Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!
Σύγχρονες παρεμβάσεις

Το 1993, ο Γιώργος Μπαλάνος έκανε μια πρώτη έμμεση νύξη στο βιβλίο του «Η Σκιά του Κθούλου». Το 2005, ο Θανάσης Βέμπος προσπάθησε, για πρώτη φορά στον περιοδικό τύπο, να διατυπώσει κάποιες σκέψεις για τα παράξενα σύμβολα που κατακλύζουν τα καπάκια των φρεατίων στους Αθηναϊκούς δρόμους. Εμείς, απλά, σας παρουσιάζουμε κάποια από τα φρεάτια του χωριού.

Φρεάτια ύδρευσης, αποχέτευσης ή ομβρίων, καλωδίων και βάσεων οδοφωτισμού, άρχισαν να εμφανίζονται, στη Βωλάξ, σιγά-σιγά από τη δεκαετία του '60. Σήμερα, μπορείς να τα δεις και ως το μόνο βιομηχανικό κατασκεύασμα καταμεσίς των χωμάτινων μονοπατιών! Η χώρα κατασκευής τους είναι η Κίνα και η Ινδία (συνήθως της εισαγωγικής Βιοφρέ), η τοποθέτησή τους, το χωριό μας.

Καλύμματα μικρά και μεγάλα, κυρίως μαντεμένια, διαφορετικών κλάσεων (Α15, Β125 έως D400) και αντοχής (από 1.5ton έως 40ton). Φρεάτια υδρομετρητών με απλό λαμαρινένιο κάλυμμα ή ενσωματωμένα, προσαρμοσμένα, πιστοποιημένα καλύμματα και σχάρες από φαιό και ελατο-σφαιροειδή γραφιτούχο χυτοσίδηρο. Άλλωτε ακουμπισμένα πρόχειρα και άλλωτε σφραγισμένα με πλαίσιο με δύο λούκια, στεγανά και άοσμα. 

Κάποια βροχερή μέρα, βάλαμε τα ακουστικά στ' αυτιά, πατήσαμε το play, και βγήκαμε να τα... φωτογραφήσουμε.


Για την μεταφορά: mix_06.2015

Μοιραστείτε το