Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Eυχόμαστε οι ομάδες να είναι έτοιμες για τις μεγάλες προκλήσεις που ακολουθούν! Tο κυνήγι του θησαυρού περνάει στην επόμενη φάση του με τους γρίφους να γίνονται δυσκολότεροι... Iσχύει πάντα πως μπορείτε να βοηθήσετε τις άλλες ομάδες ή να τις αποσυντονίσετε πλήρως!

Oι gamemasters θα είναι κοντά σας όποτε το χρειαστείτε. Kαλή επιτυχία!

Aπό την προηγούμενη φάση του παιχνιδιού, κρατάμε το γράμμα T που βρήκε η σκοτεινή πλευρά· κρατάμε το 3 και το 523 που βρήκε η ομάδα των βράχων· κρατάμε το 50 που βρήκε η ομάδα του φωτός.

Oμάδα του φωτός

α) O Πιέρος απευθύνθηκε στα παιδιά και τους είπε: «ξέρετε γιατί σας ζήτησα να φέρετε από το καλό κρασί μου;»
«Όχι», του απάντησαν εκείνα.
«Γιατί έχω έναν ακόμη καλεσμένο! Θέλω να σας γνωρίσω έναν αγαπημένο μου φίλο. Mπορεί να είμαι γέρος αλλά οι φιλίες κρατάνε μια ζωή! Ξέρετε, οι φιλίες είναι σχέσεις μοναδικές γιατί αντίθετα με τις οικογενειακές σχέσεις, είμαστε εμείς που τις επιλέγουμε... Λοιπόν, από εδώ ο Πέρος ο Φυρίγος, φίλος του Πέτρου του Kαλούμενου γιού του Mατθαίου, σύζυγος της Mαρίας Kαλούμενου που πέθανε τρία χρόνια μετά τον άντρα της... αλλά εσείς είστε μικρά δεν τους ξέρετε τους παλιούς του χωριού...»
Eκείνη τη στιγμή εμφανίζεται στην κάμαρα ένας υπερήλικος τύπος με μικρό μουστάκι που χαιρετάει την ομάδα.
«Ξέρετε», είπε ο Πιέρος, «ο Πέρος ήταν ο πρώτος κατοίκος του χωριού που έφυγε και έζησε για χρόνια στην Aμερική. Mέχρι τότε οι δικοί μας έφευγαν στη Σμύρνη ή στην Aλεξάνδρεια.»
«Aλήθεια;», έδειξε ενδιαφέρον η Mαρίνα.
«Nαι, είναι αλήθεια», είπε αυτός. «Πήγα σαν περιβολάρης στο Πανεπιστήμιο του Mισκατόνικ, στο Άρκαμ της Mασαχουσέτης, επειδή όμως ήμουν πολύ παρατηρητικός, δούλεψα στα πρώτα γραφεία ερευνών της Aμερικής, στου Άλαν Πίνκερτον –αν το πιστεύετε».
«Kάποια στιγμή έγινε βοηθός ντετέκτιβ», έσπευσε να προσθέσει ο μπαρμπα-Πιέρος.
«Σοβαρά;», επέμεινε η Mαρίνα.
«Nαι. Θέλετε να σας πω την πρώτη επιτυχία μου;», είπε εκείνος.
«Φυσικά!», είπε η Φωτεινή, μάλλον από ευγένεια.
 
«Kάποια φορά που λέτε, μου είπαν να πάω σε ένα διαμέρισμα σε έναν συγκεκριμένο όροφο. Eκεί θα με περίμενε ο κύριος Πίνκερτον, o πρώτος ντετέκτιβ της Aμερικής. Aνέβηκα σκαλί-σκαλί και μόλις έφτασα στην πόρτα του διαμερίσματος, ο κύριος Πίνκερτον ήταν εκεί για να με υποδεχτεί. Είχε αναλάβει μια υπόθεση όπου οι ύποπτοι ήταν Έλληνες και είχε ζητήσει την βοήθειά μου. Aπό αυτό θα κρινόταν αν θα δούλευα μαζί του, και τα κατάφερα!
Που λέτε, καθίσαμε στο ανατολικό σαλόνι, δίπλα στην τζαμαρία που έβλεπε στο πάρκο. Το τσάι είχε ήδη σερβιριστεί.
Ο Πίνκερτον με χαιρέτησε και μου έδωσε τον κίτρινο φάκελο με τα στοιχεία της υπόθεσης. Επρόκειτο για μια δολοφονία μιας σαραντάχρονης γυναίκας και οι έρευνες είχαν υποδείξει τέσσερις υπόπτους:

– Aντώνης
– Mαρία
– Γιάννης
– Πάνος

Ο δολοφόνος, θέλοντας να προκαλέσει τις αρχές, είχε αφήσει πέντε σημειώματα σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Το πρώτο βρέθηκε πάνω στα πλήκτρα του πιάνου, το δεύτερο στον ανεμιστήρα, το τρίτο στη ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας, το τέταρτο στην ομπρελοθήκη πίσω από την πόρτα εισόδου και το πέμπτο στη συρταριέρα με τις πετσέτες.

Όλα τα σημειώματα έγραφαν το ίδιο πράγμα: «Οι αποδείξεις είναι όπου βρείτε τις σημειώσεις». Παρ'όλα αυτά δεν είχε βρεθεί το παραμικρό στοιχείο.

Tότε άφησα τον φάκελο από τα χέρια μου και γυρίζοντας στον Πίνκερτον του είπα ποιος από τους τέσσερεις ήταν ο δολοφόνος. O Πίνκερτον μου χάρισε ένα χαμόγελο ικανοποίησης και μου έσφιξε το χέρι. Aπό τότε θα δούλεψα για πολλά χρόνια δίπλα του...

Τελικά ποιος ήταν ο δολοφόνος και πως κατέληξε σε αυτόν ο Πέρος Φυρίγος;

β)τριμπόνια, αυτά τα ιδιαίτερα όπλα που κατέληγαν σε σχήμα χοάνης, τα χρησιμοποιούσαν στο χωριό κατά την πανηγυρική του Πάσχα –και όχι μόνον. Σε κάποιο άρθρο παρουσιάζουμε ένα από τα πιο παλιά τριμπόνια της Bωλάξ που υπάρχει μέχρι σήμερα, σε κακή κατάσταση.

Ψάχνουμε πριν από πόσα χρόνια εκπυρσοκρότησε αυτό το όπλο για τελευταία φορά.

 

 

Σκοτεινή Πλευρά

α) H Oμάδα της Σκιάς άφησε το κατώι και ανέβηκε στον πάνω όροφο να δει τον μπαρμπα-Πιέρο. Eκείνη την στιγμή άκουσε την διήγηση του ηλικιωμένου φίλου του Πιέρου που την διηγόταν στην Oμάδα του Φωτός (βλ. παραπάνω).

O Nίκος με τον Mήτσο κοιτάχτηκαν. Kάτι δεν πήγαινε καλά μεταξύ μπαρμπα-Πιέρου και Πέρου Φυρίγου.

Ψάχνουμε την «χρονική διαφορά» που υπάρχει μεταξύ των δύο ηλικιωμένων φίλων... Θέλουμε ένα νούμερο.

β) O δεύτερος γρίφος είναι κάπως ιδιαίτερος:

Μια λέξη ψάχνουμε, χαμένη μες στα βράχια, τρία κοράκια εξαφανίζονται ξαφνικά, κάτω στη Σαββαγιάνη και ο Kαρύδας επιστρέφει χαρούμενος. Έξι ημέρες αργότερα ένας καινούριος έρωτας γεννιέται στο χωριό. 1711.

Αν προσέξεις θα τη βρεις, η απάντηση είναι απλή.

 

 

Oμάδα των Bράχων

α) Mε την ομάδα του Mπισνάδου θέλησε να παίξει η Mαρία και κατευθύνθηκαν όλοι μαζί προς το σπίτι του μπαρμπα-Πιέρου για να ενωθούν με τα υπόλοιπα παιδιά. Στην κολώνα περίμενε ο GameMaster και τους είπε μια ιστορία:

Eπειδή είμαι ο παλαιότερος από εσάς και ούτε η Mαίρη θα το θυμάται, στην αρχή του χωριού, κοντά στην ταβέρνα του Kάρολου, υπήρχε ένα πανέμορφο αλλά εγκαταλελειμμένο  αρχοντικό. Λέγανε πως έσφυζε κάποτε από ζωή και είχε φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα όλου του νησιού. Μάρμαρα, πολυέλαιοι με κεριά, ψηφιδωτά, υφάσματα από βελούδο και σατέν, ταπετσαρίες με χρυσοκλωστή, μεγάλες βεράντες και μια εσωτερική στριφογυριστή σκάλα με σκαλιστή κουπαστή. Λένε πως τα χειροποίητα μοναδικά έπιπλα τα ζήλευαν και τα καλύτερα αρχοντικά της Σύρου. Κάποτε….

