Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!
Φρεσκάρισμα και συντήρηση

Η μέρες κυλάνε ήσυχα. Η Céline ανοίγει πολύ νωρίς την πόρτα της και σκουπίζει τα πεσμένα φύλλα. Κατά τις 07:30 ο Ιωσήφ βγαίνει έξω με τα σκυλιά για την απαραίτητη βόλτα τους. Η Roxie δείχνει να μην τον υπακούει... Μετά από κανένα μισάωρο, από το Κορνάρ' μέχρι την εκκλησία, ακούγεται η φωνή του Φιλιππούση που καλεί τα αιγοπρόβατα για να τα ταΐσει. Μεταξύ 08:00 και 09:00 ο αέρας μυρίζει έντονα από την καύση σκουπιδιών. Το μελτέμι φέρνει τη μυρωδιά πάνω από τον οικισμό.

Χτες (2 Ιουλίου) το απόγευμα, ακούστηκε electro μουσική από το Άπλωμα. Ήταν ο «Ελβετός» (από το καινούργιο σπίτι) και οι φίλοι του που διασκέδαζαν χαλαρά λίγο πριν δύσει ο ήλιος και κρυφτεί για τα καλά στα νερά της Κολυμπήθρας... 

Εγώ ξεκουράζομαι στην αυλή, κοιτάω τα παρατημένα παιχνίδια των κοριτσιών, και σκέφτομαι να γράψω για τον Σύλλογο που δεν έπαψε ποτέ να λύνει τα μικροπροβλήματα της καθημερινότητας και να φροντίζει για τον καλλωπισμό του χωριού.

α) Το μουσείο ανακαινίστηκε από την αρχή, με τις κοπέλες να κάνουν καλή δουλειά την περίοδο του Πάσχα. Τα σημάδια που άφησε πίσω του ο χειμώνας ήταν απερίγραπτα... Στους τοίχους έτρεχε νερό και η ξύλινη πόρτα είχε πραγματικά σαπίσει! Αγοράστηκε αφυγραντήρα (: Inventor Eva II Pro EP3 - WiFi 20L [20Lt/24h] των 250 ευρώ περίπου)—που θα έπρεπε να υπάρχει εδώ και χρόνια— ενώ η πόρτα αντικαταστάθηκε με άλλη μεταλλική, δίφυλλη, κατά τα κυκλαδίτικα πρότυπα, που στοίχισε 1.200 ευρώ...

β) Ο χώρος της αποκομιδής των σκουπιδιών έγινε πολύ όμορφος και λειτουργικός, ιδίως για τα δημοτικά απορριμματοφόρα. Το σημαντικότερο είναι όμως πως οι κάδοι δεν είναι ορατοί, αφού ο χώρος δημιουργήθηκε πίσω από έναν μεγάλο βράχο στο Καμπί, εκεί που παλιά πάρκαραν τα τουριστικά λεωφορεία, στο σημείο που ξεκινάει ο δρόμος για το εξωκλήσι της Καλαμάν.

γ) Τα χόρτα απέναντι από το γήπεδο, πλαγίως του περιφερειακού δρόμου, καθάρισαν. Η κίνηση ήταν περισσότερο κατευναστική: στο σημείο αυτό είχε εμφανιστεί πριν από αρκετό καιρό ένα φίδι. Ακόμη, στις 4 Ιουλίου, ένας φιλότιμος εργάτης πέρασε με βερνίκι όλα τα ξύλινα μέρη της κούνιας και της τραμπάλας στην παιδική χαρά.

δ) Ο Δήμος (;) τοποθέτησε ένα κόκκινο φωτάκι στη δεξαμενή του νερού. Όποτε αυτό αναβοσβήνει δείχνει πως το νερό δεν είναι στην επιθυμητή για τον οικισμό στάθμη. Εννοείται πως δεν χρειάζεται να ανάψει για να μας θυμίσει πόσο σημαντική είναι η εξοικονόμηση νερού και η λελογισμένη κατανάλωσή του.

ε) Όσο για την αναθεώρηση του καταστατικού του Συλλόγου και την αμέριστη βοήθεια της Αντωνέλας, θα γραφτεί ξεχωριστό άρθρο. 

Καλό καλοκαίρι να έχουμε!

 

Μοιραστείτε το