Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Σε ένα blog διαβάσαμε ότι στον Πειραιά, στα κεντρικά γραφεία του Αγούδημου –που λογικά αυτή την εποχή τελεί υπό εκκαθάριση– βρίσκονται ατάκτως στοιβαγμένα (φαίνονται καθαρά στο ισόγειο) πάνω από 20 arcades από τα πλοία του.

Τι αναμνήσεις μας έφερε αυτό! Πόσοι από εσάς (μέχρι 40-45 χρονών) θυμούνται τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που παίζαμε –ή έστω χαζεύαμε– στα πλοία, πηγαίνοντας στην Τήνο (και γυρίζοντας), ώς πιτσιρίκια στη δεκαετία του '80 μέχρι τα πιο «ζόρικα» arcades της δεκαετίας του '90; Πόσα χρήματα είχαν φαγωθεί στα 6ώρα-7ώρα (εκείνα τα χρόνια) ταξίδια, που έκαναν τα πλοία για τις Κυκλάδες. Κανονικό λιώσιμο δηλαδή!!

 


Σε ανάμνηση όλων αυτών, μπορείς και συ να παίξεις online τέσσερα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια που υπήρχαν στα πλοία της γραμμής την δεκαετία του '80! Και μόνο ο χαρακτηριστικός ήχος κάποιων από αυτά μπορεί να σε κάνει να δακρύσεις... Ξεκίνα λοιπόν! Δεν χρειάζονται δεκάρικα ή πενηντάρικα για αυτούς που τα έζησαν λίγο πριν αυτά αποσυρθούν! Προλαβαίνεις να γράψεις τα high scores, λίγο πριν πιάσει λιμάνι!

PACMAN

FROGGER

SPACE INVADERS

Στείλτε μας mail και θυμίστε μας κάποια από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που παίζατε στα πλοία της γραμμής! Εμείς, σας γράφουμε για κάποια από αυτά:

Kung Fu Remix Το παλιό Kung Fu παιχνίδι της Nintendo, όπου «ασκούσες» την πολεμική αυτή τέχνη στην ταράτσα ενός ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης. Γνωστό στην Ιαπωνία ως Spartan X.

Bubble Bobble Το κλασικό arcade που σχεδίασε η Taito –με τους δράκους που έβγαζαν φούσκες (ο Bud και οΒob)– και εμφανίστηκε σε όλες τις κονσόλες μέχρι και σήμερα. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1986 και υπήρχε κατά καιρούς, σχεδόν σε όλα τα πλοία της γραμμής. Το ακολούθησε το Bubble Trouble.

Amidar Arcade game της Konami που παρουσιάστηκε το 1981 από την Stern. Θύμιζε pac-man, όπου (πάλι) κάποια πράσινα τερατάκια κυνηγούσαν έναν κίτρινο πίθηκο με το όνομα Amidar. Αυτός, «έκλεινε» τις περιοχές, κάνοντάς τις μπλε, και έτσι μπορούσε να «φάει» τους διώκτες του. Δεν είχε όμορφα γραφικά και ήταν απλό, αλλά, δεν υστερούσε καθόλου σε διασκέδαση! 

Donkey Kong Ένα από τα γνωστότερα arcade της Νintendo που εμφανίστηκε το 1981 και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '90 ήταν στο top-3 πιο γνωστών παιχνιδιών! Ήταν ένα από τα πρώτα δείγματα των platform-games. Ο Jumpman (σήμερα γνωστός ως Mario) έπρεπε να σώσει την όμορφη κοπέλα (σήμερα γνωστή ως Pauline) από έναν τρομερό γιγάντιο πίθηκο με το όνομα -παραφθορά του King Kong– Donkey Kong που πέταγε βαρέλια! Super High Score: το «Τinos 96600»!

Tetris Το πιο γνωστό puzzle video game πέρασε κι αυτό από το... νησί μας! Σχεδιάστηκε από τον σοβιετικό προγραμματιστή Alexey Pajitnov (γι' αυτό και έβλεπε κανείς στο background την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας) τον Ιούνιο του 1984. Και αυτό το παιχνίδι (και οι πάμπολλες παραλλαγές του) εμφανίστηκαν σχεδόν σε όλες τις κονσόλες. Τον Ιανουάριο του 2010, ανακοινώθηκε ότι από το 2005, που κυκλοφόρησε και σε μορφή για τα κινητά τηλέφωνα, πουλήθηκαν 100 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο σ'αυτά!

Ninja (Gaiden) I, II, III Ένα κλασσικό arcade παιχνίδι (τριλογία!) που εμφανίστηκε στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 1991, και από το επόμενο Πάσχα, και στα πλοία της γραμμής. Ίσως μάζεψε τα περισσότερα κέρματα από οποιοδήποτε άλλο. Λένε πως αν δεν έβρισκες καρέκλα να κάτσεις για να πας στο νησί, πήγαινες κοντά σε αυτό το ηλεκτρονικό παιχνίδι. Ήταν τέτοια η φασαρία των πιτσιρικάδων που ελάχιστοι μεγάλοι άντεχαν δίπλα του...

Street Fighter II Το «SF», ήταν άλλο ένα αγαπημένο fighting παιχνίδι της Capcom, που πρωτοεμφανίστηκε τον Αύγουστο του 1987. Στα πλοία, όμως, πρωτοέπαιξε κανείς το Street Fighter II που ξεκίνησε το 1991 και κράτησε μέχρι και το 1999, αφού αγαπήθηκε πιο πολύ και από την τρίτη εκδοχή της σειράς.

Υπήρχαν και άλλα παιχνίδια που θυμόμαστε, αλλά όχι πολύ καλά: Ένα beach volley παιχνίδι με τις σημαίες διαφόρων χωρών να ανεμίζουν στο βάθος, κάποιο Striker-something που βρισκόταν δίπλα στη ρεσεψιόν, χωρίς περισσότερες πληροφορίες, και τέλος το Thunder Dragon, ένα από τα τελευταία ηλεκτρονικά παιχνίδια πριν αυτά αποσυρθούν από τα φέρρυ...
 

Για την μεταφορά: mix_09.2015
 

Μοιραστείτε το