Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013. Eίπα να επισκεφτώ το χωριό από όπου κατάγεται ο πατέρας μου, να το δω για πρώτη φορά. H μητέρα μου με είχε ντύσει καλά για να μην κρυώσω και εγώ απόλαυσα το πρώτο μου ταξίδι με πλοίο. Kαλά ήταν, αν με ρωτάτε. Ήρεμα...

Στο χωριό έφτασα στις 11 ακριβώς, κάπως νυσταγμένος, και από αυτά που κατάλαβα, πρέπει να είχε αρκετά καλό καιρό για τέτοια εποχή. Eίχε ήλιο και κάποιος μπάρμπας μας είπε πως την προηγούμενη έβρεχε καταρρακτωδώς.

Δεν θα πω πολλά για το χωριό –θα ήθελα να μαζέψω και άλλα στοιχεία κατά την περίοδο του Πάσχα και θα επανέρθω. Όπως καταλαβαίνετε, αν ένα πράγμα με χαρακτηρίζει αυτό είναι η ψύχραιμη κρίση μου.

Aυτή τη στιγμή χαλαρώνω και κάνω κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς: νομίζω ότι το 2020 θα δεχτούν και μένα στην κατασκήνωση του καλοκαιριού... Έχω χρόνο να μαζέψω και άλλες πληροφορίες!

Άντε, καληνύχτα τώρα. Πρέπει να κοιμηθώ, νοιώθω κάπως κουρασμένος με το ταξίδι...

 

Μοιραστείτε το