Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Σήμερα 27.08.2012 τελειώνουν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο θέατρο του χωριού. Ένα καλοκαίρι που ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσα πολλά γεγονότα για τους μικρούς μας φίλους! Το βράδυ λοιπόν, στις 20:30, ο θίασος Αθανασίου θα κλείσει αυτό το καλοκαίρι με μια ολοκαίνουργια παράσταση Καραγκιόζη, για δεύτερη φορά εφέτος!

Ο θίασος Αθανασίου ιδρύθηκε το 1982 από τα αδέρφια Κώστα, Γιάννη, Αργύρη και Ελένη, μετά από πολύχρονη μαθητεία δίπλα στον αείμνηστο καραγκιοζοπαίκτη Γιώργο Χαρίδημο. Από το 1987, με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, ο θίασος δίνει παραστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Όσοι θα είστε σήμερα στο χωριό μας, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε για άλλη μια φορά το μαγικό κόσμο της σκιάς! (Μην ξεχνάμε ότι στις 10.07 ο Αθανασίου παρουσίασε στο χωριό τον «Καραγκιόζη και τους δύο γάμους», ενώ στις 17.08 είχαμε την «επίσημη» παράσταση του Συλλόγου με τον Γιάννη Νταγιάκο και τον «θρίαμβο του Καραγκιόζη»).

Αξίζει να αναφέρουμε κάτι ακόμα: Στις 20.08 είχαμε και μια εξαιρετική παράσταση για τα παιδιά (που γέμισαν τον χώρο) με ταχυδακτυλουργικά από τον Μυρτίλο. Μπορεί ο δυνατός άνεμος να δυσκόλεψε τον νεαρό καλλιτέχνη (η φωνή του χανόταν μερικές φορές από τον πολύ αέρα) αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από απολαυστικό. Εξάλλου στις δοκιμασίες ενηλικιώνεσαι... 

Έξυπνα μαγικά κόλπα, φάρσες και ταχυδακτυλουργικά σε μια δωρεάν παράσταση-δώρο (υπήρχε μια μικρή κάλπη και ο καθένας πρόσφερε ότι ήθελε και μπορούσε)! Μαντήλια που χάνονταν και βρισκόντουσαν στις τσέπες των παιδιών, κεριά με χαρτάκια που έπεφταν σαν χιόνια, φλόγες που έβγαιναν από παντού, μαντήλια που είχαν άλλο χρώμα για το κάθε παιδί (άλλο τα έβλεπε πράσινα, άλλο κίτρινα και στο τέλος γινόντουσαν όλα λευκά) ήτανε λίγα από τα κόλπα του νεαρού Μυρτίλου από την Αετοφωλιά. Ενθουσιασμένα τα παιδιά, όλα με το χέρι σηκωμένο, ήθελαν να γίνουν εθελοντές του μικρού μάγου.

Μακάρι ο Μυρτίλος να μπορούσε να παρατείνει λίγο ακόμη το καλοκαίρι που φεύγει...

Μοιραστείτε το