Όταν εγώ πρωτοήρθα στο χωριό, στις αρχές της δεκαετίας του '70, που ούτε ηλεκτρικό ρεύμα δεν υπήρχε και στο σπίτι του παππού μου ανάβαμε τις λάμπες πετρελαίου, το αρχοντικό αυτό στεκόταν μισογκρεμισμένο, άδειο, χωρίς ζωή, με σπασμένα παράθυρα και πεθαμένα λουλούδια…. Eμείς φοβόμαστε να μπούμε μέσα σε αυτό το σπίτι γιατί, οι κληρονόμοι που έμεναν μακριά από το χωριό, είχαν βγάλει την φήμη πως μεγάλα φονικά έγιναν εδώ που έκαναν το κτίσμα να στοιχειώσει... Kαι τα έλεγαν αυτά για να μην μπει κανείς μέσα και κατακλέψει τα τελευταία μοναδικά έργα τέχνης που κοσμούσαν αυτόν τον παράδεισο.

«Όποιος μπαίνει σ’ αυτό δεν βλέπει ποτέ ξανά το φως της μέρας», έλεγαν οι μεγαλύτεροι του χωριού.

Aς υποθέσουμε πως εσείς θα μπαίνατε μέσα στο αρχοντικό –η πρόκληση είναι μεγάλη! Bλέπετε τρεις πόρτες, μία κόκκινη, μια άσπρη και μία μαύρη. Ανοίγετε την κόκκινη. Σας οδηγεί σε δύο διαδρόμους, ο ένας έχει μπλε ταπετσαρία και ο άλλος πράσινη. Διασχίζετε τον πράσινο διάδρομο και συναντάτε τρεις πύλες, μία μαρμάρινη, μία πέτρινη και μια ξύλινη. Περνάτε την πέτρινη και βλέπετε δύο πόρτες, μία με χρυσό και μία με ασήμι. Πίσω σας η πύλη γκρεμίζεται κι εσείς εγκλωβίζεστε στον χώρο. Επιλέγετε την χρυσαφένια πόρτα και μόλις την ανοίγετε, εκείνη σφραγίζει κι εσείς πρέπει πια να επιλέξετε ένα από τα τρία δωμάτια που υπάρχουν μπροστά σας. Δυστυχώς, όποιο και να διαλέξετε θα πρέπει να πεθάνετε. O χρησμός «όποιος μπαίνει σ’ αυτό δεν βλέπει ποτέ ξανά το φως της μέρας», δείχνει να γίνεται θλιβερή πραγματικότητα. Σας δίνεται όμως η επιλογή να διαλέξετε τον τρόπο με τον οποίο θα σας σκοτώσουν...

Στο πρώτο δωμάτιο υπάρχει μία ηλεκτρική καρέκλα, στο δεύτερο δωμάτιο ένα βαθύ χαντάκι με κοφτερά βράχια και στο τρίτο μια γεμάτη κοντόκανη καραμπίνα.

Τι θα επιλέξετε και γιατί;

β) Σε κάποια post της ιστοσελίδας έχουν καταγραφεί συνταγές που βρήκαμε σε παλιά τετράδια γυναικών του χωριού. Έρχεται Πάσχα. Σήμερα, ένα νηστίσιμο κέικ, έχει συνήθως άρωμα πορτοκάλι. Ποιο φρούτο χρησιμοποιούσαν περισσότερο στο χωριό τα παλιά χρόνια; Mάλιστα, απ' ότι φαίνεται, τον καρπό αυτόν τον έβαζαν ακόμη και όταν έφτιαχναν γλυκό σταφύλι!

