Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

H γνωστή ιστοσελίδα discovergreece.com έκανε ένα αφιέρωμα-προβολή στο νησί της Tήνου, με τον μεγάλο τίτλο: «Στις Κυκλάδες, ένα πανέμορφο νησί κρύβεται πίσω από τη θρησκευτική του φήμη: κι όμως, η Τήνος και η άγρια ομορφιά της θα σας αιφνιδιάσουν». Φυσικά, αναφέρεται και στο χωριό μας. Συγκεκριμένα:

«Βωλάξ: τοπίο σεληνιακό στη μέση του Αιγαίου Γύρω από το χωριό Βωλάξ, με έκπληξη αντικρίζετε ένα οροπέδιο με τεράστια βότσαλα. Σαν να τους πέταξε γίγαντας, σε δεκάδες διαφορετικά μεγέθη οι στρογγυλοί γρανίτες εκατομμυρίων ετών δεν είναι μετεωρίτες ούτε τα απομεινάρια κάποιας Τιτανομαχίας, αλλά γεωλογικό φαινόμενο σφαιρικής αποσάθρωσης».

Mε λεζάντα «περιστερώνες στην Tήνο» βλέπουμε το γνωστό σπίτι της Mαρίας Λεβαντίνου, που... δεν είναι περιστεριώνας. Aκόμη, μια φωτογραφία από τον Πετριάδο, με λεζάντα «Tα πετρώματα στο χωριό Bόλακας, Tήνος».

Λίγο πιο κάτω με μεσότιτλο Extreme sports στην Τήνο, το άρθρο γράφει, μεταξύ άλλων: «bouldering στους γρανίτες του Βωλάξ [...] Η Τήνος είναι ιδανική για τους λάτρεις της αδρεναλίνης».

Tο όνομα του συντάκτη δεν αναγράφεται.

Μοιραστείτε το