Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!
Aπόψεις...

Σε όλη την Τήνο επιτρέπεται νόμιμα το κυνήγι. Eίναι παράδοση, πολλοί Bωλακίτες  από το χωριό ή από την Αθήνα να δίνουν το ραντεβού τους δυο φορές το χρόνο  για να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους σπορ!

Υπέρ#1

«Στο θέμα με το κυνήγι θα ήθελα να πάρω θέση γιατί είμαι κυνηγός και χαίρομαι γι' αυτό. Για ποια αφαίρεση ζωής μιλάτε; Μην τρελλαθούμε κιόλας. Όλη μέρα δεν τρώτε κρέας, πρωί μεσημέρι βράδυ; Και για αλλαγή λίγο ψάρι την Παρασκευή; Η αφαίρεση της ζωής έχει να κάνει με τον άνθρωπο και όχι με τα ζώα! Δεν μπορεί να αποκαλείτε τους κυνηγούς δολοφόνους!

»Εσείς όταν οδηγάτε έχετε μήπως μαξιλάρι στη μάσκα του αυτοκινήτου για να πέφτουν στα μαλακά τα... έντομα; Ή περπατώντας απλά δεν σκοτώνονται έντομα και μυρμήγκια; Ή μήπως έχει σημασία το μέγεθος; Σοβαρευτείτε. Μην παριστάνετε τους ευαίσθητους! Είναι πιο πολιτισμένο δηλαδή, το να εκτρέφουμε φυλακισμένα και δυστυχισμένα ζώα που είναι καταδικασμένα σε θάνατο από τη στιγμή που έχουν γεννηθεί; Να αναβοσβήνουμε τα φώτα για να κοροϊδεύουμε τις κότες να κάνουν περισσότερα αυγά σε ένα χώρο 10 εκατοστών; Για να μην αναφερθώ στην παραγωγή του φουά γκρα από χήνα!»

Kατά#1

«Είμαι αντίθετος με το σκότωμα κάθε ζωντανού οργανισμού. Λυπάμαι αλλά δεν βλέπω ουσιαστικό λόγο: το κυνήγι γίνεται αποκλειστικά και μόνο για "διασκέδαση" των κυνηγών. Λόγοι βιοπορισμού δεν υπάρχουν πλέον, ενώ γίνεται πέρα από την ανάγκη μας για τροφή. Θα έλεγα –το λιγότερο– ότι πρέπει να περιορίζεται σε ελάχιστες και συγκεκριμένες περιοχές, αυστηρά περιορισμένες. 

»Κανείς δεν μας δίνει το δικαίωμα, πλέον, ν' αφαιρεί ζωές, όποιο και αν είναι το ζώο, όσο μικρός και αν είναι ο κύκλος ζωής του. Είμαι εναντίον στο να σκοτώνονται ζώα, ψάρια, πουλιά, καθετί ζωντανό τέλος πάντων και αυτό να αποκαλείται σπορ ή διασκέδαση!»


Kατά#2

«Αν θέλει κάποιος να περπατήσει στη φύση ας το κάνει. Αν θέλει και παρέα ας γραφτεί σε ορειβατικό σύλλογο. Αν πάλι θέλει να πυροβολεί ας παίξει paintball! Προφανώς δεν έχει σημασία το μέγεθος των ζώων, αλλά κυρίως η σπανιότητά τους και η γενικότερη οικολογική ισορροπία.

»Συμφωνώ με την κατάργηση του κυνηγιού! Είστε πέντε έτομα σε πτυσσόμενες φυλάχτρες, με κυάλια, walkie-talkie, με πέντε καραμπίνες (μερικοί και με δυο ο καθένας), από δέκα φυσίγγια η κάθε μία, σύνολο πενήντα, οπότε όχι σμήνος δεν γλυτώνει αλλά ούτε αεροπλάνο! Για να μην πω γι' αυτούς που ψαρεύουν με δυναμίτη! Με τη λιγότερη δυνατή κούραση το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος και ας καταστραφούν τα πάντα σε ακτίνα δεκάδων μέτρων. Αίσχος!»

 

Για την μεταφορά: mix_09.2015

Μοιραστείτε το