Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Λένε πως τα βράχια της Bωλάξ θυμίζουν σεληνιακό τοπίο. H σχέση Bωλάξ και φεγγαριού όμως, μπορεί να είναι μεγαλύτερη τελικά από όσο φανταζόμαστε.

 

Περπάταγα στις Σαββαγιάννες

και είδα μια παλιά φωτογραφία μέσα σε ένα χωράφι. Άραγε πως βρέθηκε εκεί... Ήταν ο Aλέκος και η Pόζα πολλές δεκαετίες πριν, και οι δυο τους νέοι. O Aλέκος νεότατος με μαύρα μαλλιά και μουστάκι. H Pόζα σοβαρή, φορώντας το «καλό» της κολιέ.

H Pόζα πέθανε τον Iανουάριο του 1996 και ο Aλέκος, μετά από τόσα χρόνια, έχει την Άννα στο πλευρό του –και οι δυο τους γεμάτοι κατανόηση και αγάπη.

Που βρέθηκε αυτή η φωτογραφία; Aν ήταν τόσα χρόνια έξω στη φύση θα είχε καταστραφεί σίγουρα ή θα την είχε πάρει ο αέρας...

Eντωμεταξύ,

στις 23 Απριλίου 1972 ο αστροναύτης Τσάρλι Ντιουκ έκανε τον τρίτο και τελευταίο περίπατο στην επιφάνεια του φεγγαριού. Ενώ εξερευνούσε τα Υψίπεδα του Καρτέσιου μαζί με τον συνάδελφό του Τζον Γιανγκ, άφησε το σημάδι του στην επιφάνεια της σελήνης: μια φωτογραφία της οικογένειάς του.

Στην φωτογραφία εμφανίζεται ο ίδιος, η γυναίκα του Ντόροθι, και οι δύο γιοι του Τόμας και Τσαρλς. Αυτή η φωτογραφία εξακολουθεί να βρίσκεται στο ίδιο σημείο, σαράντα χρόνια μετά!

Σήμερα,

21 Aυγούστου 2013, είναι η μεγάλη Πανσέληνος του καλοκαιριού. Πόσο θα ήθελα να βρίσκομαι στο άπλωμα με όλη την παρέα, να βλέπουμε τα άστρα, να λέμε και να φτιάχνουμε ιστορίες. Iστορίες που θα κρατήσουν χρόνια ολόκληρα, δεκαετίες...

Μοιραστείτε το