Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

88 ημέρες, 81 εθελοντές απ' όλο τον κόσμο, 7 διαδρομές, 6 workcamps, 3 φορείς και οργανώσεις, 1 κοινός σκοπός!

Σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν οι αξίες του εθελοντισμού και της προσωπικής προσφοράς για το περιβάλλον  η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων (τμήμα Πολιτισμού και Εκπαιδευτικών Θεμάτων) και ο Δήμος Εξωμβούργου, συνεργάζονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την μη κυβερνητική οργάνωση ΕΛΙΞ για τον καθαρισμό πεζοπορικών διαδρομών στο νησί της Τήνου.

Για 88 ημέρες, από 27 Ιουνίου μέχρι 24 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθούν σε σχολεία και άλλους χώρους του νησιού έξι ομάδες, 81 συνολικά εθελοντών απ’όλο τον κόσμο. Oι εθελοντές θα εργαστούν, με την καθοδήγηση ντόπιων μαστόρων, για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση 7 συνολικά διαδρομών στην περιφέρεια του Δήμου Εξωμβούργου και της Κοινότητας Πανόρμου, μονοπάτια που αντιστοιχούν σε τμήματα των Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος του νησιού.
Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις διαδρομές:

  • Τριπόταμος – Ξινάρα - Λουτρά - Κάμπος (Διαδρομή αρ. 2)
  • Φαλατάδο – Βωλάξ (Διαδρομή αρ.5)
  • Καλλονή – Καρκάδος – Αετοφωλιά – Καλλονή (Διαδρομή αρ. 10)
  • Μύλοι Πύργου – Πάνορμος (Διαδρομή αρ.10)

Στον ελεύθερο χρόνο τους οι εθελοντές θα γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την ιστορία του και φυσικά τους φιλόξενους κατοίκους του. Καλούμε κι εσάς να στηρίξετε την προσπάθεια συμμετέχοντας ενεργά!


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:
Ιωάννα Παπασταθοπούλου, Συντονίστρια Προγραμμάτων της ΕΛΙΞ στην Τήνο
Τηλ.: 2830 41288 και 6983611383 
Ντόρα Βουγιούκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΕΛΙΞ
Τηλ.: 210 3825506, e-mail: communication@elix.org.gr

 

Για την μεταφορά: dvidos 07/2015

Μοιραστείτε το