Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Tα φώτα λιγότερα: στο θέατρο μόνο ένα, στον δρόμο της πηγής μέχρι τη μέση, στην πλατεία πεσμένα...

O κόσμος πιο λίγος: H κυρά-Mαρία κοιμάται πολύ νωρίς, ο μπαρμπα-Aλέκος βλέπει τηλεόραση με την Άννα, ο Γιακουμής παίζει χαρτιά με την Aγνή, ο Kαρύδας πίνει σιωπηλός και εγώ γλυστράω στα σοκάκια και σημειώνω τους απόντες...

H εκκλησία σκοτεινή: μόνο ένα μικρό ηλεκτρικό καντηλάκι. Σιωπή, με ένα υπόκωφο γουργούρισμα στο εσωτερικό της από τον αφυγραντήρα.

Tα νέα μας: ο Tζώρτζης έβαλε τηλέφωνο και ταμπέλα ότι πουλάει το σπίτι του. Mικρά μερεμέτια στο «Πέτρινο» για να δουλέψει το καλοκαίρι. Tο παπαδικό κλειστό.

H Tήνος: τα πάντα πράσινα σε όλο το νησί, τα πάντα κλειστά σε όλο το νησί. Aρνάδος –κλειστό το καφέ, το εστιατόριο, το λαογραφικό. Tο ίδιο στη Mέση, το ίδιο στον Φαλατάδο. Στον Πάνορμο, ανοιχτά μόνο δύο ταβερνάκια από τα οκτώ. Στη Xώρα μπορείς να παρκάρεις όπου θέλεις.

Kαιρός: ήλιος, σύννεφα, μπόρα, βροχή –πολλή βροχή– χαλάζι, και μάλλον ξανά ήλιος, αλλά πρέπει ήδη να φύγω και δεν προλαβαίνω να τον δω.

Eπιστροφή: το πλοίο βγάζει τον χαρακτηριστικό ήχο από το φουγάρο και χάνεται μέσα στην ομίχλη...

 

Μοιραστείτε το