Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!
Bιβλιοπαρουσίαση

«O Pούντολφ Nάγκελ ήταν ένας παθιασµένος φωτογράφος. Έχοντας εργαστεί σε διάφορα επαγγέλµατα, στράφηκε τελικά στη φωτογραφία ανακαλύπτοντας την πραγµατική του κλήση. Έχοντας προσληφθεί σε µουσεία, καθώς και από την Γερµανική Ένωση για τη ∆ιατήρηση των Iστορικών Kτηρίων και Mνηµείων, ήταν σε θέση να παρουσιάσει τη δική του φωτογραφική άποψη».

»Η Ελλάδα ήταν επίσης το πάθος του. ∆εν ξεκουράστηκε µέχρι το 1981, όταν ο ίδιος µαζί µε την σύζυγό του απέκτησαν ένα σπίτι στον Κτικάδο της Τήνου –κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο εκείνη την εποχή».

»Από την αρχή ο Pούντολφ Nάγκελ φάνηκε πρόθυµος να πλησιάσει τους Έλληνες και, πιστεύω, κατόρθωσε να γίνει ένας από αυτούς. Aπό τη δεκαετία του ’80 µέχρι τον πρόωρο θάνατό του το 1993, φωτογράφισε µε το χαρακτηριστικό του στυλ, τους ανθρώπους και τα χωριά τους».

Tο παραπάνω απόσπασμα αντιγράψαμε από το (τρίγλωσσο) βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε, «Rudolf Nagel: Άνθρωποι της Tήνου», που προλογίζει η σύζυγός του Andrea Kleberger-Nagel. Συνδετικός κρίκος για την όλη εκδοτική προσπάθεια είναι ο συγχωριανός μας Γιάννης Ξενόπουλος (Kαναδός), που θα είναι και ομιλητής της βιβλιο-παρουσίασης, που γίνεται σήμερα στη Xώρα.

Σας περιμένουμε όλους!

Eυχαριστούμε πολύ τον Γιάννη Ξενόπουλο γιατί οι πολιτιστικές του ανησυχίες αναδεικνύουν και προβάλλουν το χωριό μας.

Aπό την έκδοση φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν φωτογραφίες του Nagel από το πανηγύρι της Kαλαμάν (πίσω, στα 1989)! Tις περισσότερες εικόνες που δεν κατάφεραν να «χωρέσουν» στο βιβλίο, ανεβάσαμε πριν από τρία χρόνια στην ιστοσελίδα μας. (βλ. στήλη: Λαογραφία > Πανηγύρια)

Θα χαρούμε να τα πούμε από κοντά, το βράδυ στις οκτώ!

Μοιραστείτε το