Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι, θα είναι χαρά μας να συμμετάσχετε στην εκδρομή που θα πραγματοποιήσουμε στα Ιωάννινα το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας (16-18 Μαρτίου 2013).

Το πρόγραμμα της εκδρομής διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 16/3/2013

Αναχώρηση στις 07:00π.μ. από στροφή Καλαμακίου & Λεωφόρο Βουλιαγμένης και στις 07:15 π.μ από Πλατεία Ομονοίας (επί της Γ Σεπτεμβρίου).

Περνώντας από την Αμφιλοχία και την Άρτα θα φτάσουμε σε μία από τις ομορφότερες ακριτικές περιοχές της Ηπείρου την Κόνιτσα, χτισμένη στην πλαγιά του όρους Τραπεζίτσα. Είναι μία πόλη 4000 κατοίκων χτισμένη κατά το παραδοσιακό στυλ της ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Πέτρινα σπίτια, παλιά αρχοντικά που κρατούν από την περίοδο της Τουρκοκρατία, εκκλησιές και μοναστήρια, πλακόστρωτα σοκάκια και παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια εναρμονίζουν το χθες με το σήμερα. Το σκηνικό βέβαια συμπληρώνεται από τον ποταμό Αώο που ρέει στην δεξιά πλευρά της πόλης.

Αργά το απόγευμα αφήνοντας πίσω μας την ιστορική Κόνιτσα θα αναχωρήσουμε για τα Ιωάννινα όπου θα διανυκτερεύσουμε.

Κυριακή 17/3/2013

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για τα Ζαγοροχώρια. Πρώτος σταθμός το Πάπιγκο. Το χωριό χωρίζεται σε δύο οικισμούς το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο. Η άψογη αρχιτεκτονική, τα παλαιά αρχοντικά από άσπρη πέτρα, τα περιποιημένα σπίτια, οι πέτρινες εκκλησιές, τα λιθόστρωτα σοκάκια, το εξάγωνο καμπαναριό του Αγίου Βλασίου θα μας εντυπωσιάσουν.

Συνεχίζουμε για το Μονοδένδρι. Όλο το χωριό είναι ομοιόμορφα χτισμένο με την γκρίζα πέτρα των γύρω βράχων. Αυτό που πραγματικά προκαλεί θαυμασμό στο Μονοδένδρι είναι η εντυπωσιακή θέα από το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Από το σημαντικό αυτό μοναστήρι το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού θα θαυμάσουμε στο Φαράγγι του Βίκου. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό τοπίο που κόβει την ανάσα.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Βίτσα χωρίο χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός οικισμός, με ιδιαίτερο ιστορικό, αρχιτεκτονικό και οικολογικό ενδιαφέρον, είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά χωριά του Ζαγορίου, περιοχή μοναδική στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη για την ιστορία, τον πολιτισμό και την φύση της.
Επιστρέφοντας στα Ιωάννινα θα σταματήσουμε στο χωριό Αρίστη για καφέ σε κάποιο από τα γραφικά καφενεία της κεντρικής πλατείας και θα επισκεφτούμε επίσης τους Κήπους. Χαρακτηριστικό του χωριού είναι οι κήποι όπως προδίδει και το όνομά του και τα χαγιάτια με τα τοξοειδή ανοίγματα.

Απόγευμα ελεύθερο στα Ιωάννινα. Η πόλη των Ιωαννίνων, χτισμένη στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας, αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη με τον συνδυασμό παράδοσης και φυσικής ομορφιάς, το κάστρο, την λίμνη με το νησάκι (το οποίο μπορούμε και να επισκευτούμε) και την εκπληκτική παλαιά πόλη με τα παραδοσιακά μαγαζάκια της.

Δευτέρα 18/3/2013

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα μέσω Μετσόβου. Το Μέτσοβο βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδας της Πίνδου. Εδώ θα επισκεφθούμε το αρχοντικό του Εθνικού μας ευεργέτη Τοσίτσα-Αβέρωφ και την τοπική αγορά.

Συμμετοχή

Τα έξοδα κατα άτομο ανέρχονται στα 125 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο, 115 για τρίκλινο και 150 για μονόκλινο. Περιλαμβάνουν το πούλμαν και διανυκτέρευση με πρωϊνό. Για κρατήσεις θέσεων και προκαταβολή, απευθυνθείτε μέχρι τις 5/3 στα τηλέφωνα: 6948117346 Θέμις Φυρίγου και 6947437807 Ανδρέας Πιπέρης.

Φιλικά,
το Δ.Σ. του Συλλόγου Βωλάξ

Μοιραστείτε το