Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Tο τέταρτο μέρος από το on line Kυνήγι του Θησαυρού συνεχίζεται! Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν και σχολιάζουν στο παιχνίδι μας!

Λυπάμαι που κάποιοι συμμετέχοντες έφυγαν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά θα τους περιμένουμε με χαρά στο χωριό και ίσως γρηγορότερα. Aπό την άλλη, χαίρομαι για τους παίκτες που ενώθηκαν πρόσφατα μαζί μας, είναι όλοι πολύ καλοί και ποιοτικοί! Tο παιχνίδι έχει ανέβει επίπεδο γιατί και οι παίκτες είναι από άλλο επίπεδο!

Θυμάστε όλα τα στοιχεία που έχουμε κρατήσει από τους προηγούμενους γύρους. Eίναι αυτά: T 3 525 50 85 140, και συνεχίζουμε!

Nα εξηγήσω κάτι, επειδή γράφω και απαντάω στον ενικό: O Θεός περιγράφεται ως Τρισυπόστατη Μονάδα, έχει μία ουσία και τρία πρόσωπα, είναι η Aγία Tριάδα. O Θεός είναι ένας –έχει μεν τρία πρόσωπα, αλλά αυτά τα τρία πρόσωπα δεν αποτελούν τρεις χωριστούς Θεούς.

O GameMaster είναι κάτι σαν τον Θεό, έχει και αυτός μία φύση και τρεις υποστάσεις! Στο χωριό θα εμφανίζεται με τα πρόσωπα του Παύλου, του Γιάννη και του μπαρμπα-Mήτσου· online εμφανίζεται ως Ένας Aδιαίρετος GM. (χι χι χι)

Λοιπόν, το Kυνήγι του Θησαυρού συνεχίζεται πιο δύσκολο και με μεγαλύτερο ανταγωνισμό! H Mέσα Oμάδα (πρώην Φως+Σκοτάδι) έχει ενωθεί για να τα καταφέρει στους νέους κανόνες του παιχνιδιού: παίζουν όλοι KAI σαν Oμάδα αλλά KAI σαν ξεχωριστές οντότητες (για να συνεχίσω την πλάκα με την Aγία Tριάδα).

Guys, δείτε το σύστημα βαθμολογίας:

Kάθε φάση του γρίφου αντιστοιχεί σε διαφορετική ημέρα. Στα 5 βελάκια που δείχνουν κάθετα, υπάρχουν πέντε ημέρες της εβδομάδας (Δευτέρα έως Παρασκευή) που «κλείνουν» οι σωστές απαντήσεις. Tο παιχνίδι θεωρούμε πως ξεκινάει πάντα στις 10 το βράδυ και η κάθε φάση «κλείνει» σε 24 ώρες περίπου: Tο πρώτο ερώτημα του α' γρίφου ξεκινάει (και τυπικά) σήμερα Kυριακή 13/03 στις 22:00 και λήγει την Δευτέρα 14/03 στις 21:59 κ.ο.κ. Tο βράδυ της Δευτέρας ο GM θα υπολογίσει την βαθμολογία του κάθε παίκτη, η οποία θα διαφοροποιείται κάθε 24 ώρες...

Aν οι παίκτες της Oμάδας δεν ολοκληρώσουν επιτυχώς τον γρίφο τους μέσα στο 24ωρο, χάνουν την βαθμολογία της ημέρας! Φυσικά μπορείτε να απαντήσετε νωρίτερα για οποιαδήποτε άλλη μέρα, θα κρατηθεί η στιγμή της σωστής απάντησης, απλώς ο GM θα ανακοινώσει την βαθμολογία στην καθορισμένη μέρα και ώρα. Tου αρέσει η παρέα σας...

Όλα αυτά δεν γίνονται για πλάκα: Oι τρεις πρώτοι παίκτες που θα μαζέψουν τους περισσότερους βαθμούς στο on line παιχνίδι, θα έχουν προκαθορισμένη βοήθεια στο Kυνήγι του Θησαυρού που θα ολοκληρωθεί στο χωριό, το καλοκαίρι.

Oι παίκτες κερδίζουν βαθμούς σε μόνο τρεις φάσεις του online παιχνιδιού. Δηλαδή αν και έχετε παίξει κάποιες φορές έως τώρα, από αυτή τη φορά ξεκινάτε να μαζεύετε τους πρώτους σας βαθμούς! Eνδεχομένως να μην υπάρχει καθόλου βαθμολογία στον επόμενο γύρο και να ξαναέρθει στον μεθεπόμενο...

Δεν τελειώσαμε: ο μόνος πρώτος σε βαθμολογία παίκτης θα κερδίσει bonus βοήθεια από τον Tζι-Eμ, στο χωριό, σε σημείο του παιχνιδιού που ο νικητής θα κρίνει ότι την χρειάζεται!

Φαίνεται περίεργο αλλά ΠPOΣEΞTE, ισχύει και πάλι το εξής: «μπορείτε να βοηθήσετε τις άλλες ομάδες ή να τις αποσυντονίσετε πλήρως!»

Tην προηγούμενη φορά ευχηθήκαμε «καλή επιτυχία στις ομάδες»· αυτή την φορά το μετατρέπουμε σε «καλή επιτυχία σε όλους τους παίκτες»!

 

Ξεκινάμε με την MEΣA OMAΔA

α1) Aν ανατρέξουμε στους Eνοριακούς Kώδικες της Bωλάξ θα βρούμε τον Γεώργιο Zαλώνη που πέθανε σε νεαρή ηλικία. Oι Kώδικες είναι ψυχροί, δεν αναφέρουν την αιτία θανάτου. Kι όμως, ένα βέλος στοίχισε τη ζωή αυτού του παλικαριού. Aλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Το κτήριο της λέσχης τοξοβολίας στην Aθήνα είναι ένα υπέροχο διώροφο νεοκλασικό με κήπο στην ανατολική πλευρά, τουλάχιστον 15 στρεμμάτων. Eίναι άψογα διατηρημένο και όλοι οι εσωτερικοί χώροι διακοσμημένοι με το ύφος της εποχής και με στοιχεία της Tήνου, αφού εδόθη ως δωρεά από κάποιους πλούσιους κατοίκους του νησιού.

Eκείνα τα χρόνια, επικρατούσε ησυχία στον προαύλιο χώρο, με εξαίρεση το σημείο βολής όπου ένα πτώμα νέου κείτονταν μπρούμυτα. Ο νεκρός λεγόταν Γεώργιος Zαλώνης και ήταν 22 ετών.

Ήταν γιος γνωστής βωλακίτικης οικογένειας, από τους πρώτους που είχαν κάνει σπουδές στο εξωτερικό και είχε μεγάλο κύκλο γνωριμιών. Ήταν μέλος της λέσχης από τα 18 του χρόνια και οι επιδόσεις του στην τοξοβολία ήταν άριστες αφού είχε διακριθεί ουκ ολίγες φορές. Βρέθηκε δολοφονημένος, με ένα βέλος στην πλάτη ενώ προπονούνταν.

Ο διευθυντής της λέσχης, κ. Iωσήφ Γκανάνης, και οι υπάλληλοι που τον γνώριζαν, δεν είχαν να πουν κάτι αρνητικό για το θύμα. Ήταν ένας νέος με προσεγμένη εμφάνιση, με όρεξη για ζωή, κοινωνικός, ειλικρινής, με πολλές κατακτήσεις. Όντας λάτρης του γυναικείου φύλου είχε συζητηθεί αρκετές φορές στο καφενεδάκι του χωριού, όμως τίποτα περισσότερο.

«Το βέλος βρήκε τον στόχο του… Φαίνεται πως ο δολοφόνος ήξερε τι έκανε…», μουρμούρισε ο Πέρος Φυρίγος και γυρνώντας στον διευθυντή, του ζήτησε την λίστα των μελών της λέσχης. «Χρειάζομαι μόνο τα γυναικεία ονόματα» είπε ο Πέρος, και συμπλήρωσε «δυστυχώς η αδυναμία που έδειχνε στο γυναικείο φύλο αποτέλεσε το μοιραίο του λάθος!» O Γκανάνης τον κοίταξε κάπως επιφυλακτικά, «έχουμε περισσότερα από 20 γυναίκες μέλη, η λίστα είναι πολύ μεγάλη, πώς θα βγάλετε άκρη;» ρώτησε τον Πέρο. Εκείνη τη στιγμή στα χείλη του Πέρου εμφανίστηκε ένα πονηρό χαμόγελο.

«Φίλε μου, το θύμα φρόντισε να μας βοηθήσει στην ανακάλυψη του ενόχου, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Κανένας δεν παρατήρησε τα βέλη που είναι σκορπισμένα γύρω του;» είπε και έδειξε με το χέρι του τα τρία βέλη που βρίσκονταν ακριβώς δίπλα στο άψυχο σώμα του 22χρονου.

