Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Στο χωριό αγαπάμε τον Καραγκιόζη και θέλαμε να γνωρίσουν όλοι αυτό το είδος θεάτρου, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά. Ο Σύλλογος ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια καλώντας στο θέατρό του να παίξει ο μεγάλος Ευγένιος Σπαθάρης. Μετά τον θάνατό του, τον ακολούθησε ο μαθητής του Γιάννης Νταγιάκος, γνωστός καραγκιοζοπαίχτης με δικό του ξεχωριστό στυλ. Η αλλαγή αυτή βοήθησε στο να παρακολουθήσει κανείς τις τάσεις που διέπουν το θέατρο σκιών, την συνέχειά του, και να έρθει πιο κοντά στην κουλτούρα που υπάρχει πίσω από τον μπερντέ.

Ο Καραγκιόζης είναι κάτι που πάντα υπήρχε στις καρδιές των παιδιών και των λαών. Αυτός που παλεύει για την καθημερινότητά του. Δεν είναι όμορφος, δεν είναι επαγγελματικά καταξιωμένος, δεν είναι ευγενής. Είναι καμπούρης, φτωχός, ατελής. Είναι όμως και πανέξυπνος, χωρατατζής και ιδιαίτερα συμπαθητικός. Είναι ο ήρωάς μας. Μας θυμίζει τις ατέλειές μας, μας θυμίζει το πόσο θέλουμε να μας αγαπάνε γι αυτό που είμαστε. Μας θυμίζει πως, παρά τις δυσκολίες, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πάντα με το χαμόγελο. Μερικές φορές μάλιστα δεν τα καταφέρνουμε απλώς, θριαμβεύουμε!

«Ο Καραγκιόζης θριαμβεύει» στις 17 Αυγούστου στο χωριό, στις 21:00 το βραδάκι με ένα λογικό εισητήριο και με κέρασμα για τους μικρούς μας φίλους μετά το τέλος της παράστασης. Θα είμαστε όλοι εκεί. Μαζί με τον Νιόνιο, τον Σταύρακα, τον Χατζηαβάτη, τον μπαρμπα-Γιώργο και τα κολλητήρια. Κοπιάστε στην παρέα μας!

Μοιραστείτε το