Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Συνεχίζουμε με νέες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στην ομάδα ΤΗΝΟΣ: ΑΝΑΠΟΛΩ ΤΟ ΧΘΕΣ.

Φωτογραφίες που είναι το παρελθόν του νησιού, αλλά κάποιες από αυτές αφορούν το χωριόμας.

Ευχαριστούμε την Marvel Velmar, καθώς και την κυρία Ειρήνη Μαρκουίζου - Πλυτά, από το αρχείο της οποίας είναι οι φωτογραφίες.

'Οπως και στην προηγούμενη μεταφορά από το facebook, μεταφέρω και το σχόλιο που συνοδεύει τις φωτογραφίες.

Στο ρακιζιό του Χωριού Βωλάξ ή Βώλακας της ΤΗΝΟΥ παρόντες και οι: από αριστερά η Φραγκίσκα Αρμακόλλα σύζυγος του Ιγνατίου Χαρικιόπουλου, δεξιά η αδελφή της Ελένη σύζυγος του Φραγκίσκου Πιπέρη και Μάρκος Φυρίγος (Γκανάνης) - Ευχαριστούμε πολύ, για τον διορθωτικό της σχολιασμό την Ioanna Vidali !!!
Αρχείο Ειρήνης Μαρκουϊζου - Πλυτά.

 

Βωλαξιανοί - κάτοικοι του Χωριού Βωλάξ ή Βώλακας της ΤΗΝΟΥ που προετοιμάζονται για την παραγωγή - με παραδοσιακό τρόπο - της ντόπιας ρακής. Είναι το λεγόμενο ρακιζιό που για την Τήνο αποτελεί μία παράδοση αιώνων, καθώς οι Τηνιακές οικογένειες το στήριξαν και το διατήρησαν ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και του σπιτικού τους. 
Από δεξιά Γιώργος Φυρίγος (Μπούμπας). Αντώνης Φιλιππούσης (Καρύδας). Γιακουμής Σιγάλας (Κακάλας) και ο Πιπέρης, που όμως δεν γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία. Ελπίζουμε να τα συμπληρώσουν όσοι τον γνωρίζουν ή να διορθώσουν με σχετικό σχολιασμό τα όποια άλλα λάθη μας 
Ευχαριστούμε πολύ την Rosali Piperi που μας ενημέρωσε πως ο Πιπέρης λέγεται Φραγκίσκος !!!
Αρχείο Ειρήνης Μαρκουϊζου - Πλυτά.

Μοιραστείτε το