Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Όποιος έχει βρεθεί στην Καππαδοκία θα έχει εντυπωσιαστεί με τους εξωπραγματικούς γεωλογικούς σχηματισμούς, αυτό το απέραντο οροπέδιο γεμάτο φαράγγια, τρύπες και αβυσσαλέα χάσματα, σπαρμένο με κούφιους παράξενους βράχους όπου μέσα τους βρίσκονται κρυμμένα σπίτια, βραχοκλησιές και ολόκληροι ναοί.

Στην μικρότερη και πιο φτωχή γη της Βωλάξ, στον δύσκολο αυτόν τόπο, αν περπατήσετε μέσα στα χωράφια και ψάξετε τους βραχώδεις σχηματισμούς, θα παρατηρήσετε ότι σε πολλά σημεία από αυτά έχουν δημιουργηθεί λαγούμια, τρύπες και κουφάλες, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται ως υποτυπώδεις φυσικοί στάβλοι.

Σε κάποια από αυτά τα πέτρινα βόλια το ανθρώπινο χέρι έχει βοηθήσει ώστε οι απροσδόκητοι αυτοί χώροι να μην δείχνουν τόσο πρόχειροι. Ένας πραγματικός παράδεισος για γεωλόγους και κυνηγημένους· για μας όταν μικροί παίζαμε κρυφτό... Αξίζει να τους ψάξετε και να τους ανακαλύψετε όταν περάσετε από τα μέρη μας. Για όσους, πάλι, ο χρόνος του ταξιδιού είναι περιορισμένος, έχουμε φωτογραφήσει μερικούς από αυτούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για την μεταφορά: dvidos, 7_2015

Μοιραστείτε το