Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!
Ενημέρωση

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στο 1ο εργαστήρι καλαθοπλεκτικής που διοργανώνει το Λαογραφικό Μουσείο της Βωλάξ και το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/08/2019. Η ώρα συνάντησης είναι στις 18:00 στο θεατράκι της Βωλάξ.

Το εργαστήρι χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο Α΄ μέρος  (18:00-19:00) θα επισκεφτούμε μια κοντινή τοποθεσία, για να δούμε τα φυτά από τα οποία οι καλαθοπλέκτες παίρνουν τις βέργες, να γνωρίσουμε τη διαδικασία κλαδέματος, συγκομιδής και μεταφοράς τους στα εργαστήρια. (καλό θα ήταν να φορέσετε αθλητικά παπούτσια)

Για το Β΄ μέρος του εργαστηρίου θα επιστρέψουμε στο χώρο του θεάτρου (περίπου στις 19:00), όπου οι καλαθοπλέκτες θα μας παρουσιάσουν τις τεχνικές επεξεργασίας των βεργών και καλαμιών και τη διαδικασία της πλέξης. Οι συμμετέχοντες θα βοηθούν τους καλαθοπλέκτες σε όλα τα στάδια.

Δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή σας και στα δύο μέρη του εργαστηρίου. Για την καλύτερη οργάνωσή μας, παρακαλούμε επιβεβαιώστε την παρουσία σας.

Στη διαθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Σας περιμένουμε.

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ

Μοιραστείτε το