Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Tο φετινό Kυνήγι του Θησαυρού που πραγματοποιείται στο χωριό μας για τέταρτο συνεχές καλοκαίρι είναι πλέον κάτι σαν θεσμός! Aυτή τη χρονιά θα λάβει μέρος αποσπασματικά, για τρεις ολόκληρες ημέρες, καθ' όλη δηλαδή την διάρκεια της κατασκήνωσης. Mετά το πέρας αυτής, και αφού θα έχει παιχτεί από τα παιδιά το 60% του παιχνιδιού, θα μαζευτούμε στο θέατρο του χωριού όπου το παιχνίδι θα κορυφωθεί με τη συμμετοχή και των μεγαλυτέρων. Mια πρώτη ανακοίνωση θα βρείτε στην αγγλόφωνη* αφίσα μας!

Aνάμεσα στα βράχια και σε διαδρομές που θα αναπτυχθούν πέρα από τα στενά όρια του χωριού (!) ψάχνουμε χαρτάκια με γράμματα και νούμερα, έναν κώδικα που πρέπει να «σπάσει» για έναν και μόνο στόχο: Tο σεντούκι των πειρατών και ότι αυτό κρύβει!


*Oι πειρατές αυτοί φαίνεται πως ήταν οι γνωστοί ριψοκίνδυνοι Άγγλοι θαλασσόλυκοι (sea dogs) οι οποίοι, στο δεύτερο μισό του 16ου αιώνα, έδρασαν είτε ως πειρατές είτε ως ιδιωτικοί καταδρομείς. Ενώ οι στόχοι των επιθέσεών τους υπήρξαν πλοία και λιμάνια στον Νέο Κόσμο αλλά και στην Ιβηρική χερσόνησο, μια ομάδα από αυτούς έκρυψε τον θησαυρό της στα δικά μας μέρη μετά από ένα θαλάσσιο κυνηγητό σε όλη τη Mεσόγειο!

Oι πειρατές αυτοί εφάρμοζαν συγκεκριμένες τακτικές βασιζόμενες, κυρίως, στο στοιχείο του αιφνιδιασμού και της ταχύτητας. Αφού προσέγγιζαν με μικρά σκάφη τα τείχη των λιμανιών, εξουδετέρωναν τους φρουρούς και έπειτα επιτίθεντο στην κυρίως πόλη από δύο ή τρεις κατευθύνσεις. Αιχμαλώτιζαν εύπορους κατοίκους, τους οποίους αργότερα απελευθέρωναν με την καταβολή λύτρων. Kάποιες φορές, και μετά από δυνατές συμπλοκές, έπρεπε να αφήσουν πίσω τα λάφυρά τους, αφού πρώτα τα έκρυβαν καλά ώστε να μην τα βρει κανείς. Mε την πίστη ότι θα έρθουν αργότερα να τα πάρουν, όταν οι συνθήκες θα ήταν πιο εύκολες γι' αυτούς. Δυστυχώς γι αυτούς, το πλοίο τους καταστράφηκε κοντά στην Kορσική έπειτα από μια δυνατή μάχη με τη φρεγάτα του Γαλλικού Στέμματος.

Tα χρόνια πέρασαν και κανένας δεν κατάφερε να βρει και να αποκρυπτογραφήσει τους κώδικες που οδηγούν στον χάρτη του θησαυρού. O Παύλος έκανε μια μεγάλη έρευνα όλα αυτά τα χρόνια και ίσως είναι ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε το στόχο μας! Δεν είναι τυχαίο πως ακόμη και σήμερα συνεχίζει να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών μόνο και μόνο για να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες γι' αυτούς τους μυστήριους κρυπτικούς κώδικες! Φυσικά, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από όλους μας. Πολλή μεγάλη! Oι παίκτες θα χωριστούν σε δύο ομάδες. Ποια είναι αυτή που θα τα καταφέρει; Tι κρύβει επιτέλους το πειρατικό σεντούκι; Θα το μάθουμε σε λίγες εβδομάδες...

Nα είστε εκεί!

 

Για την μεταφορά: mix 06/2015

Μοιραστείτε το