Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Τελευταίες πληροφορίες για την γιορτή των παιδιών!

«Πριν από δυόμιση αιώνες συνέβη ένα περίεργο γεγονός στο χωριό! Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει μπορέσει να το εξηγήσει! Όλοι εσείς, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, θα πρέπει να ανακαλύψετε τι συνέβη εκείνη την περίεργη νύχτα, αφού ακολουθήσετε ακριβώς το ίδιο μονοπάτι με αυτό που πάτησαν οι ήρωες αυτής της μυστήριας και ανεξήγητης ιστορίας». 

40 ημέρες έμειναν μέχρι να πραγματοποιηθεί η "Πρώτη Γιορτή για τα Παιδιά του Χωριού Βωλάξ", και φαίνεται ότι ήρθε ο καιρός να πούμε κάποια πράγματα παραπάνω για το μεγάλο αυτό γεγονός!

Η μεγάλη επιτυχία του "Πρώτου Κυνηγιού του Κρυμμένου Θησαυρού" στο χωριό, τον περασμένο Αύγουστο, οδήγησε αβίαστα στην σκέψη ενός δεύτερου αντίστοιχου παιχνιδιού αυτό το καλοκαίρι –μάλιστα με την ένθερμη υποστήριξη του Συλλόγου. Μετά την προηγούμενη προσπάθεια, ο πήχης ανέβηκε ψηλά και ένα «απλό» κυνήγι θησαυρού δεν έδειχνε από μόνο του ικανοποιητικό.

Φέτος, το κυνήγι του θησαυρού, είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που είχαμε ζήσει το περασμένο καλοκαίρι. Πέρυσι, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, ψάχναμε κρυμμένα χαρτάκια (που περιελάμβαναν περίεργους γρίφους, ιδιαίτερους χρησμούς, κρυφούς κώδικες αλλά και κάποιες αποστολές με κιάλια ή σφεντόνες) και, όλα αυτά, μας οδηγούσαν σταδιακά στον τελικό θησαυρό! Μάλιστα, η κάθε ομάδα έψαχνε το χαρτάκι με το δικό της χρώμα και απαγορευόταν, αν έβρισκε χαρτάκι με χρώμα της άλλης ομάδας, να το διαβάσει.

Αυτή την φορά, κάθε spot, κάθε σημείο ψαξίματος για το χαρτάκι, θα ψάχνεται και από τις δύο ομάδες παράλληλα, γιατί το πολυπόθητο χαρτάκι θα είναι μόνο ένα! Όποια ομάδα το βρει, θα προσθέτει βαθμούς σε αντίθεση με την αντίπαλη ομάδα, και θα το διαβάζει δυνατά σε όλους τους παίκτες ανεξαιρέτως.

Μία δεύτερη μεγάλη αλλαγή είναι ότι, σε κάθε spot, θα υπάρχουν παιχνίδια (mini-games) που θα παίζονται και από τις δύο αντίπαλες ομάδες! Η σκοποβολή, η τσουβαλοδρομία, η διελκυνστίδα, το παιχνίδι των ερωτήσεων, θα είναι κάποια από αυτά!! Και σε αυτά τα παιχνίδια θα υπάρχει βαθμολογία για τους νικητές.

Στο τέλος του Θησαυρού, θα έχουμε ένα ελαφρύ γεύμα για να πάρουμε δυνάμεις και θα ακολουθήσει βραδυνή πυρά με τραγούδια, αινίγματα και ιστορίες –και το σημαντικότερο– θα μάθουμε την νικήτρια ομάδα, και τι κερδίζει, και φυσικά, θα διαβάσουμε το τελευταίο χαρτάκι από το κυνήγι του θησαυρού που θα μας αποκαλύψει πολλά! Πάρα πολλά...

Είστε έτοιμοι;

αφίσες: Jimel

Μοιραστείτε το