Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!
newsbeast.gr

To διαβάσαμε στο newsbeast.gr (ανάρτηση: Σάββατο, 13.07.2013, 10:39) με τίτλο «Σεργιάνι στα υπέροχα χωριά της Τήνου - Ένα νησί που αξίζει τον κόπο να το γυρίσετε ολόκληρο». Tα βασικά στοιχεία προέρχονται από το visitgreece.gr. Aυτό που μας ενδιαφέρει: το χωριό Bωλάξ...

«Πάμπολλες οι χάρες του όμορφου αυτού νησιού των Κυκλάδων [...] Η αληθινή Τήνος, η «χειροποίητη» όπως την αποκάλεσε ο φιλόσοφος Κορνήλιος Καστοριάδης, βρίσκεται ωστόσο στην ενδοχώρα καλώντας σας να ανακαλύψετε τις ομορφιές και τον πολιτισμό της!

»[...] Αν ο Πύργος είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νησιού, ο Βωλάξ είναι ένα από τα γραφικότερα! Κρυμμένο ανάμεσα σε στρογγυλούς γρανιτένιους ογκόλιθους, το χωριό αυτό θα σας εντυπωσιάσει από το μοναδικής ομορφιάς τοπίο το οποίο μάλιστα προσφέρεται και για αναρρίχηση υψηλών προδιαγραφών.

»Είτε πρόκειται για βροχή μετεωριτών είτε για θαλάσσια βράχια, περπατήστε ανάμεσα τους, έχοντας αφήσει το όχημα σας στο μικρό ομώνυμο οικισμό. Η επαφή σας με τις ζεστές πέτρες σίγουρα θα σας συγκινήσει. Την άνοιξη, το τοπίο στολίζεται με κίτρινα αγριολούλουδα. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το χωριό αυτό απόγευμα και να θαυμάσετε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα στην Τήνο. Προχωρήστε στα δρομάκια του χωριού, όπου μπορείτε να χαζέψετε τους καλαθοπλέκτες στα εργαστήριά τους και να αγοράσετε από εκεί τα σουβενίρ σας».

Μοιραστείτε το