Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Είστε σε ένα μέρος και το κινητό σας δεν πιάνει ούτε μια μπάρα στο σήμα. Μην απογοητεύεστε. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπόλοιπο κόσμο και τους φίλους σας που βρίσκονται μακριά. Mπορείτε πάντα να βασίζεστε στα σήματα καπνού!

Για όσους δε γνωρίζουν τη διαδικασία, το mentalfloss.com φρόντισε να μας μάθει τα βασικά βήματα:

1. Ανάψτε μια φωτιά (Aφού βρεθείτε στο ψηλότερο σημείο ενός βουνού για να σας βλέπεουν καλύτερα) ξεκινήστε με μικρά προσανάμματα και σιγά-σιγά δημιουργήστε μια μεγάλη φωτιά.

2. Ρίξτε μερικά χορτάρια Όσο εντυπωσιακή κι αν είναι η φωτιά που έχετε ανάψει, δεν θα σας προσφέρει τον απαραίτητο καπνό. Γι’ αυτό ρίξτε μέσα μερικά χλωρά κλαράκια και χορτάρια. Αυτά θα δημιουργήσουν τον απαιτούμενο πυκνό καπνό.

3. Βρεγμένη κουβέρτα Βρέξτε καλά μια παλιά κουβέρτα και ρίξτε την επάνω στη φωτιά, μέχρι που δεν θα βγαίνει καπνός.

4. Βγάλτε την κουβέρτα Όταν θα έχει σταματήσει να βγαίνει καπνός, αφαιρέστε την κουβέρτα από τη φωτιά. Θα ξεπηδήσει ένας άσπρος καπνός, τότε θα σκεπάσετε τη φωτιά και πάλι με την κουβέρτα. Το άσπρο σύννεφο που δημιουργήσατε είναι το... πρώτο σας σήμα!

5. Μάθετε τους κώδικες Αφού έχετε μάθει πώς να στέλνετε τα σήματα καπνού, δεν θα είναι δύσκολο και να τα αποκωδικοποιήσετε.

Παρότι δεν υπάρχει κάτι σαν «παγκόσμια κοινή γλώσσα» για τα σήματα καπνού, οι αμερικανοί κατασκηνωτές ακολουθούν κάποιους κανόνες. Tο indian.org γίνεται πιο συγκεκριμένο: Ένα μοναδικό σύννεφο καπνού αποτελεί συνήθως κλήση προσοχής και δείχνει την τοποθεσία σας. Tα δύο συννεφάκια καπνού αποτελούν σημάδι ότι όλα είναι εντάξει. Σε αντίθεση, τα τρία συννεφάκια καπνού, σε σύντομη διάρκεια, φανερώνουν ότι κάτι πάει λάθος, γι' αυτό και σημάνουν συναγερμό σε όσους τα βλέπουν. Για την ιστορία, οι πρόσκοποι της Aμερικής αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τα τρία συννεφάκια καπνού, εκτός αν είναι στην ανάγκη σοβαρής βοήθειας.

Eννοείται ότι όλα αυτά πρέπει να γίνονται με μεγάλη προσοχή απέναντι στο περιβάλλον και πάντα με την παρουσία ενηλίκων. (Έτσι δεν είναι Nίκο;)

Μοιραστείτε το