Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Συνήθως η διαδρομή που ακολουθεί μία ανάρτηση μας, είναι από το volax.gr προς το facebook.

Σήμερα όμως θα κάνουμε την αντίστροφη διαδρομή.

Και αυτό θα γίνει λόγω τριών αναρτήσεων που είδαμε στην ομάδα: ΤΗΝΟΣ:ΑΝΑΠΟΛΩ Το ΧΘΕΣ.

Οι αναρτήσεις έχουν γίνει από την χρήστρια Marvel Velmar, διαχειρίστρια της ομάδας, την οποία ευχαριστούμε για την άδεια κοινοποίησης.

Επίσης ευχαριστούμε την κυρία Ειρήνη Μαρκουίζου - Πλυτά, από το αρχείο της οποίας είναι οι φωτογραφίες.

Κάτω από τις φωτογραφίες υπάρχουν τα σχόλια που τις συνοδεύουν στο facebook.

 

Ιερώνυμος Χαρικιόπουλος - Μία όμορφη φιγούρα του ΧΘΕΣ και του Χωριού Βωλάξ ή Βώλακας της ΤΗΝΟΥ !!!
Αρχείο Ειρήνης Μαρκουϊζου - Πλυτά.

Στο Χωριό Βωλάξ ή Βώλακας της ΤΗΝΟΥ και στα σκαλοπάτια του σπιτιού του, ξαποσταίνει ο μπάρμπα Ανδρέας ο Σιγάλας ή Κακάλας !!!
Αρχείο Ειρήνης Μαρκουϊζου - Πλυτά.

Στην αυλή κάποιου σπιτιού στο Χωριό Βωλάξ ή Βώλακας της ΤΗΝΟΥ, Βωλαξιανοί Τεχνίτες της Καλαθοπλεκτικής καθαρίζουν για ν' αποφλοιώνουν στην συνέχεια με το τριφτήρι μία - μια τις βέργες της ιτιάς.
Από αριστερά ο Τεχνίτης καλαθοπλέκτης Αλέκος Φυρίγος. Δεν ξέρουμε όμως τον 2ο Τεχνίτη, οπότε ζητάμε την σχετική βοήθεια από όσους τον αναγνωρίσουν !!!
Αρχείο Ειρήνης Μαρκουϊζου - Πλυτά.

 

 

Μοιραστείτε το

Ενα σχόλιο

#608
μπαρμπα-Μητς
Συγχαρητήρια για το uploading, φωτογραφίες πραγματικά διαμάντια! Να βοηθήσω στη τελευταία λεζάντα: στην αυλή των Φυρίγων (γνωστή αλλιώς και ως αυλή του Ντουντού) δυο καλοί καλαθοπλέκτες. Αριστερά, ο Σκαλαδιανός Πέτρος Πέτοβιτς (που όντως μοιάζει με τον Αλέκο Φυρίγο) και του οποίου η γυναίκα του πατέρα του ήταν από τη Βωλάξ ( η Ανέζα Κολλάρου, αδελφή της Λίζας) και δεξιά, ο Γιώργος Πιπέρης ή Ταλαράς, αδελφός του Φραγκούλα. Πιο δεξιά, διακρίνεται το χαρακτηριστικό μπαστούνι του...

Και πάλι ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις.
22 Οκτωβρίου 2018