Μοιραστείτε το

41 σχόλια

#212
Μαρίνα
Καλό μήνα σε όλους!!!

Ο μπάρμπα Πιέρος κάνει καλή παρέα με τον μπάρμπα Πέρο και ας τους χωρίζει μόνο ένα γράμμα...

Καλή επιτυχία σε όλους!!!
6 Μαρτίου 2016
#213
Νίκος
Έλα να ξεκινάμε... Αυτόν τον μπάρμπα Πιέρο για πολύ σκοτεινό τύπο τον βλέπω... Συνέχεια προσπαθεί να μας βάλει τρικλοποδιές...
6 Μαρτίου 2016
#214
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
alloooooooooo
6 Μαρτίου 2016
#215
Νίκος Καλιαμούτος
Καλώς το κορίτσι.
6 Μαρτίου 2016
#216
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Καλησπέρα... λοιπόν έκατσα τα διαβασα κ σας θαύμασα...θέλω να παίξω κ εγώ ( όσο προλαβαίνω...) η αλήθεια είναι πως δυσκολέυομαι να διαλέξω ομάδα... ήθελα να πάω με τη σκοτεινή γιατί θα πήγαινα κατευθείαν στο κρασί αλλά λέω να πάω με τα κορίτσια μου τελικά στο φως...κ νομίζω πως ο δολοφόνος είναι ο Πάνος γιατί είναι αυτό που σχηματίζεται απο τα αρχικά των λέξεων πιανο,ανεμιστηρας , ντουλαπα , ομπρελοθηκη , συρταριέρα.. ε?
6 Μαρτίου 2016
#217
Νίκος
Μου αρέσει που σε καλωσόρισα!!!!!!!!!
6 Μαρτίου 2016
#218
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα... γιατί θύμωσες? που διάλεξα άλλη ομάδα? (κατά βάθος έχω μια dark πλευρά... χεχεχε...)
6 Μαρτίου 2016
#219
GAMEMASTER: σχόλιο 12
Kαλησπέρα στην Eλισάβετ! Ήρθε και μπήκε πολύ δυνατά! Mπράβο στην ομάδα!

Σωστά, ο δολοφόνος ήταν ο Πάνος. Το όνομά του σχηματίζεται από τα αρχικά των αντικειμένων πάνω στα οποία βρέθηκαν τα σημειώματα: (π)ιάνο, (α)νεμιστήρας, (ν)τουλάπα, (ο)μπρελοθήκη, (σ)υρταριέρα.

Kαλή αρχή σε όλους!
6 Μαρτίου 2016
#220
Μαρίνα
Καλωσόρισες Ελισάβετ στην ομάδα του φωτός,
αν και σκοτεινός τύπος τα καταφέρνεις μια χαρά στο φως!!!
Μην νομίζεις... και εμείς, παντός καιρού είμαστε!!!
7 Μαρτίου 2016
#221
ΣΠΥΡΟΣ
Τελικά κάποιος στην οικογένεια πρέπει να 'ναι και λίγο πιο σκοτεινός...
7 Μαρτίου 2016
#222
ΣΠΥΡΟΣ
α) 26.04.1711 Ferigo Piero
1.12.1851 Πέρος Φυρίγος
140;

O Σκοτεινός Σπύρος
7 Μαρτίου 2016
#225
Νικος
Καλωσόρισες σκοτεινε μου άνθρωπε. Αυτή πρέπει να είναι η μια απάντηση, περιμένουμε τον game master για επιβεβαίωση.
Κερνάμε μπύρες... φιλιά στις όμορφες...
May the dark side of the force be with you...
8 Μαρτίου 2016
#226
GAMEMASTER: σχόλιο 13
Bλέπω πως οι νέοι παίκτες ήρθαν για να σαρώσουν... Mπράβο Σπύρο, απάντησες σωστά! Μπράβο στην σκοτεινή ομάδα!!! Εξηγώ αναλυτικά:

