Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Aν συγκρίνουμε τις φωτογραφίες του παρελθόντος με το σήμερα παρατηρούμε πως, ενώ έχει αλλάξει τελείως το χωριό, οι κάτοικοί του παραμένουν ίδιοι, έτοιμοι να μεταφέρουν το μήνυμα της γιορτής του Πάσχα. Mήνυμα που πάνω απ’ όλα είναι μήνυμα αγάπης προς το συνάνθρωπο και ελπίδας για τη ζωή, που μέσα από τις δυσκολίες ανασταίνεται.

Oι αξίες της μεγάλης γιορτής είναι διαχρονικές και επίκαιρες. Την ώρα αυτή που η χώρα μας δοκιμάζεται σε μια δύσκολη διεθνώς συγκυρία, το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου μας γεμίζει με προσδοκία, αισιοδοξία και ελπίδα. Ο συμβολισμός της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης μας διδάσκει πως όσο σκληρά κι αν δοκιμαζόμαστε, αν έχουμε πίστη, αν σταθούμε με αγάπη και αλληλεγγύη στον συνάνθρωπό μας, θα βρούμε τη διέξοδο από τη δεινή δοκιμασία.

Mέσα από αυτές τις πασχαλινές φωτογραφίες που μυρίζουν άνοιξη και που ενώνουν το παρόν με το παρελθόν, μέσα από εικόνες που ξεχειλίζουν από ελπίδα, που μας φέρνουν στον νου τον φρέσκο ασβέστη για το άσπρισμα των σπιτιώνκαι τις μυρωδιές από τον φούρνο του χωριού, ας ευχηθούμε με την σειρά μας, το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης να φέρει την άνοιξη στις καρδιές όλων μας.

Για την μεταφορά: Nίκος 22/2/2016

Μοιραστείτε το