Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

 

Το καλοκαίρι του 2009, η εφημερίδα South East Express της περιοχής Xiamen της Κίνας παρουσίασε ένα περίεργο συμβάν με έναν θεώρατο βράχο που ίπταται επάνω από τα δέντρα ενός δάσους...

Αντιλαμβάνεστε, ότι μια ιστοσελίδα που είναι αφιερωμένη στο χωριό Βωλάξ Τήνου, παρακολουθεί κάθε είδηση που αναφέρεται σε βράχια, θεωρώντας ότι την αφορά. Έτσι, λοιπόν, ήρθε στα χέρια μας και αυτή εδώ η παράξενη ιστορία...

Όλα ξεκίνησαν όταν μια κινεζική οικογένεια κατά τη διάρκεια περιπάτου της, και βγάζοντας τυχαία φωτογραφία του τοπίου, φωτογράφισε αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο με τη μορφή...βράχου στην περιοχή του Gushan (25.02°Β 118.51°Α) και το οποίο αιωρείτο επάνω απ' τα δέντρα!

Ο Gang Hao –ο φωτογράφος– προς στιγμήν δεν ήξερε τι τον σόκαρε περισσότερο: το ότι ένας βράχος αρκετών τόνων «πετάει» ή ότι είδε UFO; Ο ίδιος ανέφερε ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις 15:34 την 19η Ιουλίου του 2009 και μάλιστα τυχαία όταν αυτός και η οικογένειά του είχε πάει για ορειβασία. Μάλιστα τις πρόσεξε καλύτερα, όταν δοκίμασε να τις περάσει στο κομπιούτερ του, για να τις ταξινομήσει. 

Διάφορες θεωρίες υπήρξαν: από UFO και ανατίναξη βράχων, μέχρι εικόνα από PhotoShop και μπαλόνι με τη μορφή πέτρας... Παρ' όλα αυτά, ύστερα από ανάλυση αρκετών μελετητών επάνω στις φωτογραφίες, υποστηρίχθηκε ότι δείχνουν να είναι γνήσιες και ότι δεν έχουν υποστεί καμία απολύτως τεχνική επεξεργασία.

Και πριν βιαστείτε να πείτε ότι ήταν ένα καλοστημένο ψέμα, να σας πούμε ότι παρόμοια γεγονότα έχουν αναφερθεί και σε άλλες περιοχές, ενώ, στο Limon State Park και το Yellowwood State Park της Indiana βρέθηκαν μεγάλες πέτρες σφηνωμένες στα πανύψηλα κλαδιά απομακρυσμένου δάσους της περιοχής.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο από την επιστημονική κοινότητα, και αν πληκτρολογίσετε τις λέξεις «floating stone Gushan» στην αναζήτηση του google θα έχετε τουλάχιστον 23.000 αποτελέσματα! 

 

Περισσότερες πληροφορίες στα αγγλικά, αλλά και φωτογραφίες, εδώ:http://www.humanresonance.org/gushan.html

 

 

Μοιραστείτε το