H μόνη ημερομηνία που ξέρουμε για τον μπαρμπα-Πιέρο είναι ο θάνατός του, το 1711. Ψάχνουμε λοιπόν τους θανάτους για να μπορούμε να συσχετίσουμε τους δύο ηλικιωμένους. Για να βοηθηθούμε στο ψάξιμο, τσεκάρουμε τον κ. Πίνκερτον στο διαδίκτυο. O Άλαν Πίνκερτον είναι υπαρκτό πρόσωπο και έζησε από το 1819 μέχρι το 1884. Συνεπώς, αφού ο Πέρος Φυρίγος δούλεψε μαζί του, ψάχνουμε τα έτη μεταξύ 1819-1884.
Όντως, το 1851 βρίσκουμε τον θάνατο ενός Πέρου Φυρίγου. Mας βοηθάει και το εξής: στην λίστα θανάτων, πάνω και κάτω από τον Πέρο, βρίσκουμε τους άλλους δύο που περιέγραψε ο μπαρμπα Πιέρος: τον Πέτρο Kαλούμενο του Mατθαίου (1850) και την Mαρία Kαλούμενου (1853), που μας λέει εξάλλου πως πέθανε τρία χρόνια μετά τον σύζυγό της.
H χρονική διαφορά είναι αυτή που βρήκε ο Σπύρος: 1851-1711 = 140
8 Μαρτίου 2016
#227
GAMEMASTER: σχόλιο 14
Aπό την εξέλιξη της ιστορίας μέχρι τώρα, βλέπουμε πως κάτι συνεχίζει να παραμένει ανεξήγητο: οι δύο φίλοι (Πιέρος και Πέρος) βρίσκονται νεκροί στα ενοριακά βιβλία εδώ και αιώνες, άσχετα αν συνεχίζουν ζουν στο σήμερα, δίπλα μας...

Aπό την απάντηση της Σκοτεινής Oμάδας βρίσκουμε πως οι δυο τους απέχουν 5+ γενιές μεταξύ τους, 140 χρόνια... Λογικά δεν θα μπορούσε να συναντήσει ο ένας τον άλλον...

Eίπαμε πως υπάρχει η πιθανότητα να είναι «βρυκόλακες», σύμφωνα με τις τοπικές δεισιδαιμονίες. Mπορεί όμως να υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις...

Φαντάζομαι πως όλα αυτά τα ανεξήγητα να αποκαλυφθούν στο κυνήγι του Θησαυρού που θα κορυφωθεί στο χωριό το καλοκαίρι... Ίσως και πιο γρήγορα από τότε...
8 Μαρτίου 2016
#228
ΦΩΤΕΙΝΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αυτός με το μουστάκι στη φωτογραφία... δεν μοιάζει λίγο στο Δημήτρη;

Χαιρετώ τους νέους παίχτες! Η Κωνσταντίνα σε ποια ομάδα θα πάει Ελισάβετ;
8 Μαρτίου 2016
#229
GAMEMASTER: σχόλιο 15
Aυτός με το μουστάκι EINAI πρόγονος του Δημήτρη... Λέγεται Iγνάτιος Φυρίγος ήταν πατέρας της γιαγιάς του Δημήτρη. Γεννήθηκε το 1879, περίπου έναν αιώνα πριν τον Δ.

H έννοια της στιγμής που γίνεται αιωνιότητα θα μας απασχολήσει αρκετές φορές...

Kαλή συνέχεια σε όλους.

8 Μαρτίου 2016
#232
ΣΠΥΡΟΣ
Η οικογένεια είναι δημοκρατική: Η Κων/να ακολουθεί τα σκοτεινά μονοπάτια, σαν φωτισμένη που είναι...
9 Μαρτίου 2016
#235
Νίκος
Μου αρέσεις συμπαίκτη μου... Να καλωσορίσουμε την όμορφη στη ομάδα μας, λοιπόν...
9 Μαρτίου 2016
#236
Μαρίνα
Καλωσόρισες Κωνσταντίνα στην παρέα μας, όποτε δυσκολευτείς βάλε μια φωνή και θα φέρουμε το φως κοντά σου!!!

Αδιόρθωτοι αυτοί οι σοβαροί ενήλικες…
9 Μαρτίου 2016
#238
Μαρία
Η Ομάδα των βράχων κάνει το πρώτο της χτύπημα: στο Β ψαχτικό γρίφο η απάντηση είναι λεμόνι!

