Υλικά: ένα μπρίκι, λίγη τριμμένη κανέλα, 4 - 5 μοσχοκάρφια (κεφαλάκια γαρύφαλλου), βωλακίτικη ρακή (χωρίς, δηλαδή, γλυκάνισο ή άλλα αρωματικά), φρυγανόμελο.
H ρακή ζεσταίνεται σε χαμηλή φωτιά και προσέχουμε να μην βράσει γιατί κινδυνεύει να πάρει φωτιά! Από την αρχή έχουμε βάλει τόση ρακή όσα ποτηράκια θέλουμε να φτιάξουμε και ελάχιστη κανέλα (όχι πολύ γιατί πικρίζει). Προσθέτουμε τα γαρύφαλλα. Βάζουμε τόσα όσα και τα άτομα που θα πιούν ώστε να έχει καθένας από ένα συνέχεια στο ποτήρι του (όχι περισσότερα όμως, γιατί αυτά κι αν πικρίζουν...). Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το μέλι –μια κουταλιά του γλυκού ανά ποτήρι (ίσως και λίγο λιγότερο). Ανακατεύουμε ελαφρώς και μόλις αρχίσει να κάνει πολύ θόρυβο το βγάζουμε και σερβίρουμε.
Για την μεταφορά: dvidos, 7_2015
Στήλη: ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
Tags: ασχολίες, συνταγές, μελισσοκομία, μαγειρική, ποτά
Μοιραστείτε το