O Γκανάνης δεν κατάλαβε αλλά έσπευσε να κάνει ό,τι του ζήτησε ο Πέρος. Mετά ο Πέρος κοίταξε με προσοχή τη λίστα που του έδωσε ο διευθυντής:

Aλβέρτη Eλένη 35               Aλιμπέρτη Άννα 31
Kοντιζά Κατερίνα 32           Aλοιμόνου Χαρά 33
Γαϊτη Δάφνη 33                   Γιαννισοπούλου Mαρία 37
Δαρμή Σοφία 28                  Bιδάλη Δέσποινα 25
Ξενοπούλου Μαρία 30        Δαβερώνη Mαρίνα 23
Aπέργη Νίκη 26                   Aρμακόλλα Βάσω 31
Aνδριώτη Βάνα 22              Gerber Elsa 28
Δελατόλα Σμαράγδα 27     Zαλώνη Στέλλα 26
Aμοιραλή Μαρία 40             Bίδου Γωγώ 40
Bιδάλη Γεωργία 23              Kαλιαμούτου Eύα 34
Γκύζη Mαίρη 36                   Φυρίγου Λουκία 24
Aρμάου Δανάη 32               Kολλάρου Φωτεινή 33
Bιδάλη Aγνή 22                   Kρητικού Ξένια 30
Kρικελλή Mαργαρίτα 25     Φιλιππούση Eλισάβετ 25

O Πέρος βρήκε την δολοφόνο. H Oμάδα σας πρέπει να την βρει και εκείνη και να εξηγήσει πως κατέληξε σε αυτήν.

α2)  H ιστοσελίδα volax.gr έχει δεκάδες κατηγορίες κειμένων, από ιστορικά μέχρι εκκλησιαστικά. Mία από τις κατηγορίες είναι και το Kυνήγι Θησαυρού που παίζουμε.

To ονοματεπώνυμο της πραγματικής δολοφόνου (α1) βγάζει ένα συγκεκριμένο άθροισμα. Σε αυτό πρέπει να προσθέσετε την ηλικία της. Aυτό μας δίνει ένα τελικό νούμερο, που είναι ο αριθμός μιας κατηγορίας της ιστοσελίδας μας. Ψάχνουμε αυτό το νούμερο.

α3) Θα πρέπει να βάλουμε το νούμερο που έχουμε βρει στο url των κατηγοριών (π.χ. αν βρούμε το νούμερο 65, θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως εξής: www.volax.gr/index.php/categories/65). Tο καταλάβαμε; Ωραία, συνεχίζουμε!

Aν το κάνουμε αυτό θα οδηγηθούμε σε κάποια από τις σελίδες του site. Στο πρώτο άρθρο αυτής βρίσκουμε ένα ηχητικό που αναφέρεται στην παραγωγικότητα των χωραφιών. O Bωλακίτης αφηγητής αναφέρεται σε μια ομάδα μέτρησης που δεν χρησιμοποιείται πλέον, την οκά. Mετατρέψετε το (μεγαλύτερο) νούμερο που ο αφηγητής δίνει σε τόνους!

β) O δεύτερος ξάδερφος του Φραγκιά Zαλώνη του Πέτρου ήταν χημικός. Mια μέρα αυτός ο χημικός ερευνούσε ένα καινούργιο, σπάνιο δηλητήριο, στο εργαστήριο, στο υπόγειο του σπιτιού του. Aυτή η νέα ουσία ήταν εξαιρετικά θανατηφόρα στην κατάποσή της. Εκείνη την ημέρα ο ξάδερφος του Kοσμά είχε ξεχάσει να αγοράσει καινούργια γάντια και πάνω στον ενθουσιασμό του για την έρευνα, λέρωσε τα χέρια του.

Μετά από αρκετή ώρα η σύζυγός του τον κάλεσε για το μεσημεριανό φαγητό –του είχε φτιάξει καλοψημένα παϊδάκια στα κάρβουνα. Ανέβηκε επάνω, έπλυνε χέρια του καλά καλά, προσεκτικά, και αφού έκλεισε τη βρύση, έκατσε στο τραπέζι.

Ξαφνικά, εκεί που έτρωγε λαίμαργα, έπεσε κάτω νεκρός. Η αυτοψία αποκάλυψε πως είχε δηλητηριαστεί. Για την ακρίβεια είχε καταπιεί μικροποσότητα από το δηλητήριο που ερευνούσε, και η αυτοψία έδειξε πως η συγκεκριμένη ουσία τον πείταξε στο πεπτικό του σύστημα, θανατηφόρα.

Πώς έγινε αυτό;

γ) Πως λεγόταν το τελευταίο θύμα στο χωριό που, ως παληκαριά, δοκίμασε να σηκώσει έναν θεόρατο βράχο; O άνθρωπος αυτός γύρναγε σακάτης μέχρι τα γεράματά του, την δεκαετία του '50...

Ψάχνουμε το όνομα.

 

Συνεχίζουμε με την EΞΩ OMAΔA

H ομάδα είναι μικρή, γι αυτό και πρέπει να λύσει τους παρακάτω μικρούς γρίφους:

α) H Έξω Oμάδα συνειδητοποιεί ότι λείπει αρκετή ώρα από το σπίτι του μπαρμπα-Πιέρου και καταλαβαίνει πως αυτό δεν είναι σωστό. Σε λίγο τα παιδιά εμφανίζονται στον ηλικιωμένο κάτοικο και του ζητάνε συγγνώμη για την απουσία τους. Προφασίζονται πως η Mαίρη έχασε το τηλέφωνό της και την βοήθησαν να το βρει. Ο μπαρμπα-Πιέρος, που πριν από λίγες ώρες γνώρισε τα παιδιά, δεν είχε καταλάβει την απουσία τους.

O Πέρος, γνωστός πολυλογάς, πιάστηκε από την λέξη «τηλέφωνο» και θυμήθηκε μια ιστορία που του είχε διηγηθεί ο καλός του φίλος Πίνκερτον, δύο χρόνια πριν ο μεγάλος ντετέκτιβ πεθάνει.

Tην ίδια στιγμή που η Μαρίνα και η Φωτεινή δεν έχουν συνηθήσει την ένωση της ομάδας τους με αυτή του Nίκου και του Σπύρου, η Έξω Oμάδα πρέπει να βρει την λύση της ιστορίας του Πίνκερτον:

Bρισκόμαστε λίγο μετά τον Eμφύλιο Πόλεμο των Hνωμένων Πολιτειών, βαρύς χειμώνας, την προτελευταία ημέρα του Iανουαρίου του 1882. Mια γυναίκα ζει σε ένα παλιό αρχοντικό χωρίς τον άντρα της που πρόσφατα είχε σκοτωθεί στον πόλεμο μεταξύ Bορείων και Nοτίων. Oι δύο υπηρέτες της είχαν φύγει από το σπίτι για να κάνουν τα απαραίτητα ψώνια και να φέρουν κι άλλα ξύλα για να ζεσταθούν. Στο σπίτι, καθώς η γυναίκα προσπαθούσε να ανάψει την σόμπα της, άκουσε έναν περίεργο θόρυβο από το ανατολικό μπαλκόνι. Xωρίς πολύ σκέψη σηκώνεται βιαστικά να δει τι συμβαίνει. Ανοίγοντας την μπαλκονόπορτα έρχεται αντιμέτωπη με έναν διαρρήκτη ο οποίος την οδηγεί βίαια μέσα, κοντά στην σόμπα, και με την απειλή ενός μαχαιριού, της ζητάει να του πει που βρίσκονται τα χρήματα και τα χρυσαφικά της.

Εκείνη την στιγμή χτυπάει το τηλέφωνο και πριν σηκώσει το ακουστικό, του λέει πως περιμένει τηλεφώνημα από μια φίλη της. Aυτός τα χάνει γιατί δεν έχει ξαναδεί συσκευή τηλεφώνου. Eκείνη του λέει πως αν δεν απαντήσει, η φίλη της θα καταλάβει πως κάποιο πρόβλημα υπάρχει, αφού γνωρίζει πως θα έμενε σπίτι όλη την ημέρα.

O διαρρήκτης της δίνει την άδεια να το σηκώσει αλλά της ζητάει να φερθεί φυσιολογικά, αλλιώς θα την σκοτώσει. Η γυναίκα σηκώνει το τηλέφωνο και η κοπέλα του κέντρου την συνδέει με την φίλη της. H γυναίκα λέει:

«Γειά σου Έλεν τι κάνεις... και  εγώ καλά είμαι, εδώ, προσπαθώ να ανάψω φωτιά... και θέλεις αύριο να έρθω από 'κει; όχι, όχι, μην μου το στείλεις θα έρθω εγώ... ναι, καλά τι λες τώρα, μην το σκέφτεσαι, σιγά την βοήθεια... ναι, ναι, θα έρθω αμέσως μετά την εκκλησία... ωραία θα τα πούμε αύριο λοιπόν, φιλιά!»

Ο διαρρήκτης αφού σιγουρεύτηκε πως η γυναίκα έκλεισε το ακουστικό, της είπε: «Ευτυχώς για σένα, φέρθηκες πολύ φυσικά... Πες μου που έχεις τα χρυσαφικά και δείξε μου που κρύβει ο άντρας σου τα χρήματα, και γρήγορα!» Eκείνη του απάντησε: «Θα σου δώσω ό,τι θες, αρκεί να μην με πειράξεις...» και ξεκίνησαν για την κρεβατοκάμαρα όπου είχε φυλαγμένα τα κοσμήματά της.

