Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!
Πατέρας Μάρκος Βιδάλης

Σήμερα 26 Δεκεμβρίου 2011 στις 11 π.μ., σε μια μεγάλη τελετή στο καθεδρικό ναό του Αγίου Διονυσίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών, εορτάστηκε με την δέουσα επισημότητα η Πεντηκοστή Επέτειος από την Ιερατική Χειροτονία του Σεβαστού Πατέρα Μάρκου Βιδάλη. Η Θεία Λειτουργία, με πλήρη χορωδία και παρουσία πλήθους κόσμου, κράτησε μία ώρα και τρία τέταρτα!

Ο πατέρας Μάρκος Βιδάλης είναι ο πρωτότοκος γιος πολυμελούς οικογένειας. Η μητέρα του, Αντώνια, ήταν βωλαξιανή και αγαπούσε πάρα πολύ το χωριό της, όπως φυσικά και ο ίδιος όπου δεν παρέλειπε να συλλειτουργεί, όποτε έβρισκε λίγο ελεύθερο χρόνο, στο Πανηγύρι της Κιουράς-Καλαμάν. 

Μέχρι την Δ' τάξη, φοίτησε στο δημοτικό σχολείο της Στενής ενώ, τελείωσε την Δημοτική Εκπαίδευση και τις γυμνασιακές του σπουδές στο Λεόντειο Λύκειο. Το 1955 φοίτησε για τρία χρόνια στο Εκκλησιαστικό Πανεπιστήμιο της Ρώμης («Διάδοσις της Πίστεως») και πήρε το πτυχίο Φιλοσοφίας. Συνέχισε της σπουδές του στο Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο της Ρώμης, για τέσσερα ακόμη χρόνια, και απεφοίτησε με το πτυχίο της Θεολογίας. 

Μετά την χειροτόνησή του στις 26.11.1961 από τον Σεβασμιότατο Βενέδικτο Πρίντεζη, τοποθετήθηκε εφημέριος στον Άγιο Διονύσιο των Καθολικών, στην Αθήνα. Τον επόμενο χρόνο επέστρεψε στη Ρώμη και περάτωσε τις σπουδές του. Με την επάνοδό του στην Ελλάδα, διορίζεται εφημέριος στην ενορία Ευαγγελισμός, στην Καλλιθέα. Από το 1971 μέχρι το 1973 γίνεται εφημέριος της ενορίας του Αγίου Λουκά, στο Ηράκλειο Αττικής. Από τα τέλη του 1973 μέχρι και το 1981 γίνεται πάλι εφημέριος του Αγίου Διονυσίου, όπου και για πρώτη φορά αναλαμβάνει οργανωτής κατασκήνωσης ηλικιωμένων. Το 1982 διορίζεται εφημέριος του Αγίου Παύλου στον Πειραιά, με ευθύνη και φροντίδα, τους ναυτικούς καθολικού δόγματος του Τρίτου Κόσμου. 

Έγινε μέλος του ICMA και έλαβε μέρος σε συνέδρια στο εξωτερικό. Έχει ειδική άδεια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, να επισκέπτεται στις φυλακές αλλοδαπούς καθολικούς και να τελεί εκεί τη Θεία Λειτουργία. Σήμερα –εδώ και χρόνια– ιερουργεί στην Πάτρα. 

Μετά από την τελετή, εβδομήντα περίπου άτομα –συγγενείς και φίλοι– συγκεντρώθηκαν στο εστιατόριο «Πατούχα» για να τον χαιρετίσουν και να τον συγχαρούν. Έκπληξη τού έκαναν ένας ιερέας και μια μοναχή που ήρθαν ειδικά από την βόρεια Αλβανία για να τον τιμήσουν. 

Ο αδελφός του Βασίλης, αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Βωλάξ» και δουλεύει –μαζί με τα υπόλοιπα μέλη– για την επίλυση των προβλημάτων του χωριού μας. 

Να ευχηθούμε στον π. Βιδάλη καλή δύναμη στον συνεχή του αγώνα. Είθε η προσευχή της Εκκλησίας να αναδείξει και νέες Ιερατικές και Μοναχικές Κλήσεις, αντάξιες του Σεβαστού πατέρα.

Μοιραστείτε το