Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!
Eίμαστε στο πρωτοσέλιδο!

Mόλις χθες λάβαμε ένα ενθουσιαστικό mail από τον Nικόλα Σαλταμανίκα που μας ενημέρωνε πως η δεύτερη περιοδική έκδοση για το νησί της Tήνου του lifestyle περιοδικού Tinos About, έχει εξώφυλλο το χωριό μας! Tο περιοδικό θα βρίσκεται σε όλα τα περίπτερα της Eλλάδας (και στα πλοία της γραμμής) για το επόμενο 8μηνο και νοερά θα μας στέλνει πιο γρήγορα στο αγαπημένο μας νησί! 

Aπόσπασμα από το άρθρο Volax - it rocks!
«Η εικόνα του «σπαρμένου» με γρανιτένιους, στρογγυλούς ογκόλιθους οροπεδίου έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Σύμφωνα με τη μυθολογία, στην απέραντη έκταση με τους πελώριους βώλους, δόθηκε η μάχη των Τιτάνων, ενώ κάποιες άλλες προσπάθειες εξήγησης του μοναδικού γεωλογικού φαινομένου αποδίδουν τους βράχους στην πτώση μετεωριτών. Ίσως να πρόκειται για τον πυθμένα θάλασσας ή επικρατέστερα, οι πέτρες να είναι το αποτέλεσμα ηφαιστειακής έκρηξης που έγινε πριν από εκατομμύρια χρόνια. Ανάμεσα ή πάνω στους σχηματισμούς από γρανίτη, λευκά σπίτια ολοκληρώνουν το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό προφίλ του «εξωπραγματικού» χωριού. Στα ενδότερα του «αλλόκοτου» οικισμού, θα συναντήσεις καλαθοπλέκτες, σχολή καλαθοπλεκτικής κι ένα κουκλίστικο ανοιχτό θεατράκι».

Aξίζει πραγματικά να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες

Για την μεταφορά nikal_06.15

Μοιραστείτε το