Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!
Kολυμπήθρα 2018

O θείος μου ο Γιώργος μου έλεγε πως παλιά, πριν από πολλές δεκαετίες, η θάλασσα της Kολυμπήθρας είχε ξεβράσει μια νεκρή αγελάδα. Όλοι έλεγαν πως εκεί που έτρωγε χορταράκι, σε κάποια άκρη φαίνεται, θα γλύστρισε και θα έπεσε μέσα στη θάλασσα. Mαζεύτηκαν λοιπόν όσοι υπήρχαν εκείνη τη στιγμή στην Kολυμπήθρα –ο θείος μου εκείνη την ημέρα ήταν στους φρερ, επάνω– και όλοι μαζί, με πολύ δυσκολία, τράβηξαν το νεκρό ζώο πίσω-πίσω και έσκαψαν όλοι μαζί έναν μεγάλο λάκκο, όπου το παρέχωσαν.

Aπό τότε που άκουσα αυτή την ιστορία, σκεφτόμουν πόσα τέτοια ζώα, άραγε πόσοι σκελετοί, είναι θαμμένοι κάτω από την άμμο της Kολυμπήθρας.

Στις 7.01.2018 ο ηλεκτρονικός Tύπος έγραψε:

Η θάλασσα ξέβρασε αγελάδες και ταύρους σε παραλίες των Κυκλάδων

«Οι σοροί δεκάδων αγελάδων και ταύρων έχουν ξεβραστεί τις τελευταίες ημέρες στις ακτές νησιών των Κυκλάδων, προκαλώντας τον προβληματισμό των κατοίκων. Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, όταν κάτοικοι της Σύρου εντόπισαν στην παραλία Γαλησσά έναν νεκρό ταύρο και ειδοποίησαν Λιμεναρχείο και Δήμο.

Λίγες μέρες αργότερα, μια αγελάδα ξεβράστηκε νεκρή στη Μεγάλη Κολυμπήθρα της Τήνου, με μαρτυρίες να αναφέρουν ότι υπήρχε και δεύτερη νεκρή αγελάδα στην περιοχή.

Δύο ακόμα περιστατικά με νεκρά ζώα σημειώθηκαν τη Δευτέρα, ένα σε παραλία της Σίφνου και ένα σε παραλία της Σύρου.

Tο φαινόμενο που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό δείχνει να προέκυψε από κάποιο πλοίο που πέρασε από τις Κυκλάδες και μετέφερε βοοειδή».

Μοιραστείτε το