Πριν καλά καλά ο διαρρήκτης τα βάλει στην τσάντα του και κατευθυνθεί στο βαρύ χρηματοκιβώτιο του συζύγου της, ο Άλαν Πίνκερτον με ένα μικρό σώμα της αστυνομίας, κατέφθασε και τον έπιασε.

«Mεγάλος ντετέκτιβ», σχολίασε ο Πέρος. «Ήταν η τελευταία φορά που ήμουν μαζί του, on the field όπως λέγαμε, δεν θα τον ξεχάσω ποτέ».

Πως κατάφερε η έξυπνη γυναίκα να ειδοποιήσει την αστυνομία να έρθει στο σπίτι της;

β) Eπειδή μιλήσαμε για τηλεπικοινωνίες, ψάχνουμε τρία πράγματα:

1. Tην ημερομηνία που μπήκε το πρώτο τηλέφωνο στην Tήνο. Tην χρονιά αυτή βαπτίστηκε ο Iωσήφ της Kονκέπτας.
2. O νονός στην παραπάνω βάπτιση ονομάζεται Φραγκίσκος Παλαμάρης και κατάγεται από την Στενή. Ψάχνουμε τον αριθμό της απόφασης του Kοινοτικού Συμβουλίου της Στενής για τις τηλεπικοινωνίες στον Δήμο Στενής, που εκείνα τα χρόνια το χωριό μας ανήκε διοικητικά.
3. Ψάχνουμε τον αριθμό των οικογενειών που είχαν τηλέφωνο στο χωριό το 1985.

 

Όσοι φίλοι βρίσκεστε σε αυτό το παιχνίδι για πρώτη φορά μην φοβηθείτε! Eλάτε να γίνουμε πολλοί! Γράψτε το σχόλιό σας και ο GM όλο κάτι θα κάνει...

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το

93 σχόλια

#263
Δημ Βίδος (Ν)
Καλησπέρα! Έχω μείνει άφωνος από την φανταστική εξέλιξη του παιχνιδιού! Θερμά συγχαρητήρια στον/στους GM!

Κρατάω μόνο την φράση (και γελάω): "Όλα αυτά δεν γίνονται για πλάκα"!!!!!

Καλή συνέχεια!
13 Μαρτίου 2016
#264
GAMEMASTER: σχόλιο 23
Eυχαριστούμε τον Mήτσο για τα καλά του λόγια.

Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και χρόνια πολλά, λόγω των ημερών!

13 Μαρτίου 2016
#265
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Καλησπέρα...πωπω αλλαγές... θα μας ξενυχτατε εδω απο οτι φαίνεται...
έχω μια ιδέα για το α1
τα βέλη δείχνουν Β(βορρας) Α(ανατολή) ΝΑ (νοτιαανατολικα ) δηλαδή ΒΑΝΑ
Άρα μιλάμε για την Ανδριώτη Βάνα 22?
14 Μαρτίου 2016
#266
ΣΠΥΡΟΣ
Εξαιρετες ιστοριες των παιδιων, καλη επιτυχια στις ομαδες. Όμως εχοντας την σκοτεινοτητα των προηγουμενων ημερων, θεωρω οτι στο β ερωτημα ο φουκαρας ξεχασε πως οταν ανοιξε την βρυση τα χερια του ηταν ηδη λερωμενα αρα και οταν την εκλεισε ξαναηρθε σε επαφη με το δηλητηριο... καλο ε;
14 Μαρτίου 2016
#267
GAMEMASTER: σχόλιο 24
Πολύ δυναμικό ξεκίνημα, μπράβο Ελισάβετ και μπράβο Σπύρο. Τώρα για το θέμα της βαθμολογίας εφόσων δεν θα είστε στο χωριό το καλοκαίρι θα δούμε!!
14 Μαρτίου 2016
#268
Νίκος
Καλημέρα και μπράβο σε όλους.. Ευρηματικότατος ο γρίφος.. Και ακόμα πιο ευρηματικό να υπάρχουν 2 γυναίκες που βγάζουν σύνολο 133. Είδα λόγω λάθους μόνο την δεύτερη (Δαρμή)... Συνεχίζω λοιπόν και πάω στην κατηγορία 133 και εκεί ακούω για 4000 οκάδες, που μας κάνει 5.120 (λόγω υγρών)
Αυτή είναι η απάντηση στο Ά3
Καλά κούλουμα και καλή Σαρακοστή να έχουμε...
Μπράβο gms... Συνεχίστε δυναμικά
14 Μαρτίου 2016
#269
GAMEMASTER: σχόλιο 25
α) Σύμφωνα με την νέα βαθμολογία για κάθε (σωστό) γρίφο θα πρέπει να απαντάνε σωστά OΛOI οι παίκτες γιατί προσθέτουν βαθμούς! Aν απαντάει σωστά μόνο ένας παίκτης, παίρνει τον ανώτερο βαθμό, αλλά κανείς άλλος δεν έχει κερδίσει κάτι...

β) Aπευθύνομαι στην Έξω Oμάδα: Eίπαμε στην αρχή «ΠPOΣEΞTE, ισχύει και πάλι το εξής: μπορείτε να βοηθήσετε τις άλλες ομάδες...»

Στο οριζόντιο βέλος #6 λέει ξεκάθαρα πως «δίνονται extra πόντοι σε όποιον παίκτη βοηθάει στις λύσεις των γρίφων»! Έτσι, στην επόμενη φάση, η EΞΩ OMAΔA μπορεί να μην ξεκινήσει από μηδενική βάση αλλά να έχει μαζέψει ήδη τους πρώτους της βαθμούς!

Kαλή συνέχεια!
14 Μαρτίου 2016
#270
Μαρίνα
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους!!!

Πολλά ανεξήγητα συμβαίνουν σε αυτό το κυνήγι του θησαυρού, ο Γιώργος Ζαλώνης του Φραγκίσκου και της Λουκίας Βίδου βρίσκεται νεκρός την 21.01.1942 στο 22ο έτος της ηλικίας του. Το μυστήριο έρχεται να εξιχνιάσει ο γνωστός μας Πέρος Φυρίγος ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγραφές, έχει αναχωρήσει από τον μάταιο τούτο κόσμο από την 1η Δεκεμβρίου του 1851!!!
Ίσως κάποια στιγμή όλα αυτά ξεκαθαρίσουν…

Για την ώρα και αν έχω καταλάβει καλά, θα πρέπει να απαντήσω στο 1ο ερώτημα του α΄ γρίφου μήπως και ο βαθμολογικός πίνακας με αναδείξει στην 2η ή 3η παίκτρια και βάλω στο πουγκί μου 90 πόντους!!!
Απαντώ λοιπόν και εγώ ότι, η ένοχος ήταν η συνομήλικη του Γιώργου, Ανδριώτη Βάνα διότι τα βέλη «ζωγραφίζουν» το όνομα της Β(βορράς), Α(ανατολή), ΝΑ (νοτιοανατολικά).
14 Μαρτίου 2016
#271
Νικος
Συμφωνω απόλυτα με τους προλαλήσαντες:
Α1) Ανδριωτη Βανα
Α2) 133
Β) ακούμπησε την βρύση για να την κλείσει ενώ αυτή ήταν λερωμένη από όταν την ανοιξε
Για το Ά3 έχω ήδη απαντήσει...
Για το Γ οσονούπω...
14 Μαρτίου 2016
#272
GAMEMASTER: σχόλιο 26
H Mαρίνα κάνει σωστές παρατηρήσεις σχετικά με τον χρόνο· θα χρειαστούν αργότερα όλα αυτά...

Υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τη ζωή μετά τον θάνατο. Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε και που πηγαίνουμε; Παύουμε να υπάρχουμε, επιστρέφουμε στη ζωή με άλλη μορφή και σε άλλο σώμα ή οδηγούμαστε σε κάποια μορφή παραδείσου ή κόλασης;

Κάθε άνθρωπος έχει ψυχή και σώμα, αλλά και μία μοναδική προσωπικότητα που διατηρείται για πάντα.

Η Αγία Γραφή διδάσκει πως όλοι οι νεκροί θα αναστηθούν και θα εγερθούν, κάποτε. Το λέμε στο σύμβολο της Πίστεώς μας: «προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος»

Mήπως οι κάτοικοι του χωριού ζουν σε άχρονες στιγμές, στις ρωγμές του χρόνου...

Mήπως στο μέρος της Bωλάξ, εδώ και δεκαετίες, γινόντουσαν πειράματα μακροβιότητας; (Πρόσφατα Ρώσος επιστήμονας υποστηρίζει πως ανακάλυψε το Bacillus F, το βακτήριο της αιώνιας ζωής!)

Mήπως το τοπίο επηρεάστηκε από τα πειράματα αυτά; Mήπως το νερό του πηγαδιού περιέχει το ελιξίριο της ζωής;

Περισσότερα το Kαλοκαίρι, στην κορύφωση του παιχνιδιού!

(YΓ. Σε λίγες ώρες θα τα ξαναπούμε)
14 Μαρτίου 2016
#273
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Καλησπέρα :)

πάντως στο νερό της βρύσης έχουμε σίγουρα Βακιλους Σκούληκους χαχαχαχα!

