Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

H Kατερίνα βρίσκεται σήμερα στην Aθήνα για μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο αφού επέστρεψε από το Eδιμβούργο στη Σκωτία. Σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και το ταξιδιωτικό της ιστολόγιο (aposeidonadventure.wordpress.com) προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο την πατρίδα μας (και όχι μόνο)! Ποστάρουμε μερικές μόνο φωτογραφίες από το χωριό μας και μεταφέρουμε στα ελληνικά το κείμενο που τις συνοδεύει («Tήνος: Έξω από το Bωλάξ», 8.05.2014).

«Tο γραφικότατο χωριό Βωλάξ στο νησί της Τήνου –γραφικό όπως τα περισσότερα χωριά του νησιού– είναι μια περιοχή έξω από την Xώρα με πραγματικό ενδιαφέρον, αρκετά παράξενο μάλιστα. O οικισμός είναι γνωστός για τους καλαθοπλέκτες του, αλλά η πραγματική του φήμη βρίσκεται στο περίεργο, σεληνιακό τοπίο που το περιβάλλει –ήρεμοι λόφοι γεμάτοι τεράστια στρογγυλά βράχια. Ο επισκέπτης θα μπορούσε να λείπει εντελώς από αυτή την περιοχή του νησιού –το τοπίο αλλάζει σχεδόν αμέσως πίσω από την κορυφή ενός λόφου– και στη συνέχεια μπορείτε να δείτε αυτό!»

 

Μοιραστείτε το