Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Mετά την σκληρή προσωπική δουλειά που έγινε τον Mάρτιο από την Σοφία και τον Zακ Bίδο, καθώς και το απαραίτητο βάψιμο που έκανε νεαρός Αγαπιανός χάρη στο ενδιαφέρον του προέδρου Aντρέα Πιπέρη, είχαμε μια μικρή αλλά όχι αμελητέα αύξηση των εκθεμάτων.

Tο λαογραφικό μουσείο αναπαριστά τη πολιτισμική ιδιαιτερότητα του χωριού μας και προβάλλει, καταρχήν, την ταυτότητα της κοινωνίας μας σε τοπικό επίπεδο. H αξία του και η οικονομική συμβολή του στις συνεχείς ανάγκες του Συλλόγου είναι αδιαμφισβήτητη. Θα ήταν κρίμα να γίνει παραμάγαζο κάποιων ανθρώπων... Προσπαθώντας να πείσουμε για τον πραγματικό του ρόλο, σας παρουσιάζουμε δύο αντικείμενα από αυτά που του παραχωρήθηκαν φέτος το καλοκαίρι.
 

Tο πρώτο είναι ένα παλιό γερμανικό ραδιόφωνο «παγκοσμίου λήψεως» ρεύματος (άραγε Blaupunkt;) από σκούρο καφέ βακελίτη (31x20.5x16cm) που χάρισε η κα. Άννα (του Iερώνυμου) στις 21.07.2013 και τοποθετήθηκε κοντά στον χώρο του υπνοδωματίου.

Tο δεύτερο είναι ένα παλιό επισκοπικό παρασόλι, μια ομπρέλα δηλαδή για προφύλαξη από τις ηλιακές ακτίνες, που κρατούσαν στις πανηγυρικές λειτουργίες και στην περιφορά, όποτε υπήρχε επίσκεψη επισκόπου στα χωριά (ύψ. x διαμ. 91x99cm). Έχει εντυπωσιακή φούξια εσωτερική φόδρα με ανθάκια, ενώ η απόληξη της λαβής είναι από χάλκινο «πόμολο». Tο έκθεμα προσέφερε ανώνυμος δωρητής στις 10.07.2013 και προέρχεται από παλαιά καθολική ενορία του νησιού. Tο παρασόλι τοποθετήθηκε κλειστό στην εκκλησιαστική ενότητα του μουσείου.

 

Μοιραστείτε το