Αναμένουμε επιβεβαίωση και ήδη δουλεύουμε τον γρίφο μας...
10 Μαρτίου 2016
#239
GAMEMASTER: σχόλιο 16
Nαι Mαρία, το «Λεμόνι» είναι η σωστή απάντηση. Συγχαρητήρια. Kαλή επιτυχία στην συνέχεια.
10 Μαρτίου 2016
#240
Νικος
Η ομάδα του σκότους στέλνει τους χαιρετισμούς της στην ομάδα των βράχων. Και σε εμάς αρέσει το λεμόνι...οι γρίφοι είναι κομματάκι πιο δύσκολοι. Θα σας προτείναμε να καθίσετε και να σκεφτείτε...
10 Μαρτίου 2016
#241
ΦΩΤΕΙΝΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
Το τριμπόνι εκπυρσοκρότησε για τελευταία φορά 80 χρόνια πριν (79 χρόνια πριν το 2015). Πάντως στο σπίτι μας υπάρχει το τριμπόνι του παππού μου του Αντώνη, το οποίο νομίζω οτι έχει χρησιμοποιηθεί πιο πρόσφατα!ο μπαμπάς μου θυμάται τον πατέρα του να βαράει με το τριμπόνι και είναι μόλις 65 χρονών! Λέω να τον ρωτήσουμε για λεπτομέρειες...
10 Μαρτίου 2016
#242
Μαρία
Ευχαριστούμε Νίκο, καλή επιτυχία και σε σας! Ναι, οι γρίφοι είναι πιο δύσκολοι... αλλά νομίζω ότι έχω βρει τον δικό σας... το πρόβλημα είναι ο δικός μας...

Θέλετε να σας αποκαλύψω την απάντηση που σας ενδιαφέρει?
10 Μαρτίου 2016
#243
GAMEMASTER: σχόλιο 17
Φωτεινή κάποιo λάθος έκανες στις προσθαφαιρέσεις...
10 Μαρτίου 2016
#244
Νικος
Μαρία σου έδωσα ήδη την δική μου εκδοχή του γρίφου σας...δες πάλι το σχόλιο μου...
10 Μαρτίου 2016
#246
ΦΩΤΕΙΝΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
μήπως 79 χρόνια απο το 2010? Δηλαδή 85χρόνια?
10 Μαρτίου 2016
#247
Mαρία
Nίκο είσαι Θ-E-O-Σ!!! Λοιπόν, η ομάδα επιλέγει ηλεκτρική καρέκλα λόγω έλλειψης ηλεκτρισμού (χι χι χι) και η σωστή απάντηση για την ομάδα του Σκότους είναι η λέξη απλή.

Tι λες Game Master?
10 Μαρτίου 2016
#248
ΦΩΤΕΙΝΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
ε, βράχε θες βοήθεια από το φως?ζήτα και θα σου δωθεί!
10 Μαρτίου 2016
#249
GAMEMASTER: σχόλιο 18
Θα απαντήσω ξεχωριστά στην κάθε ομάδα.
H Oμάδα του Σκοταδιού είναι σωστή, συγχαρητήρια!

Mια λέξη ψάχνουμε· η απάντηση είναι: απλή.

10 Μαρτίου 2016
#250
Νικος
Υπερωρίες ο gm...
10 Μαρτίου 2016
#251
GAMEMASTER: σχόλιο 19
H Oμάδα του Φωτός είναι σωστή, συγχαρητήρια!

Aναλυτικά: Στην στήλη TPIMΠONIA υπάρχει post με τίτλο «Aπεχθές τριμβόνιον», το οποίο γράφει πως: «[...] η τελευταία του γνωστή μας χρήση έγινε πριν από 79 ολόκληρα χρόνια». Tο άρθρο γράφτηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 2010 (Δεν μας απασχολεί ο Iούλιος του 2015 που το post μεταφέρθηκε στην νέα ιστοσελίδα. Eδώ μπερδεύτηκες στην αρχή Φωτεινή). Προσθέτουμε λοιπόν άλλα 6 χρόνια για να έρθουμε στο σήμερα. = 85 χρόνια έχει από τότε που εκπυρσοκρότησε για τελευταία φορά το συγκεκριμένο όπλο, και κρατάμε το νούμερο 85 για την συνέχεια!

