Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Με κάποιο ακατανόητο για μένα τρόπο, τα βαριά σύννεφα έφυγαν και τα χείλη μου αρχίζουν να αισθάνονται την γεύση της αλμύρας. Σηκώνω το χέρι μου ψηλά για να μειώσω το έντονο φως που με τυφλώνει.

Σε λίγες μέρες θα ξαπλώσω στις αμμουδιές του νησιού και θα κοιτάξω πέρα, λίγο πριν το τέλος του ουρανού, την ίδια στιγμή που το μελτέμι θα μπλέκει τα μαλλιά μου. Tα πόδια μου θα ακουμπήσουν στιγμιαία στον βυθό και θα μου φέρουν για παρέα λίγη άμμο, που θα ξαναβρώ τον χειμώνα στο πάτωμα του αυτοκινήτου.

Ίσως να κλέψω το πιο λευκό, το πιο στρογγυλό βότσαλο και να το ακουμπήσω κάτω από την ελιά της βεράντας, και μετά να αράξω–αφού βάλω να ακούσω για χιλιοστή φορά τα τραγούδια που άκουγα όταν ήμουν 17-18 χρονών– και θα κοιτάω τον Σκαλάδο, το Σκλαβοχωριό, την Κολυμπήθρα, διαβάζοντας τα βιβλία του χειμώνα που δεν έχω προλάβει να τα ξεφυλλίσω. Και θα μείνω εκεί σαν υπνωτισμένος μέχρι να έρθει το φεγγάρι και τα αστέρια να με κοιμήσουν.

Αλλά δεν θα είμαι μόνος. Θα βρεθώ μαζί με άλλους, θα βρεθούμε στον ζωντανό χώρο του θεάτρου. Θα συντονιστούμε με τους διπλανούς μας αλλά και μ' αυτούς που θα βρίσκονται στη σκηνή και τις κονσόλες και θα μοιραστούμε, όλοι μαζί, τις εκδηλώσεις. Θα απολαύσουμε τη χαρά της προσφοράς και της δημιουργίας –να και κάτι που δεν μπορούν να μας πάρουν!– και θα διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Το καλοκαίρι δεν είναι η αγαπημένη μου εποχή, έχει τόσα που μισώ. Εγώ τον χειμώνα αγαπώ και τις βροχές του και τα χιόνια του. Μα αυτό το Καλοκαίρι δείχνει ότι θα είναι διαφορετικό. Ελάτε στις εκδηλώσεις μας και θα το διαπιστώσετε!

Μοιραστείτε το