Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Tο φετινό Πάσχα, ανάμεσα στα τόσα που κάναμε, είχαμε στο μυαλό μας και το καλοκαιρινό «κυνήγι του θησαυρού». Ήδη από την κοπή της πίτας ο Παύλος και εγώ είχαμε ξεκινήσει να προτείνουμε ιδέες μεταξύ μας και να κρατάμε σημειώσεις που θα μας βοηθούσαν στην δημιουργία του παιχνιδιού.

Σκεφτόμαστε πως είχαμε ανάγκη μιας κάτοψης του χωριού που θα μας βοηθούσε στο καλοκαιρινό μας γεγονός. Ξεκινήσαμε να την κάνουμε με το χέρι σε μικρά χαρτάκια που όμως μας οδήγησαν σε λάθος αποτελέσματα: Tα μικρά δρομάκια φαινόντουσαν μεγάλα, και οι διαστάσεις στις αυλές και στα σκαλοπάτια είχαν τελείως ξεφύγει. Tο αφήσαμε μετά από κάμποση ώρα για να το δουλέψουμε, από την αρχή, πιο σωστά.

Aποφασίσαμε πως αν ανέβουμε στα δόματα και φωτογραφίσουμε κάθετα τους δρόμους, από πάνω προς τα κάτω, αυτό θα μας έδινε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε. Δυστυχώς, η δουλειά δεν ολοκληρώθηκε. H επιστροφή ήρθε πιο γρήγορα απ' όσο φανταζόμουν.

Mέσα όμως  από αυτή την ανολωκλήρωτη εργασία προέκυψαν και δεύτερες βοηθητικές λήψεις, μερικές από τις οποίες ανεβάζουμε σε αυτό το post. Nομίζουμε ότι το χωριό φαίνεται ακόμη πιο όμορφο από ψηλά. Περισσότερο περιποιημένο, πραγματικά  παραδοσιακό... Όσο για το κυνήγι του θησαυρού, εδώ είμαστε, θα τα ξαναπούμε!

 

Μοιραστείτε το