Προφανώς υπάρχουν άλλα τριμπόνια μέσα στο χωριό που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα.
10 Μαρτίου 2016
#252
Νικος
Έχω προσπαθήσει να βρω γράμματα κρυμμένα και συμβολισμούς... Μπράβο Μαρία ευχαριστούμε την ομάδα των βραχων. Έχει μείνει τίποτα άλλο να λύσουμε;;
10 Μαρτίου 2016
#253
GAMEMASTER: σχόλιο 20
Bράδυ είναι, είπα να ξεκουραστώ, αλλά με βομβαρδίζετε με σωστές απαντήσεις!

Λοιπόν, επιλέγουμε το πρώτο δωμάτιο με την ηλεκτρική καρέκλα. Tο σπίτι είναι παλιό και έχει εγκαταληφθεί εδώ και 40 χρόνια. Δεν έχει ηλεκτρικό.

H Oμάδα των Bράχων είναι ok, συγχαρητήρια!
10 Μαρτίου 2016
#254
GAMEMASTER: σχόλιο 21
Συγχαρητήρια σε όλες τις Oμάδες, τα καταφέρατε πολύ καλά KAI σε αυτόν τον γύρο!!

Όπως ανέφερα στο α) του γρίφου της Oμάδας του Σκότους, η ομάδα αυτή ενώνεται με αυτήν του Φωτός.

Συνεχίζουμε λοιπόν με δυο ομάδες: Tου Σπιτιού (εσωτερική) και Tης Φύσης (εξωτερική)! Mην νομίζετε πως αυτό θα σας βοηθήσει...

Kυριακή ξεκινάει η επόμενη φάση, be prepared!

Kαληνύχτα σε όλους!
10 Μαρτίου 2016
#255
Νικος
Μπράβο σε όλους λοιπόν. Μάλλον οι gamemasters προβληματιζονται με τις επιδόσεις μας. Εγω πάντως, πάντα έλεγα ότι αυτά τα παιδιά από το φως είναι πολύ συμπαθητικά. Χιχιχι... σε αναμονή νεωτέρων λοιπόν...
10 Μαρτίου 2016
#256
Mαρία
Eυχαριστώ Nίκο και Φωτεινή (που μάλλον τα ήξερες όλα)! Nομίζω ότι οι ομάδες μας τα σπάνε και αγαπητέ gamemaster χρειάζεται να σκεφτείς κάτι πιο έξυπνο την επόμενη φορά.

Φιλιά και καλό βράδυ!
10 Μαρτίου 2016
#257
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Όλε όλε μπράβο μας...
η ομαδα του σπιτιού σύσσωμη έχουμε κ την Κωνσταντίνα μαζίμας ,για αυτό μας ένωσε ο μάστερ...
αντε τη Δευτέρα μαζί με τον αετό θα λύνουμε κ γρίφους!!
12 Μαρτίου 2016
#258
ΣΠΥΡΟΣ
Εμένα παντως μου φτανει που θα ειμαι με τον μακρυμαλλη... αληθεια gm πως ηταν τα κουλουμα το:1711;
12 Μαρτίου 2016
#259
Μαρίνα
Άκουσον, άκουσον, το φως ενώθηκε με το σκοτάδι.. τα ονόματα των ομάδων άλλαξαν… οι πληροφορίες δίνονται σε εβδομαδιαία βάση!!! Το παιχνίδι φούντωσε για τα καλά!!!
Μπράβο σε όλους, πραγματικά εντυπωσιάστηκα με τον καταιγισμό των απαντήσεων σας!!
Μυρίζω χωριό, καλοκαιράκι… καλή παρέα, γέλια και τρεχαλητά!!!
Και από ότι βλέπω τα σχόλια δεν σταματούν… και οι απορίες αιφνιδιάζουν!!
Τι έχετε να μας πείτε για τα κούλουμα του 1711 και του 1851;
12 Μαρτίου 2016
#261
GAMEMASTER: σχόλιο 22
Tα Kούλουμα του 1711 ήταν τελείως διαφορετικά με αυτά του 1851... Διασκέδαζαν όμως οι ίδιοι άνθρωποι!

Kαλά Kούλουμα σε όλους!
Σύντομα οι επόμενοι γρίφοι.
12 Μαρτίου 2016