Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

ιστοσελίδα: www.newsbeast.gr
θεματολογία: ταξίδι - προορισμοί
τίτλος άρθρου: Ο Βώλακας με τους γρανιτένιους ογκόλιθους
υπότιτλος: Το ελληνικό χωριό της «μάχης των Τιτάνων και των Γιγάντων»
στοιχεία ανάρτησης: 7 Oκτωβρίου 2016, 07:23
κείμενο: δεν αναφέρεται
φωτογραφίες: δεν αναφέρονται + από την ελληνική βικιπαίδεια

«Χτισμένο σε υψόμετρο 284 μέτρων, σε ένα μικρό οροπέδιο στη μέση της Τήνου, περιτριγυριζόμενο από πέτρες και μεγάλους σφαιρικούς γρανιτένιους βράχους ηφαιστειογενούς προέλευσης, το χωριό Βώλακας μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από έναν μύθο. Πλησιάζοντας κανείς στην περιοχή που βρίσκεται το χωριό, δεν μπορεί να μην παρατηρήσει τους μεγάλους στρογγυλούς βράχους που είναι διάσπαρτοι σε τόσο μεγάλη έκταση. Οι σχηματισμοί των βράχων άλλοτε θυμίζουν ζώα, άλλοτε πουλιά και ανθρώπινα σώματα ή τις περισσότερες φορές απλά βόλους, από όπου προήλθε και η ονομασία του χωριού.

»Πολλοί συνηθίζουν να λένε ότι το χωριό μοιάζει σύμφωνα με το μύθο με το αποτέλεσμα μιας Τιτανομαχίας, όπου Τιτάνες και Γίγαντες έπαιζαν φανατικά πετροπόλεμο δημιουργώντας αυτή την εικόνα σήμερα. [...] Μια πολύ καλή άποψη της περιοχής προσφέρει το άνοιγμα που είναι γνωστό ως «το άνοιγμα του Βουράκη» και βρίσκεται τρία λεπτά από την εκκλησία του χωριού. Εκεί θα δείτε τους περίεργους σχηματισμούς από τους γρανιτένιους βράχους, αλλά μια πανοραμική άποψη της γύρω περιοχής.

»Το θέαμα που προσφέρεται στο Βώλακα είναι σίγουρα πολύ εντυπωσιακό και μοναδικό στο είδος του και αξίζει κάποιος να γνωρίσει αυτό το μέρος που δεν συναντά αλλού στην Ελλάδα».

Μοιραστείτε το