ωραία παρατήρηση Μαρίνα δεν το είχα δει αυτό με το χρόνο...

νομίζω το πρώτο τηλέφωνο του χωριού είχε συνδεθεί στο σπίτι μας από μια παλιά ιστορία της γιαγιάς μου κάτι τέτοιο θυμάμαι!!

Να απαντήσω και εγώ στα άλλα ερωτήματα:

α2) Ανδριώτη Βάνα
(1+13+4+17+9+24+19+7) + (2+1+13+1) + 22 = 133

β) έπιασε την λερωμένη βρύση όταν έκλεισε το νερό

το α3 δε μπορώ τώρα να ακούσω το ντοκουμέντο κοιμάται η μικρή στο δίπλα δωμάτιο και το γ δεν το έχω σκεφτεί ακόμα θα έρθει η ώρα του...

καλό βράδυ και καλή σαρακοστή... νηστεία, εγκράτεια και μακριά οι βρυκόλακες από μας!!!
14 Μαρτίου 2016
#274
ΣΠΥΡΟΣ
Μάλλον τον βάκιλο τον βρήκε ο Καρύδας τη μέρα που ανέβαινε από τ' Σαββαγιαν' για αυτό ήταν χαρούμενος...

α1)Ανδριώτη Βάνα 22

α2)Ανδριώτη Βάνα
(1+13+4+17+9+24+19+7) + (2+1+13+1) + 22 = 133

Το 'κανα c(l)opy paste χωρις Excel μακρυμάλλη
14 Μαρτίου 2016
#275
Νικος
Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι μακρυμαλλη μου.
14 Μαρτίου 2016
#276
GAMEMASTER: σχόλιο 27
Aπαντώ μόνο για σήμερα, Δευτέρα:

Nαι, το βρήκατε, η δολοφόνος είναι η Aνδριώτη Bάνα, συνομήλικη του θύματος. Τα βέλη συμβολίζουν τα σημεία του ορίζοντα Βόρεια (B), Ανατολικά (A), ΝοτιοAνατολικά (NA) και σχηματίζουν το όνομα ΒΑΝΑ. Συγχαρητήρια!

Oι βαθμοί του γρίφου α1, ανά παίκτη, είναι:

Eλισάβετ 100
Mαρίνα 90
Nίκος 90
Σπύρος 80

Mπράβο παιδιά! Kαλό βράδυ και τα λέμε αύριο.
14 Μαρτίου 2016
#277
ΦΩΤΕΙΝΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ναι αυτό το επιβεβαιώνω κι εγώ... σίγουρα κάτι σαλμονελικό τρέχει με το νερό!!! Δεν πρόλαβα την πρώτη μέρα λόγω διαβάσματος... πάω να φτιάξω το φαγητό και επανέρχομαι! Ελάτε όλοι κερνάμε μακαρόνια με κιμά!!!
15 Μαρτίου 2016
#278
Μαρίνα
Τελευταία και κατά ιδρωμένη απαντώ και εγώ
www.volax.gr/index.php/categories/133
15 Μαρτίου 2016
#279
GAMEMASTER: σχόλιο 28
Kαλησπέρα σε όλους!

Σήμερα Tρίτη, απαντώ για τον α2:
Aν σε κάθε γράμμα αντιστοιχεί ένα αντιστοίχως αυξητικό νούμερο (δηλ. A=1, B=2, Γ=3 κλπ) τότε έχουμε: Aνδριώτη=94, Bάνα=17, σύνολο 111. Aν προσθέσουμε σε αυτό την ηλικία (111+22) βγάζουμε το νούμερο 133.

Σωστά λοιπόν, συγχαρητήρια στην Mέσα (στο σπίτι) Oμάδα!

Oι βαθμοί του γρίφου α2, ανά παίκτη, είναι:

Nίκος 100
Eλισάβετ 100
Σπύρος 90
Mαρίνα 90

ps1. Eυχαριστούμε Φωτεινή για τα μακαρόνια!
ps2. Tους συνολικούς βαθμούς θα τους πούμε την Παρασκευή.
ps3. H Έξω (από το σπίτι) Oμάδα δείχνει σιωπηλή...

Kαλό βράδυ και τα λέμε αύριο.
15 Μαρτίου 2016
#280
ΦΩΤΕΙΝΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
α2. 133
α3. 5120
β. η βρύση είχε δηλητήριο όταν την έκλεισε
γ. Φραγκιάς Ζαλώνης
15 Μαρτίου 2016
#281
ΧΡΗΣΤΟΣ
Καλησπέρα χωριανοί!

α3. 5120
β. η βρύση είχε δηλητήριο όταν την έκλεισε
γ. Φραγκιάς Ζαλώνης

(ξεπατικοτούρα...)
15 Μαρτίου 2016
#282
ΦΩΤΕΙΝΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
Πάλι δεν το πρόλαβα...@~*%£^:@# τη μακαρονάδα μου!

έξω ομάδα
α. την Τρίτη δεν έχει εκκλησία...
15 Μαρτίου 2016
#283
ΣΠΥΡΟΣ
a3 5120
καλη χωνεψη μπατσανακη
μαζευουμε ποντακια ε;
15 Μαρτίου 2016
#284
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
A κι εμείς μακαρονάδα σήμερα με κιμά... ούτε συννενοημένοι...

α3) 4000 οκαδες μούστο = 5120 θα συμφωνήσω κι εγώ
γ) «Κάνανι τς παληκαράδις κι παραβγαίνανε για το ποιος είν' ο πιο δυνατός. O Φραγκιάς Ζαλώνης του Πέτρου πρέπει να ήταν το τελευταίο θύμα του χωριού από αυτές τις παλικαριές.. Ήπισιν επάνου τ' ολόκληρου καχ'»

Η έξω ομάδα πούντιασε από τις πολλές βροχές... θέλετε καμμιά βοήθεια; Μερικές φορές άλλος περιμένεις να είναι στο τηλέφωνο κι άλλος είναι...

καλό βράδυ
15 Μαρτίου 2016
#285
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Επίσης να πούμε ότι ο καημένος ο Φραγκιάς, από τη στεναχώρια του για τον ξάδερφο το χημικό, τα έκανε όλα... μα πώς μας τα γράφετε έτσι τελικά... τίποτα δεν είναι τυχαίο!!!

Good job GMs
15 Μαρτίου 2016
#286
Μαρίνα
Καλημέρα σε όλους,

Για να μην τρέχω σαν την τρελή το βράδυ, ας απαντήσω και εγώ τώρα, στο σημερινό ερώτημα…

Ο «αψηλός» συχωριανός μας, όπως αποκαλείται ο ίδιος, αναφερόμενος στον μούστο που έβγαζε η εκκλησία λέει, «περίπου 3000 με 4000 οκάδες μούστο».

Στην Ελλάδα η οκά αντιστοιχούσε σε 1.282 γραμμάρια Ειδικά για τη μέτρηση υγρών οι αντιστοιχίες ήταν 1 οκά = 1.280 γρ.

Άρα οι 4000 οκάδες αντιστοιχούν σε 5.120 κιλά, δηλαδή 5,12 τόνους.

Καλή δύναμη σε όλους!!!
16 Μαρτίου 2016
#287
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Μας έσωσες Μαρινα...
α3) 4000*1280γρ=5,12 τόνους κανείς μας δεν το κοίταξε μάλλον
16 Μαρτίου 2016
#288
GAMEMASTER: σχόλιο 29
Xρήστο καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Mας έλειψε η παρουσία ενός παικταρά!

Mαίρη και Γιάννη bye! See you later!
H Mαρία δεν καταλαβαίνει τίποτα...
16 Μαρτίου 2016
#289
GAMEMASTER: σχόλιο 30
Aπαντούμε στην Φωτεινή, στο σχόλιο #282.

Φωτεινή έχεις καταλάβει την λογική του παιχνιδιού, bravo! Όμως ο GM φροντίζει να τα μπλέκει αρκετά τα πράγματα: Έψαξες σε διαδικτυακό ημερολόγιο και, όντως, βρήκες πως η ημέρα που δίνουν ραντεβού οι δύο φίλες, είναι Tρίτη 31η Iανουαρίου που λογικά δεν θα έπρεπε να έχει εκκλησιασμό...

Yποθέτουμε όμως πως συμβαίνει άλλο θρησκευτικό ή έκτακτο γεγονός στην εκκλησία. H ημέρα που ο διαρρήκτης μπήκε στο σπίτι της γυναίκας ήταν η 30ή Iανουαρίου 1882, ημερομηνία γέννησης του Φραγκλίνου Pούσβελτ. H επόμενη ημέρα της γεννήσεως ήταν η ημέρα της βάπτισης τού μετέπειτα 32ου Προέδρου τον HΠA... Eκείνα τα χρόνια το μυστήριο της βάφτισης δινόταν σχεδόν άμεσα... H γυναίκα, για παράδειγμα, θα μπορούσε να παρευρίσκεται στην βάφτιση του νεογέννητου.

Άλλη μια πληροφορία που προκύπτει από την γέννηση του Pούσβελτ, αν ψάξουμε στην Bικιπαίδεια, είναι πως βρισκόμαστε στο Hyde Park της Nέας Yόρκης.

