθήστε την μπαλάντα μας στην Ελλάδα!

[...]

»Βωλάξ. Το γύρω τοπίο είναι εκπληκτικό: γιγαντιαίες πέτρες και μονόλιθοι γύρω από τους οποίους τυλίγεται η φύση και ξεκινά και αυτή, επίσης, σε μια σφαίρα. Σε αυτή την σχεδόν σεληνιακή πορεία, το χωριό Βωλάξ πλέκει λιγαριές. Εδώ, το καλάθι και το πανέρι (αυτό στο οποίο βάζουμε το ψωμί στα εστιατόρια), είναι βασιλιάς.

»Περπατώντας στους δρόμους, θα βρείτε την φωλιά του Ιωσήφ (τηλ. 0030 69325 15627), ένας βοτανολόγος-καλαθοπλέκτης που απλώνεται κάτω από τις καμάρες τoυ χώρου του· ένα fusion από κάπαρη, αχυρένια αντικείμενα, διαφορετικά είδη γερανιών, κλαδιά αφημένα στον ήλιο, αρωματικά λεμόνια και μπουκάλια με ρακί!»

Μοιραστείτε το