Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Με αφορμή τις εκλογές του Συλλόγου στις 10 και 18 Ιανουαρίου, θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Κατ' αρχάς να πούμε ένα μπράβο σε όσους προσήλθαν, σε μια εποχή που παρατηρείται μια αδυναμία συμμετοχής. Να ευχηθούμε ακόμη καλή δύναμη στους επιτυχόντες με κύρια επιδίωξη την αναβάθμιση του βιοτικού και πολιτιστικού επιπέδου της Βωλάξ, και την προσήλωση σε έργα κοινής ωφελείας με την παροχή κάθε δυνατής ηθικής και υλικής συνδρομής προς αυτή την κατεύθυνση, για την εκπλήρωση των αναγκών της!

Λυπούμαστε μόνο που στις προγραμματικές δηλώσεις ακούσαμε για ένα μόνο έργο (χώρος αθλοπαιδιών), ένας στόχος που επιδιώκει ο Σύλλογος εδώ και τρία χρόνια και που όμως αφήνει πίσω του τόσα άλλα θέματα. Και ανησυχούμε που δεν υπάρχει άλλος εκπεφρασμένος στόχος, τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο του 2011, χρονιά που θα έχει ήδη ξεκινήσει το Σχέδιο «Καλλικράτης» για την αυτοδιοίκηση.

Οι «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΩΛΑΞ» γνωρίζουν ότι καθένας που ενδιαφέρεται για το χωριό θα πρέπει να δίνει ώθηση στους φορείς εκείνους που μπορούν να κάνουν έργο. Ο στόχος είναι κοινός και η συλλογική ευτυχία θα έρθει μόνο αν αγωνιστούμε και διεκδικήσουμε μαζί.

Είναι αναγκαία η παρότρυνση εκείνων που δεν ήταν στους «νικητές» των εκλογών. Το έργο τους είναι απαραίτητο, και η αγάπη για το χωριό δεν φαίνεται μόνο μέσα από ένα διοικητικό συμβούλιο.

Γνωρίζοντας ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, πάντα θα υπάρχουν υψηλότεροι και ευγενέστεροι στόχοι στους οποίους οφείλουμε να στοχεύουμε, θα θέλαμε να καταθέσουμε κι εμείς τη δική μας αγωνία για το παρών και το μέλλον του τόπου μας:

Θεωρούμε απαραίτητη τη γνωριμία, τη βελτίωση και ανάπτυξη στις σχέσεις των μελών μέσα από τακτικές επαφές, την αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ τους, και την από κοινού προσπάθεια (που τόσο έλειψε την προηγούμενη τριετία) στην εντόπιση και επίλυση των προβλημάτων του χωριού με πνεύμα κατανόησης και ενότητας.

Εμείς, βλέπουμε όλο τον πλούτο της Βωλάξ στο χαμόγελο των (ελάχιστων) μικρών παιδιών του χωριού, θεωρούμε περιουσία τα βράχια, τα δέντρα, τα πουλιά, τους γέροντες αυτού του τόπου. 

Οι «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΩΛΑΞ» ενισχύουν τις επιδιώξεις του Συλλόγου, ζητούν συμπαράσταση και συμμετοχή. Ας παραμερίσουμε –πρώτα εμείς– τα όποια παράπονα και ας συνεχίσουμε το έργο με γνώμονα το καλό του τόπου μας.

«ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΩΛΑΞ»
Αθήνα 25.01.2010

 

Για την μεταφορά: mix 06/2015

Μοιραστείτε το