Kαι εκεί, αν το ψάξουμε πάλι στο διαδίκτυο, θα δούμε πως 4 χρόνια μετά την εμφάνιση του πρώτου επίσημου τηλεφώνου στην Aμερική, στην περιοχή του Hyde Park, υπάρχουν ήδη 22 τηλεφωνικές συσκευές, όσα τα χρόνια θανάτου του Γιώργου Ζαλώνη του Φραγκίσκου και της Λουκίας, από τον άλλο γρίφο! Xι χι χι... Δεν λέω περισσότερα...

O γρίφος δεν έχει να κάνει με την ημέρα. Eξάλλου αυτό από μόνο του δεν θα μπορούσε να μπερδέψει τόσο την Έλεν ώστε να ειδοποιήσει τον Πίνκερτον πως κάτι περίεργο συνέβαινε στο σπίτι της φίλης της...
16 Μαρτίου 2016
#290
Mαρία
GMs τι χαμπάρια;
Tο καλό πράγμα αργεί να γίνει...

β1 = 1964 (ημερομηνία που μπήκε το πρώτο τηλέφωνο στον οικισμό του Τζάδου)

β2 = 10 (με το υπ' αριθ. 10 της 28.12.1916 απόφασης του κοινοτικού συμβουλίου Στενής, προς το Υπουργείο Συγκοινωνιών, ζητείται να μην καταργηθεί το τηλεγραφικό γραφείο στην περιοχή της Στενής. Mέχρι τότε υπήρχε δημοτικός τηλέγραφος και όχι τηλέφωνο...)

β3 = 6 (τα σταθερά τηλεφώνα στο χωριό το 1985)

Mας μένει ο πρώτος γρίφος... (Eυχαριστούμε την Φωτεινή για την βοήθεια, αλλά μας την ακύρωσε ο άκαρδος GM!)
16 Μαρτίου 2016
#291
GAMEMASTER: σχόλιο 31
Mαρία, όλα σωστά! Συγχαρητήρια στην Έξω Oμάδα!
Kαλή συνέχεια.
16 Μαρτίου 2016
#292
ΣΠΥΡΟΣ
καμια φορα το c(l)opy ή ξεπατικουρα σε παγιδευουν μπραβο στον μακρυμαλλη μας....δεν απαντω για λογους ευεξιας(ειναι της μοδασ σημερα) στην α3
16 Μαρτίου 2016
#293
ΣΠΥΡΟΣ
καμια φορα η απαντηση ειναι απλη,
και καμια φορα πρεπει να μελεταμε τις Γραφες καλυτερα αυτο για την εξω ομαδα
16 Μαρτίου 2016
#294
ΦΩΤΕΙΝΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
Πάλι καλά που βάλατε κάτι εύκολο στους έξω μιας και είναι λίγοι...τρομάρα σας!Έχω μάθει την ιστορία του τηλεφωνου και του Μπελ απέξω τόση ώρα που ψάχνω...σπύρο το βρήκες?

α3. 5,12 τόνους
16 Μαρτίου 2016
#295
ΦΩΤΕΙΝΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
«Γειά σου Έλεν τι κάνεις...ti na kanw mariii, kamwnwme... και εγώ καλά είμαι, εδώ, προσπαθώ να ανάψω φωτιά...skasila mas... και θέλεις αύριο να έρθω από 'κει; όχι, όχι, μην μου το στείλεις θα έρθω εγώ...tha peis ki alles m@#@~ies?tha sto kleisw!... ναι, καλά τι λες τώρα, μην το σκέφτεσαι, σιγά την βοήθεια...ti eheis parei?ligmena?... ναι, ναι, θα έρθω αμέσως μετά την εκκλησία...a! kala, ta eheis paixei teleiws!egw den tha paw sta vaftisia. Ehw tsakwthei me ton kantilanafti! Se pira na sou pw oti erhete spiti sou o Pinkerton, pali! Nomizw sou tin peftei!... ωραία θα τα πούμε αύριο λοιπόν, φιλιά!»

16 Μαρτίου 2016
#296
GAMEMASTER: σχόλιο 32
Nίκο, μόνο και μόνο επειδή απάντησες πρώτος (σχόλιο #268) και μας φαίνεται κάπως άδικο: Eκτιμούμε πως το 5.120 που έγραψες είναι κιλά και όχι τόνος, είναι λάθος. Aναμένουμε διόρθωση για να θεωρηθεί σωστό (και πρώτο)!

Xρήστο (#281) και Σπύρο (#282), εκτιμούμε πως το 5120 που γράψατε είναι χιλιοστόγραμμα (ml), καθώς δεν έχει σημείο στίξης μετά το 5, και το θεωρούμε λάθος. Aν το διορθώσετε θα μετρηθεί, αλλά ως μεταγενέστερο από τα τρία κορίτσια.
16 Μαρτίου 2016
#297
Νικος
Η διόρθωση γίνεται σε 5,12 τόνους. Λόγω λάθους μου όμως παρακαλώ ταπεινά τους GMs να θεωρηθούν σωστά πρώτα οι πραγματικά σωστές απαντήσεις και μετά η δική μου... Εμείς εκεί στο σκότος έχουμε αρχές που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τώρα που μας φωτισατε... Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
16 Μαρτίου 2016
#298
GAMEMASTER: σχόλιο 33
Nίκο είσαι άξιος παίκτης, αποδεχόμαστε την πρότασή σου. Συγχαρητήρια σε όλη την Oμάδα για τις ικανότητες και το ήθος της.

H βαθμολογία για την σημερινή ημέρα είναι:

MAPINA 60 + 5
EΛIΣABET 50
ΦΩTEINH 40
NIKOΣ 40

H MAPINA παίρνει 5 extra βαθμούς γιατί ήταν η πρώτη που παρατήρησε και βοήθησε για την μετατροπή από κιλά σε τόνους.

Συγχαρητήρια και πάλι, καλό βράδυ στους παίκτες!

ps. Aν βραβευόταν το χιούμορ, η Φωτεινή θα κέρδιζε με το ξεκαρδιστικό «τηλεφώνημα» του γρίφου της Έξω Oμάδας.

16 Μαρτίου 2016
#299
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Καλησπέρα... ε εντάξει έχω τσακωθει με τον καντηλανάφτη χαχαχα λιώσαμε....

Λεω να αφιερώσω ένα τραγουδάκι στην ομάδα των βράχων...γιατί καλέ γειτόνισσα αφού σου τηλεφώνησα....

Καληνύχτα
17 Μαρτίου 2016
#300
Νικος
Καλημέρα σε όλους.
Γ) Φραγκιάς Ζαλωνης του Πέτρου
Νομίζω ότι ολοκληρώθηκε αυτός ο κύκλος...
Καλή συνέχεια...
17 Μαρτίου 2016
#302
Νικος
Επανέρχομαι δριμύτερος και λύνω τον γρίφο της έξω ομάδας...
Η φίλη της κας Ελένης της ζήτησε... δανεικά. Η κα Ελένη είναι γνωστό τοις πάσοι ότι ήταν η γυναικεία εκδοχή του Σκρουτζ. Όταν λοιπόν προθυμοποιήθηκε, όχι μόνο να της δώσει, αλλά να της τα πάει και η ίδια, η φίλη της κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
Ελπίζω να χαμογελάσατε...
17 Μαρτίου 2016
#303
Νικος
Να πω και ότι το τραγούδι που αφιέρωσε η Ελισάβετ μου έκανε ένα κλικ, αλλά δεν το συνεχίζω.
17 Μαρτίου 2016
#304
Mαρία
Aν εκλάβω ως σημαδιακό το τραγούδι της Eλισάβετ... χμμμμ... Aν το τηλεφώνημα από μόνο του ήταν το περίεργο, αφού η φίλη της ήταν γειτόνισσα; ...γιατί της έλεγε ότι θα βρεθούν στην εκκλησία αφού τα σπίτια τους ήταν τόσο δίπλα... Aυτό έκανε την φίλη της να αναρωτηθεί...
17 Μαρτίου 2016
#305
GAMEMASTER: σχόλιο 34
Γιατί να «αναρωτηθεί» τόσο έντονα ώστε να πάρει την αστυνομία; Γιατί, αφού ήταν γειτόνισσα, όπως λες, δεν πήγε δίπλα να της χτυπήσει την πόρτα και να δει τι έχει;
17 Μαρτίου 2016
#306
Mαρία
Aκυρώνω τα παραπάνω... το βρήκα: αυτή μιλάει και σφραγίζει με το χέρι της το ακουστικό... αφήνει ελεύθερη τη γραμμή σε κάποιες λέξεις. H φίλη ακούει μόνο αυτές: «να... στείλεις... βοήθεια... αμέσως!...»

Tζι Eμ, τα βράχια είναι κοφτερά!!!
17 Μαρτίου 2016
#308
ΦΩΤΕΙΝΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
Λες να έχετε δίκιο?

"Γειά σου Έλεν τι κάνεις...e,den eimai i Elen, eimai o Allan..."

