Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Ο καιρός πλησιάζει που θα ζήσουμε τις μαγικές αυτές στιγμές στην κατασκήνωση! Τί να πάρουμε μαζί μας;

Για να χαρούμε την κατασκήνωση με όσο το δυνατό λιγότερα απρόοπτα, τα απαραίτητα εφόδια είναι:

Ρούχα
Πέρα από τα ρούχα που θα φοράτε, φέρτε μια ζακέτα ή μια "κολλεγιακή" ζεστή μπλούζα για βραδυνές δραστηριότητες, ή αν ο καιρός δεν είναι καλός. Μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα, εσώρουχα, κάλτσες. Προτιμήστε αθλητικά παπούτσια ή άλλα κλειστού τύπου, όχι πέδιλα. Οπωσδήποτε ένα καπέλο για τον ήλιο.

Υπνόσακος, υπόστρωμα
Ο υπνόσσακος είναι απαραίτητος για την διανυκτέρευσή μας. Τη νύχτα η θερμοκρασία στο ύπαιθρο μπορεί να πέσει αρκετά. Εξίσου σημαντικό είναι το υπόστρωμα, εκτός από το να ξαπλώσουμε σε κάτι μαλακό, κυρίως χρειάζεται για να μην χάνουμε θερμότητα από την επαφή μας με το έδαφος. Στην ανάγκη κάνει και ένα φουσκωτό στρώμα θαλάσσης. Μαξιλάρι μην πάρετε, μπορείτε να τυλίξετε μια ζακέτα.

Είδη ατομικής καθαριότητας
Πετσέτα, σαπούνι σε θήκη, χαρτί υγείας, οδοντόκρεμα, οδοντόπαστα, σακούλες για τα άπλυτα, κλπ. Η μαμά ξέρει!

Φακός με νέες μπαταρίες
Για μια νυχτερινή ανάγκη, ίσως και για ένα νυχτερινό παιχνίδι. Ο φακός κεφαλής είναι πιο χρήσιμος, αλλά και ένας απλός φακός χειρός κάνει.

Παγούρι ή πλαστικό μπουκαλάκι νερό
Για τις εκδρομές που μπορεί να πάμε, το νερό θα είναι απαραίτητο. Ας έχουμε μαζί μας ένα παγούρι ή ένα μπουκαλάκι με νερό για να ξεδιψάμε.

Σακιδιάκι πλάτης
Ενα σακιδιάκι πλάτης, όπως αυτά που παίρνουμε στο σχολείο χρειάζεται, ώστε να έχουμε τα χέρια μας ελεύθερα κατά την πορεία.

Αν είναι να κάνουμε μπάνιο...
Θα χρειαστούμε μαγιώ και πετσέτα. Και ίσως λίγο σαμπουάν σε ένα μικρό πλαστικό μπουκαλάκι.

Προαιρετικά θα μπορούσατε να φέρετε φωτογραφική (μην την δει ο Νίκος!), κάποιο μουσικό όργανο, κάποιο βιβλίο κλπ. Μην ξεχάσετε να φέρετε αν έχετε κάποια ειδική φαρμακευτική αγωγή και να ενημερώσετε και το αρχηγείο. Προτιμήστε να μην έχετε χρήματα μαζί σας.

Το κυριότερο πάντως που πρέπει να φέρετε: Καλή διάθεση!!!

Μοιραστείτε το

Ενα σχόλιο

#39
ΝΙΚΟΣ
Θα παρακαλέσω τον συντάκτη να αφαιρέσει την φωτογραφική μηχανή. Μην χάσουμε και τη δουλειά μας...
7 Ιουλίου 2014