Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Καλά Χριστούγεννα με υγεία και πολλή, πολλή αγάπη.

Ευχόμαστε οι γιορτές να σας βρουν με τα αγαπημένα σας πρόσωπα...

Να θυμάστε ότι τα καλύτερα δώρα είναι τα χαμόγελα, η στοργή και η κατανόηση.

Η ομάδα του volax.gr

Μοιραστείτε το

2 σχόλια

#691
Leopold Dustal
Απόσπασμα αλληλογραφίας (11.12.2023): «Είδα την υπερπαραγωγή στη βωλακίτικη φάτνη από τον Ανδρέα και είπα να σας γράψω μια καλημέρα, για το καλό. Να πούμε εδώ, ίσως να μην το ξέρετε, αλλά στους καθολικούς η φάτνη είναι πιο σημαντική από το στολισμό του έλατου, που αποτελεί πλέον παράδοση, τουλάχιστον τις τελευταίες (αρκετές) δεκαετίες. Τα παλιά χρόνια ήταν σημαντικότερη η φάτνη και τα χωριά έκαναν άτυπες κόντρες μεταξύ τους για το ποιος έχει την πιο μεγάλη/ωραία φάτνη. Ο πατέρας μου μου είχε πει πως όταν ήταν παιδάκι, τη φάτνη της Βωλάξ την έφτιαχναν κάτω στο πάτωμα, μπροστά από εκεί που σήμερα είναι κρεμασμένη η μεγάλη ιερή εικόνα του Αγ. Ιωάννη του βαπτιστή, στο δεξί βήμα της εκκλησίας».

Απάντηση: «Φαντάζομαι τα παλιά χρόνια με τις κόντρες για την ομορφότερη φάτνη! Είναι στοιχείο του Έλληνα αυτή η κόντρα ότι "η δικιά μας είναι καλύτερη" αλλαά στην προκειμένη περίπτωση έχει θετικά αποτελέσματα αφού, κάθε χρόνο, θα γινόταν και καλύτερη φάτνη για να ξεπεράσει τον "ανταγωνισμό".
25 Δεκεμβρίου 2023
#692
Jimel
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
25 Δεκεμβρίου 2023