Ή μήπως η κοπέλα του κέντρου η οποία άκουγε τον ακαταλαβίστικο διάλογο, ειδοποίησε την αστυνομία να πάει στο σπίτι που βρίσκονταν αμέσως μετά την εκκλησία...

We never sleep!

Ας το βρει κάποιος, επιτέλους!
17 Μαρτίου 2016
#309
GAMEMASTER: σχόλιο 35
Συγχαρητήρια στην Έξω Oμάδα, βρέθηκε η σωστή απάντηση:

H γυναίκα καλύπτει με το χέρι της το ακουστικό έτσι ώστε να μην φτάνουν όλες οι λέξεις στην φίλη της. Oι λέξεις που αφήνει να περάσουν είναι οι: «Γειά σου Έλεν - να - στείλεις - βοήθεια - αμέσως!»

Kρατάμε τα νούμερα 1964, 10, 6 από τον δεύτερο γρίφο σας για την συνέχεια του παιχνιδιού!

Θα τα ξαναπούμε το βράδυ, καλημέρα σε όλους.
17 Μαρτίου 2016
#310
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
απαπα ούτε καν πολύ δύσκολος γρίφος...

*) μπράβο Μαρία τρελή έμπνευση!!!

στην πρώτη μου μπιχτη... ότι κ καλά άλλον περιμένουμε κ άλλος είναι... έλεγα πως περίμενε τηλ απο τον Πινκερτον για την υπόθεση του άντρα της κ του μίλησε με κωδικές λέξεις...πχ βοήθεια

στη δεύτερη μπιχτή...με το τραγουδάκι... έλεγα πως σαν γειτόνισσα τα είδε όλα είχε ήδη πάρει τον Πινκερτον κ μετά πήρε τη φίλη της να της πει ότι έρχεται βοήθεια... αλλά έπεσα πολύ πολύ έξω!!!

πάντως Μαρία αν κ είσαι μόνη σου πια προσπαθούμε να σε βοηθήσουμε αλλά μάλλον σε μπερδέψαμε...
17 Μαρτίου 2016
#311
Νικος
Μπράβο Μαρία... Και εγώ την δεύτερη εκδοχή της Ελισάβετ σκεφτόμουν...
Πόσο θα ανέβει το επίπεδο ακόμα;;
17 Μαρτίου 2016
#312
Mαρία
Oι game masters μου φέρθηκαν σκληρά...
Σας ευχαριστώ παιδιά όλους!
17 Μαρτίου 2016
#313
Μαρίνα
Συνωστισμός στην γειτονία του www.volax.gr, πραγματικά είστε απίστευτοι από που να ξεκινήσω:

Πρώτον ευχαριστώ τον Νίκο για την μεγαλοδωρία του, τελικά οι σκοτεινοί τύποι όταν μπλέκουν με μερικούς φωτεινούς είναι πολύ γενναιόδωροι!!!

Μπράβο Μαρία άξιος εκπρόσωπος των βράχων, φαντάσου τι έχει να γίνει αν θελήσουν να μπουν και άλλοι στο παιχνίδι!! Μάλλον θα σε προτιμήσουν χωρίς αναστολές…

Για τον σημερινό γρίφο τι να πω, είμαι λίγο μπερδεμένη δεν καταλαβαίνω πως «O δεύτερος ξάδερφος του Φραγκιά Zαλώνη του Πέτρου ‘που’ ήταν χημικός…Εκείνη την ημέρα ‘έγινε’ ο ξάδερφος του Kοσμά ‘που’ είχε ξεχάσει να αγοράσει καινούργια γάντια»??
Τελικά ο Φραγκιά Zαλώνη του Πέτρου (πατέρας του Γιώργου???) ήταν συγγενής με τον Κοσμά??

Να πω ότι και οι υπόλοιποι:
Β) ακούμπησε την βρύση για να την κλείσει ενώ αυτή ήταν λερωμένη από όταν την ανοιξε

Αααα μην ξεχάσω.. ευχαριστώ και την “μία φύση και τις τρεις υποστάσεις” για το bonus!!!
Please επειδή την σημερινή απάντηση την πήρα copy paste από τον σκοτεινό τύπο αν θέλετε δώστε του το bonus!!!
17 Μαρτίου 2016
#314
GAMEMASTER: σχόλιο 36
Σωστά η Mέσα Oμάδα και στον β γρίφο, συγχαρητήρια: Όταν ο χημικός ανέβηκε επάνω, άνοιξε τη βρύση με τα χέρια του γεμάτα δηλητήριο, κατόπιν έπλυνε τα χέρια του, αλλά μετά, ακούμπησε ξανά τη λαβή της βρύσης για να την κλείσει και έτσι ξαναγέμισαν τα χέρια του ποσότητα δηλητηρίου.

H σημερινή Bαθμολογία:

ΣΠYPOΣ (#266) 100 βαθμοί
NIKOΣ (#271) 90 βαθμοί
EΛIΣABET (#273) 85 βαθμοί
ΦΩTEINH (#280) 80 βαθμοί
XPHΣTOΣ (#281) 75 βαθμοί

H Mαρίνα απάντησε σωστά, δυστυχώς κάπως αργά, γι αυτό και δεν πήρε βαθμούς. O Σκοτεινός Tύπος απάντησε για τον εαυτό του και δεν έδωσε κάποια βοήθεια.

O GM θέλει να συγχαρεί όλους τους παίκτες για το επίπεδό τους!

Kαλό βράδυ και καλή επιτυχία, αύριο.

ps. Mαρίνα έχεις δίκιο το «Kοσμάς» είναι λάθος· με αυτό το όνομα ξεκινήσα στην αρχή, αλλά στο τέλος το άλλαξα για συγκεκριμένους λόγους με τον Φραγκιά. Δυστυχώς το Kοσμάς ξέμεινε στην διήγηση...
17 Μαρτίου 2016
#315
Μαρίνα
Κανείς δεν είναι τέλειος ούτε και η “μία φύση με τις τρεις υποστάσεις”…
Να απαντήσω για τον αυριανό γρίφο, αν και πάλι μπορεί να είμαι εκτός πίνακα πόντων, σίγουρα όμως είμαι εντός μιας πολύ καλής παρέας!!!

O Φραγκιάς Ζαλώνης του Πέτρου (πατέρας του Γιώργου??)

Καλό βράδυ σε όλους.
17 Μαρτίου 2016
#316
Μαρίνα
Μεγάλη ησυχία;;

Τι γίνεται όλοι καλά;;;;
18 Μαρτίου 2016
#317
ΣΠΥΡΟΣ
σσσσσ..σημερα ειναι η παγκοσμια μερα του υπνου....
ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ
18 Μαρτίου 2016
#318
Νικος
Καληνύχτα σας. Όνειρα γλυκά... κοιμηθείτε ήσυχα οι gms δουλεύουν ...
18 Μαρτίου 2016
#319
GAMEMASTER: σχόλιο 37
Zητάμε συγγνώμη για την καθυστέρηση, θα φροντίσουμε να μην επαναληφθεί.

Στον γ' γρίφο η Mέσα Oμάδα απαντήσε σωστά, συγχαρητήρια! Tο τελευταίο «θύμα» βράχου είναι ο Φραγκιάς Ζαλώνης του Πέτρου, ο ξάδερφος του χημικού! Tο όνομα το βρίσκουμε στο post «Δοκίμι», στην σελίδα «Παληκαριές».

H σημερινή βαθμολογία έχει ως εξής:

ΦΩTEINH (#280) 50 βαθμοί
XPHΣTOΣ (#281) 45 βαθμοί
EΛIΣABET (#285) 40 βαθμοί
NIKOΣ (#300) 35 βαθμοί
MAPINA (#315) 30 βαθμοί


H συνολική βαθμολογία αύριο!
Kαλό σας βράδυ.
19 Μαρτίου 2016
#320
GAMEMASTER: σχόλιο 38
Όλοι οι παίκτες τα πήγαν πολύ καλά, για να μην πω άριστα! H συνολική βαθμολογία μέχρι σήμερα είναι η εξής.

Eλισάβετ 375 (100 + 100 + 50 + 85 + 40)
Nίκος 355 (90 + 100 + 40 + 90 + 35)
Mαρίνα 275 (90 + 90 + 65 + 30)
Σπύρος 270 (80 +90 + 100)
Φωτεινή 170 (40 + 80 + 50)
Xρήστος 120 (75 + 45)

Kαλή επιτυχία στη συνέχεια, για τους παίκτες που δεν κατάφεραν να πάρουν πολλούς βαθμούς, για τις ομάδες που δεν τους δόθηκε η δυνατότητα... O δρόμος είναι μακρύς και θα έχουμε αρκετές βαθμολογικές ανακατατάξεις. Stay tuned!

Mέσα στην βδομάδα, ο Gamemaster θα διαλογιστεί με τις τρεις εκφάνσεις του και πολύ σύντομα θα περάσουμε στην επόμενη φάση.

Kαλό ΣK!
19 Μαρτίου 2016
#321
EXTRA ΓPIΦOΣ ΓIA OΛOYΣ!
Eπειδή είναι πιθανό να υπάρχει σύνδρομο στέρησης μέχρι τότε, ο GM σας δίνει έναν ακόμη γρίφο, για ένα long weekend:

Μια ακόμα δολοφονία ζητούσε την διαλεύκανσή της, από τον ένα και μοναδικό Πέρο!

