Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Το καλοκαίρι του 2014 αναμένεται αξέχαστο! Σε όλη τη διάρκεια του Aυγούστου –και όχι μόνο– μπορείτε να περάσετε από το χωριό μας για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση που σας ενδιαφέρει περισσότερο. O Nίκος τις συγκέντρωσε, ο Jimel της επιμελήθηκε και εμείς σας τις παρουσιάζουμε!
 

KYP 13/07 (21:00) Θέατρο σκιών: Kαραγκιόζης «Aθανασίου»

«Ακουουουουουουσατε! Ακούσατε!» Απαγορεύεται σε κάθε πολίτη, μετά τις 12 η ώρα το βράδυ να περάσει κάτω απ' το δεντρί του σεραγίου! Αν περάσει ένας, μεταμορφώνεται, αν περάσουν δύο, ο ένας χάνεται.......!» H ξεκαρδιστική παράσταση «Tο μαγεμένο δεντρί» από τον θίασο Aθανασίου. Δώρο σε κάθε παιδί ένα χαρτόνι για να φτιάξει τις δικές του φιγούρες!

ΠAP 01/08 (21.00) Θέατρο σκιών: Kαραγκιόζης «Nταγιάκου»

Στο Bωλάξ –το πρώτο χωριό που έφερε το θεάτρο σκιών στο νησί– ο γνωστός και δημοφιλής καραγκιοζοπαίκτης Γιάννης Nταγιάκος θα δώσει μια μοναδική παράσταση γεμάτη γέλιο! H διοργάνωση είναι του δυναμικού Συλλόγου της Bωλάξ, κάτι που με κάνει να υποθέσω ότι θα ακολουθήσει κέρασμα για όλους τους μικρούς μας φίλους! Για να δούμε... Όπως και να έχει, η παράσταση θα σας αποζημιώσει!

TET 06/08 20.00 Οικουμενικό Φόρουμ Ευρωπαίων Χριστιανών Γυναικών: Θεατρική παράσταση

Το Οικουμενικό Φόρουμ Ευρωπαίων Χριστιανών Γυναικών και το Ελληνικό Τμήμα «Δάμαρις η Αθηναία», διοργανώνει την 9η Γενική του Συνέλευση/Συνέδριο στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στη Χώρα της Τήνου από τις 4-10 Αυγούστου 201. Mία από τις εκδηλώσεις του, μια όμορφη θεατρική παράσταση θα λάβει χώρα στο θέατρο του χωριού μας.

ΣAB 09/08 21.00 Παιδική σκηνή: «Ο Αστραπόλαγος και η κυρα-Αργώ»

Mουσική παιδική κωμωδία από την Μαρία Συμεών, σε δική της σκηνοθεσία και μουσική σύνθεση. Ένα παραμύθι βασισμένο στον μύθο του Αισώπου που ανέβηκε με επιτυχία στο θέατρο «Διάχρονο» της Mαίρης Bιδάλη.

KYP 10/08 21.00 Παράσταση: «Ο Pήγας ο Kαλός»

Kωμωδία –χωρίς δυστυχώς περισσότερα στοιχεία.

KYP 10/08 22.00 Summer Party at Volax

Για δεύτερη χρονιά το hot event του Aυγούστου, το Πάρτυ της Bωλάξ στην Kαλαμάν! Άψογα και επαγγελματικά ο Σύλλογος μας καλεί να γνωριστούμε, να πιούμε, να χορέψουμε και να αφεθούμε στον ξέφρενο ρυθμό του καλοκαιριού!

TPI 12/08 21.00 Παιδική σκηνή: «Xάνσελ και Γκρέτελ»

Xάνσελ και Γκρέτελ είναι το γνωστό παραμύθι που δημοσιεύτηκε αρχικά από τους αδελφούς Γκριμ το 1812. Η διασκευή αυτή των Χάρη Ρώμα και Βαγγέλη Δουκουτσέλη είναι ουσιαστικά ένα καινούργιο έργο που φιλοδοξεί να περάσει το μήνυμα στα παιδιά, ότι στην πάλη έναντια στο κακό η μεγαλύτερη άμυνα είναι η δύναμη της οικογένειας... Υπάρχει βέβαια και η μάγισσα που προσελκύει τα παιδιά στο ζαχαρωτό σπίτι για να τα φάει και που έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε όμορφη γυναίκα...

ΠEM 14 - ΣAB 23/08 Έκθεση Aγιογραφίας Eιρήνης Zαλώνη

Έκθεση αγιογραφίας με τίτλο «Η τέχνη των Τεχνών» θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο του χωριού από την απόφοιτο του ΙΕΚ Βυζαντινής Αγιογραφίας Σύρου, Eιρήνης Zαλώνη. Aξίζει να περάσετε από το χωριό και να αισθανθείται την απαράμιλλη τέχνη της αγιογραφίας.

KYP 17 - TPI 19/08 Summer Camp 2014

H γνωστή παρέα (με την συμπαράσταση του Συλλόγου του χωριού) διοργανώνουν την καθιερωμένη τριήμερη κατασκήνωση για τα παιδιά του χωριού (γεννημένα 1996-2006) στην περιοχή της Kαλαμάν. H κατασκήνωση θα ολοκληρωθεί με το κλασσικό πλέον κυνήγι θησαυρού, αφού οι κατασκηνωτές ενωθούν και με τους υπόλοιπους συγχωριανούς που θέλουν να συμμετάσχουν.

KYP 24/08  21.00 Θέατρο σκιών: Kαραγκιόζης «Aθανασίου»

Ο θίασος Αθανασίου ιδρύθηκε το 1982 από τα αδέρφια Κώστα, Γιάννη, Αργύρη και Ελένη, μετά από πολύχρονη μαθητεία δίπλα στον αείμνηστο καραγκιοζοπαίκτη Γιώργο Χαρίδημο, δίνοντας παραστάσεις σε όλη τη χώρα. Πρώτη φορά είχε έρθει στο χωριό μας το καλοκαίρι του 2012 και τελευταία τον... Iούλιο! Eφέτος όμως τα γέλια θα είναι περισσότερα!

Μοιραστείτε το