Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Θα πραγματοποιήσουμε διήμερη εκδρομή στα χωριά του Πάρνωνα στις 3-4 Νοεμβρίου 2012

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/11/2012

Αναχώρηση στις 07:15π.μ. από στροφή Καλαμακίου & Λεωφόρο Βουλιαγμένης και στις 07:30 π.μ από Πλατεία Ομονοίας (επί της Γ Σεπτεμβρίου) για τα χωριά του Πάρνωνα με ενδιάμεση στάση. Πρώτη επίσκεψη ο Βασσαράς ένα γραφικό χωριό της Λακωνίας που καμαρώνει επιβλητικά στο μέσο μικρών λοφίσκων της οροσειράς του Πάρνωνα. Θα επισκεφθούμε την Μονή των Αγίων Αναργύρων και θα συνεχίσουμε για τα Βέρροια, ένα από τους ομορφότερους και παραδοσιακότερους οικισμούς της Πελοποννήσου. Τα Βέρροια Λακωνίας είναι κτισμένα στη ρίζα ενός βουνού, μέσα σε μία καταπράσινη κοιλάδα περικλεισμένη ολόγυρα από βουνά από πεύκα και έλατα. Στη Βαρβίτσα θα επισκεφθούμε τον Άγιο Δημήτριο, την Παναγιά Κοίμηση της Θεοτόκου και το Μοναστήρι της Θεοτόκου. Επόμενη στάση το χωριό Βαμβακού, χωριό μοναδικής αρχιτεκτονικής που στέκει πανέμορφο στην πλαγιά του βουνού και ατενίζει τη θέα από ψηλά. Οι Καρυές είναι το χωριό που θα διανυκτερεύσουμε σε παραδοσιακούς ξενώνες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/11/2012

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την εξερεύνηση του πανέμορφου χωριού που βρίσκεται σε υψόμετρο 950μ. Η περιοχή είναι πλημμυρισμένη από καστανιές και καρυδιές. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε το ομοίωμα των Καρυάτιδων αντίγραφο του Ερεχθείου της Ακρόπολης. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στη Μονή Μαλεβής και στη συνέχεια μέσα από μια διαδρομή εκ-πληκτικής ομορφιάς (θα διασχίσουμε το δάσος του Πάρνωνα), θα φτάσουμε στο Πλάτανο (γραφικό χωριουδάκι που έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικι-σμός) και στη Σίταινα που είναι σκαρφαλωμένη στις πλαγιές του Πάρνωνα σε υψόμετρο 700μ και στεφανωμένη από πυκνό ελατοδάσος. Στην Καστανίτσα θα επισκεφθούμε τον Βυζαντινό Πύργο, το ναό της μεταμόρφωσης του Σωτήρος και θα πιούμε τον καφέ μας στην πλατεία Καψαμπέλη που αναπλάστηκε το 1995 και είναι από τα γραφικότερα σημεία του χωριού. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν τους Νερόμυλους του χωριού, τα Πυργόσπιτα και Κέντρο Ενημέρωσης (απεικόνιση της μοναδικής χλωρίδας και πανίδας του Πάρνωνα). Επιστρέφοντας μέσω Άστρους θα σταματήσουμε στο Πραστό, παλαιά πρωτεύουσα της Τσακωνιάς.

Έξοδα κατά άτομο

Σε δίκλινο, 70€
Σε τρίκλινο, 65€
Σε μονόκλινο 85€

Στην τιμή περιλαμβάνονται: Πούλμαν, διανυκτέρευση σε παραδοσιακούς ξενώνες με πρωινό.

Δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολή μέχρι τις 22/10/2012

Οι κρατήσεις θα γίνονται στα τηλέφωνα:
Φυρίγου Ροζ-Μαρι, 210-2810384 & 6944 193191
Πιπέρης Αντρέας, 6947 437807

Φιλικά,
το Δ.Σ. του Συλλόγου

Μοιραστείτε το