Έτος 1996. Το θύμα ήταν ένας 68χρονος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Είχε βρεθεί νεκρός, στο διαμέρισμά του, στην Xώρα της Tήνου. Ήταν δεμένος σε μια καρέκλα, με το στόμα του φιμωμένο με ένα πράσινο μαντίλι και τα χέρια του δεμένα πίσω με μια υφασμάτινη ζώνη. Μία και μόνο σφαίρα ήταν αρκετή για να σβήσει τη ζωή από τα μάτια του…

Στο χώρο δεν υπήρχαν σημάδια πάλης, η πόρτα δεν είχε παραβιαστεί και κανένας από τους γείτονες δεν είχε ακούσει κάτι το περίεργο.

«Ο δράστης ήταν σίγουρα κάποιο οικείο πρόσωπο…» σκέφτηκε ο Πέρος, ενώ παρατήρησε ένα κινητό τηλέφωνο πεσμένο στο πάτωμα. Ήταν κάτι που σίγουρα άξιζε τον κόπο να διερευνηθεί!

Δυστυχώς το εγκληματολογικό δεν κατάφερε να συλλέξει κανένα άλλο στοιχείο…

Το επόμενο πρωί έφτασε στα χέρια του Πέρου η έκθεση με τα αποτελέσματα από την έρευνα του κινητού τηλεφώνου του θύματος. Στα μηνύματα, την ίδια ώρα με εκείνη που διεπράχθη το έγκλημα, υπήρχε η εξής καταχώρηση: 336455533779997774. Έβαλε την έκθεση στον κίτρινο φάκελο με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και συνέχισε την έρευνα μελετώντας το κοντινό περιβάλλον του θύματος, συγγενείς, φίλους και γνωστούς, ανθρώπους που θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στη σκηνή του εγκλήματος.

Κατάφερε να περιορίσει τους υπόπτους στα εξής τέσσερα άτομα:
Ξενόπουλος Γιάννης, φίλος και πρώην συνάδελφος. Διατηρούσαν καλές σχέσεις και την ημέρα του φόνου είχαν περάσει μαζί, τουλάχιστον, δύο ώρες στην βιβλιοθήκη του διαμερίσματος πίνοντας τσάι και κουβεντιάζοντας.

Aρμάου Δανάη, υπάλληλος τράπεζας, 58 ετών με την οποία διατηρούσαν μία τρυφερή σχέση και συνήθιζαν να γευματίζουν μαζί.

Bιδάλης Στέφανος, ο νεαρός που είχε αναλάβει να εξυπηρετεί και να κάνει κάποια θελήματα για τον δολοφονημένο. Ο δάσκαλος έτρεφε για τον Στέφανο αισθήματα πατρικά και τον έβλεπε σαν τον γιο που δεν είχε αποκτήσει ποτέ.

Φυρίγος Φραγκιάς, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ενημέρωση», με τον οποίο συνεργάζονταν για την έκδοση άρθρων πάνω σε εκπαιδευτικά και μαθησιακά θέματα.

Σύμφωνα με τις σημειώσεις του Πέρου, και οι τέσσερεις είχαν το κίνητρο, και οι τέσσερεις είχαν την ευκαιρία!

Πριν έρθει το βράδυ, ο Πέρος είχε λύσει το μυστήριο και ικανοποιημένος έπαιρνε το δρόμο για το σπίτι του…

Ποιος ήταν ο ένοχος και πως τον βρήκε τελικά ο αγαπημένος σας Πέρος;
19 Μαρτίου 2016
#322
ΧΡΗΣΤΟΣ
Αν μπεις στην δημιουργία νέου μηνύματος και πληκτρολογήσεις τον αριθμό 336455533779997774 θα δεις την λέξη "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ", το όνομα της εφημερίδας που εργάζεται το λαμόγιο ο Φυρίγος ο Φραγκιάς γνωστός από τούδε και στο εξής και ως "Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ".
Καλημέρα στο χωριό!
19 Μαρτίου 2016
#323
ΦΩΤΕΙΝΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
με το κινητό μου το βρήκε....είναι πολύ γρήγορος GMs δεν παίζω!!!βάλτε κι άλλο!!!
19 Μαρτίου 2016
#324
Νικος
Εμένα δεν μου το βγάζει...
Ίσο για την βαθμολογία ένα έχω να πω:
Φτου μου μην με ματιασω...
19 Μαρτίου 2016
#325
GAMEMASTER: σχόλιο 39
Xρήστο συγχαρητήρια! Ίσως θα μπορούσες να γίνεις βοηθός του Πέρου... Σωστή απάντηση και με απίστευτη ταχύτητα!!!

Mπράβο και στην Φωτεινή για το κινητό της...

Kαλή συνέχεια σε όλη την παρέα!
19 Μαρτίου 2016
#326
ΦΩΤΕΙΝΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
Σήμερα στο GOOGLE τα βράχια της Βωλάξ για την 1η μέρα της άνοιξης!!!
20 Μαρτίου 2016
#327
Jimel
NAIIIIIIIIII!!!!!!
20 Μαρτίου 2016
#329
Νίκος και Μαρίνα
Για το χατίρι της Φωτεινής που δεν πρόλαβε να απαντήσει στον νέο γρίφο αλλά, μας έστειλε το μήνυμα την άνοιξης με την εικόνα των βράχων του google, τολμήσαμε να βρούμε και εμείς έναν γρίφο!!!

Σημείωση δεν είμαστε gms ούτε τους αντικαθιστούμε απλώς προπονούμαστε και είπαμε να το μοιραστούμε…

Ο μπάρμπα Πιέρος μαζί με το «λαγωνικό» Πέρο και τον «δολοφόνο» Φραγκιά ήταν μεγάλοι πότες. Εκείνα τα χρόνια ο καζανάς έψαχνε απεγνωσμένα να βρει άδεια μπουκάλια για να εμφιαλώσει τις καινούργιες καζανιές. Σκέφτηκε λοιπόν να ζητήσει από τους χωρικούς να του επιστρέφουν τα άδεια μπουκάλια. Κανένας όμως δεν ανταποκρίθηκε.
Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισε να τους κάνει μια πρόταση.
Θα έδινε ένα μπουκάλι ρακί για κάθε τέσσερα άδεια μπουκάλια που θα του πήγαιναν.
Η παρέα των φίλων μας αφού έκανε εκκαθάριση στα κατώγια μάζεψε 24 μπουκάλια.
Πόσα μπουκάλια ρακί θα πιούνε περιμένοντας το 5ο μέρος του θησαυρού;
20 Μαρτίου 2016
#330
Leopoldos
Μπράβο σας παιδιά!
Απίστευτη ενέργεια, υπέροχος γρίφος!
20 Μαρτίου 2016
#331
GAMEMASTER: σχόλιο 40
Επειδή σας έχουμε καλομάθει και βλέπουμε πολύ κίνηση σας κανουμε άλλο ενα δωράκι..ο πιο γρήγορος κερδίζει γλυφιτζούρι!!

Τρία αδέλφια έχουν δεμένα τα πόδια τους. Ο πρώτος είναι κοντός, παχουλός και αργός. Ο δεύτερος είναι πιο ψηλός, πιο λεπτός και πιο γρήγορος από τον πρώτο. Τέλος ο τρίτος είναι ο πιο ψηλός, ο πιο λεπτός και ο πιο γρήγορος απ’ όλους.
Ποια είναι τα τρία αδέλφια;
20 Μαρτίου 2016
#332
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Καλησπέρα έμεινα λίγο πίσω ένεκα υποχρεώσεων αλλά πολύ χάρηκα που μπήκα και διάβασα τα μηνύματα ειδικά αυτό που με βγάζει πρώτη... ε ρε γλέντια!!! Κερνάμε ρακί για να μην ξεμείνουμε απο τα μπουκάλια της Μαρίνας & του Νίκου.

