Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

H ιστοσελίδα arttravel.gr γύρισε μερικά από τα διασημότερα νησιά για να ανακαλύψει ορεινά χωριά-διαμάντια. Πέρασε και από το χωριό μας!

«Αφήστε για λίγο τα πλήθη που συνωστίζονται για την Παναγία και οδηγήστε για περίπου 20 λεπτά στην ενδοχώρα του νησιού, με προορισμό το μεσαιωνικό χωριό Βώλαξ. Όσες φωτογραφίες κι αν τραβήξετε, δεν θα είναι ποτέ αρκετές: εντυπωσιακοί λείοι, γρανιτένιοι ογκόλιθοι είναι διάσπαρτοι στο χωριό συνθέτοντας ένα μοναδικό σεληνιακό τοπίο. Ανάμεσά τους τα άσπρα σπιτάκια δημιουργούν ένα θέαμα πρωτόγνωρης αρχιτεκτονικής. Καλαίσθητες επιγραφές θα σας οδηγήσουν στο θεατράκι, στην κρήνη του 1886, στην καθολική εκκλησία της Γέννησης της Θεοτόκου (1814) και στο λαογραφικό μουσείο. Περπατώντας θα συναντήσετε εργαστήρια καλαθοπλεκτικής, τέχνη για την οποία ανέκαθεν φημιζόταν το χωριό».

»Φαγητό: Βώλαξ Απλό ταβερνάκι με μικρή αυλή στο κέντρο της πλατείας, όπου θα γευτείτε φουρτάλια (ομελέτα με πατάτες και λουκάνικα) ,αρνάκι στη γάστρα με πατάτες και άλλα παραδοσιακά πιάτα, τα υλικά των οποίων παράγουν κυρίως οι ιδιοκτήτες της (τηλ.: 22830 41021, από € 12 το άτομο). Ρόκος Βρίσκεται στο τέλος της πλατείας αριστερά, με θέα στο θεατράκι και δυνατό χαρτί του τα μεζεδάκια και τα ψητά (τηλ.: 22830 41989, από €12 το άτομο)».

Δείτε ολόκληρο το άρθρο.

 

Μοιραστείτε το