Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Όλα ξεκίνησαν από την αγάπη για τον τόπο.

Έναν τόπο που για να τον γνωρίσεις πρέπει να τον ζήσεις, να τον ακουμπήσεις, να τον περπατήσεις, να τον ακούσεις, να γίνεις ένα μαζί του.

Όταν όλα αυτά τα βιώσεις γεννιέται η επιθυμία να τα δείξεις και σε άλλους… και τι πιο δυνατό και πιο μεγάλο όταν αποδέκτες σου είναι τα παιδιά… το μέλλον….

Οι προηγούμενες γενιές, αγαπώντας και νοσταλγώντας αυτόν τον τόπο, δημιούργησαν τις προδιαγραφές ώστε το τότε «τελευταίο» χωρίο να γίνει τώρα ένας αξιαγάπητος προορισμός για ανθρώπους που το αγαπούν, για όσους έχουν την περιέργεια να το δουν, για όσους έχουν ακούσει ή έχουν διαβάσει για αυτό και θέλουν να το επισκεφτούν.

Τα παιδιά όμως; Το μέλλον…. που είναι;
Τι έχουν δει, τι έχουν βιώσει τα παιδιά από την μαγεία του τόπου;;;

Η αγάπη δεν είναι κάτι γενικό και περαστικό,
δεν είναι μια εικόνα,
δεν είναι μια άκοπη ευχάριστη στιγμή…

Η αγάπη είναι βίωμα που μέσα του κρύβει στιγμές γεμάτες αγωνία, μόχθο, θυσία, θυμό, απογοήτευση, χαρά, δημιουργία, προβληματισμό, ευχαρίστηση, περιορισμό του «εγώ» για την εξυπηρέτηση του «εμείς», και τελικά την ικανοποίηση όταν η έκφραση της λάβει «σάρκα και οστά».

Αυτή η αγάπη εκφράζεται κάθε καλοκαίρι μέσα σε αυτόν τον μαγικό τόπο, μέσα στην απλότητα της φύσης και την ανεμελιά των παιδιών.

Αυτό είναι η κατασκήνωση η συνεύρεση των παιδιών σε έναν κοινό τόπο με κοινές και αγαπημένες ασχολίες που ίσως συντελέσουν σε ένα καλύτερο αύριο…..

 

Μοιραστείτε το