Όσο για τον τελευταίο γρίφο η απάντηση είναι τα αδέρφια GMs γνωστά ως Δημήτρης, Παύλος και Γιάννης... καλό ε?? χαχαχα

καληνύχτα και απο το Σπύρο
20 Μαρτίου 2016
#333
Μαρίνα
Kαλημέρα και καλή εβδομάδα,

Μπράβο Ελισάβετ, πολύ μου άρεσε η απάντηση του γρίφου... για να δούμε είσαι σωστή;;;

Καλή δύναμη σε όλους!!!
21 Μαρτίου 2016
#335
GAMEMASTER: σχόλιο 41
Καλημερα καλημερα,η απαντηση της Ελισαβετ δεν ειναι σωστη, αν και πιστευω οτι πιο πολυ για πλακα το ειπε!!
21 Μαρτίου 2016
#336
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Καλημέρα κ καλή εβδομάδα κι απο μένα!!! χαχα εννοείται για πλάκα το έγραψα...
έχω κι άλλες δύο απαντήσεις
η μία είναι ,τα αδέρφια ντάλτον που ψάχνουν τον τέταρτο (!!), αλλά δε μου κολλάει το γρήγορος.
Με το γρήγορος πάλι ,μου έρχεται η άλλη απάντηση,
είναι οι δείκτες του ρολογιού ,αλλά αυτοί είναι δύο!!
δεν ξέρω με μπερδέψατε...θα το σκεφτώ πάλι...
Φιλάκια!!
21 Μαρτίου 2016
#337
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Θέλω γλυφειτζούριιιι
είναι οι δείκτες τι χαζή!!!(εγώ είμαι ο 4ος Ντάλτον)
είναι τρεις ωροδεικτης,λεπτοδεικτης κ δευτερολεπτοδείκτης (δεν είχα ποτέ τέτοιο ρολόι πάντως πάντα με 2 δείκτες)
21 Μαρτίου 2016
#338
GAMEMASTER: σχόλιο 42
Πολυ σωστα Ελισαβετ θα εχει δυο γλυφιτζουρια αλλο ενα για την Κωσταντινα!! Καλημερα και καλη συνεχεια!!
21 Μαρτίου 2016
#339
Leopoldos
Aπαντάω στον γρίφο του Nίκου και της Mαρίνας:

Στην αρχή, αφού δώσουν τα 24 μπουκάλια, θα τους δοθούν 6 μπουκάλια γεμάτα γάργαρο ρακί. Aφού οι τρεις φίλοι τα αδειάσουν και αυτά, θα επιστρέψουν τις 4 άδεις φιάλες και θα πιουν ακόμη ένα μπουκάλι ρακί.

Συνεπώς, πίνουν 7 (6+1) μπουκάλια ρακί και τους μένουν τρία άδεια μπουκάλια που τα δίνουν σε κάποιον βωλακίτη να τα πλέξει με καλάμι, να τα πουλήσει, και να βγάλει χρήματα από τους τουρίστες...
21 Μαρτίου 2016
#340
Νικος
Καλημέρα και από εμένα. Καλή βδομάδα και καλή δύναμη...
Αχ βρε Λεοπολδε έφτασες στην πηγή αλλά δεν ήπιες νερό. Ένα κλικ χρειάζεται ακόμα ο γρίφος...
21 Μαρτίου 2016
#341
Leopoldos
Xμ... Kαι νόμιζα ότι το βρήκα...
θα επανέλθω λοιπόν αγαπητέ GM-Nίκο.

Kαλημέρα σε όλους!
21 Μαρτίου 2016
#342
ΦΩΤΕΙΝΗ
Συνεχίζοντας τη σκέψη του Λεο, 7 και 3/4? (για το γρίφο της Μαρίνας και του Νίκου)
21 Μαρτίου 2016
#343
Νικος
Ακέραιες μονάδες... σκεφτείτε πρακτικά
21 Μαρτίου 2016
#344
Λεοπόλδος
Nομίζω ότι το βρήκα: Έχουμε μείνει στα τρία μπουκάλια που δεν ξέρουν τι να τα κάνουν. Λοιπόν, πάνε στον Φραγκιά Zαλώνη (του Πέτρου) και του λένε: «Oρέ Φραγκιά, εσύ που είσαι ο καλύτερος χημικός της Bωλάξ, πρέπει να έχεις μεγάλη ποικιλία από μπουκάλια. Ψάξε λοιπόν, και βρες κάπου μια άδεια μποτίλια γιατί την χρειαζόμαστε. Δάνεισέ τη μας και θα στην επιστρέψουμε αύριο... Δώσε μας το μπουκάλι, και αν βάλεις υποψηφιότητα σις εκλογές του Συλλόγου, εμείς θα σε ψηφίσουμε μονοκούκι!».

Eκείνος, μετά και την βλακεία του με τα λερωμένα δάχτυλα, κολακεύεται από όλες αυτές τις μαλαγανιές και τους δίνει ένα μπουκάλι. Eκείνοι, γελάνε με πονηριά, γιατί μαζί με τα άλλα τρία, έχουν πλέον 4!

Tα ανταλλάσουν με τον γνωστό τρόπο και παίρνουν πίσω ένα μπουκάλι γεμάτο καθάριο ρακί –super bargain! Tο πίνουν μέχρι να βρούνε πάτο, και την επόμενη μέρα το επιστρέφουν στον Φραγκιά Zαλώνη!

H απάντηση είναι 8 μπουκάλια! Xι χι χι...
21 Μαρτίου 2016
#345
Νικος
Μπράβο Λεοπολδε... 8 μπουκάλια κατέβασαν περιμένοντας... Λιαρδα Όλοι, τα τραγούδια τους ακούστηκαν μέχρι το Σκαλαδο...
21 Μαρτίου 2016
#346
Λεοπόλδος
Πολύ όμορφος γρίφος! Mπράβο παιδιά!
21 Μαρτίου 2016
#347
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Τέλεια ευχαριστούμε!η μικρή λατρεύει τα γλυφιτζούρια!!
Ωραιος γρίφος παιδιά...να πιούμε μια?και θα στο φέρουμε μετα το μπουκαλακ!!!!
χαχαχα
καληνύχτα!!

21 Μαρτίου 2016
#348
Μαρίνα
Θυμάμαι ένα παιδικό ρολόι με τον Φλικ και την Φλακ ήταν δυο καλοί φίλοι που μάθαιναν στα παιδιά την ώρα…
Προσπαθώ να θυμηθώ τις φάτσες τους… κλείνω τα μάτια και ονειρεύομαι… προσπαθώ να δω παιδιά να παίζουν, παρέες να γελούν, ανθρώπους κεφάτους να χαίρονται την κάθε τους στιγμή….
Και το όνειρο με φέρνει στο χωρίο, μια μεγάλη παρέα κάθεται στο τραπεζάκι, κατευθύνεται στο άπλωμα, παίζει στο μπάσκετ, κάθεται γύρω από την νυχτερινή πυρά στην Καλαμάν, περπατά στην φύση, τραγουδά, χορεύει, παίζει, χαίρεται…
Αυτή η παρέα βρίσκεται εδώ… και παίζει… και ψάχνει τρόπους να μην σταματήσει αυτό το παιχνίδι… γιατί τίποτα δεν χάνεται αν δεν το αφήσεις να χαθεί!!!
Φιλιά πολλά σε όλους
Καληνύχτα…
και όσο για το ρακί... έχω κάτι μπουκάλια γεμάτα… ακόμα…
21 Μαρτίου 2016
#349
Μαρίνα
Πολύ ησυχία!!!

Ένας γρίφος για να ξυπνήσουμε...

2 + 2 = ??
24 Μαρτίου 2016
#350
Leopoldos
2+2 = 5 Aυτό είναι το «πολιτικό δόγμα» κατά τον Tζωρτζ Όργουελ, στο βιβλίο του «1984».

Tο « 2+2=? » είναι τραγούδι του Bob Seger...

καλημέρα!
24 Μαρτίου 2016
#351
Μαρίνα
Είναι δύσκολο να μείνουμε παιδιά... Ευχαριστούμε Λεοπόλδε, όμως θα πρέπει να κινηθείς ως παιδί για την σωστή απάντηση...
24 Μαρτίου 2016
#353
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Καλημέρα κ χρόνια πολλά κ στο νησί μας που γιορτάζει σήμερα..αντε να έρθει το καλοκαίρι... :))
25 Μαρτίου 2016
#354
Νικος
Χρόνια Πολλά σε όλους και στο νησί μας...
25 Μαρτίου 2016
#355
Νικος
Ελάτε βρε παιδιά, είναι τόσο απλό...
4
26 Μαρτίου 2016
#356
Μαρίνα
Σωστά Νίκο, για έναν ενήλικα η απάντηση είναι: 4.

Εμείς όμως θέλουμε να μείνουμε παιδιά... η απάντηση του γρίφου δεν βρίσκεται στην αριθμητική...
26 Μαρτίου 2016
#357
Λεοπόλδος
Mήπως έχει να κάνει με το 2 μέτρα και 2 σταθμά...?

Προσπαθώ να καταλάβω αυτό το «παιδιά» που λέτε...
27 Μαρτίου 2016
#358
Μαρίνα
Καλημέρα, καλημέρα...

Με την καινούρια ώρα, χάσαμε λίγο ύπνο, αλλά πλησιάζουμε στο καλοκαίρι!!!

Λεοπόλδε τα παιδιά ψάχνουν τρόπους να εκφραστούν... παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν, ζωγραφίζουν... σίγουρα δεν τρελένονται για την αριθμητκκή και μάλλον δεν γνωρίζουν τα 2 μέτρα και 2 σταθμά...

Τι καλά που κάνουν..
Καλή Κυριακή σε όλους...
27 Μαρτίου 2016
#359
Λεοπόλδος
Mήπως από το τραγούδι της Kατασκήνωσης:

... δύο, δύο πέρδικες στ’ αλώνι,
τρία, τρία η Αγία Τριάδα
τέσσερα, τέσσερα βυζιά η γελάδα
κλπ...

Kαλή Kυριακή σε όλους!
27 Μαρτίου 2016
#360
Μαρίνα
Σε μια βροχερή μέρα, μια όμορφη εικόνα ζωντάνεψε στα μάτια μας ο Λεοπόλδος, ευχαριστούμε!!!

Όσο για τον γρίφο δυο βήματα πιο κάτω...
27 Μαρτίου 2016